Poate uleiul de pește ajuta la pierderea grăsimii din burtă?

Published:

Excesul de grăsime din jurul abdomenului nu vă afectează doar încrederea în sine, ci și sănătatea dumneavoastră. Din fericire, cercetările arată că suplimentele de ulei de pește pot ajuta la reducerea grăsimii încăpățânate de pe burtă atunci când sunt asociate cu dieta și exercițiile fizice. Dar cum anume are uleiul de pește un impact asupra grăsimii corporale? Și de câtă cantitate aveți nevoie pentru a vedea rezultate? Să examinăm în mod obiectiv dovezile.

Înțelegerea grăsimii din burtă

Înainte de a analiza uleiul de pește, este util să înțelegem ce este grăsimea de pe burtă și de ce este problematică:

Poate uleiul de pește ajuta la pierderea grăsimii din burtă?

  • Grăsimea abdominală se referă la țesutul adipos care se acumulează în jurul zonei abdominale și al organelor.
  • Aceasta este formată din două tipuri principale - grăsimea subcutanată sub piele și grăsimea viscerală din jurul organelor.
  • Nivelurile ridicate de grăsime viscerală sunt puternic asociate cu sindromul metabolic, diabetul, bolile cardiovasculare și alte riscuri pentru sănătate.
  • Genetica, alimentația necorespunzătoare, inactivitatea și alți factori legați de stilul de viață determină depozitarea grăsimii viscerale în timp.
  • Pierderea grăsimii de pe burtă îmbunătățește echilibrul hormonal, sensibilitatea la insulină, profilul lipidic și reduce inflamația.
  • Dieta, exercițiile fizice, gestionarea stresului și suplimentele specifice, toate acestea ajută la reducerea grăsimii abdominale.

Acum că am trecut în revistă elementele de bază ale grăsimii de pe burtă, să analizăm modul în care uleiul de pește poate ajuta la optimizarea compoziției corporale.

De ce Fish Oil pentru pierderea de grăsime?

Uleiul de pește furnizează doze concentrate de grăsimi omega-3 EPA și DHA, care oferă mai multe beneficii pentru arderea grăsimilor și recompunerea corporală:

  • Crește degradarea grăsimilor și metabolismul - Omega-3 stimulează lipoliza, beta oxidarea și termogeneza.
  • Stimulează nivelul de testosteron - Un nivel mai ridicat de testosteron crește creșterea musculară și îmbunătățește pierderea de grăsime.
  • Reduce inflamația - Limitarea compușilor inflamatori îmbunătățește metabolismul grăsimilor.
  • Îmbunătățește sensibilitatea la insulină - Acest lucru permite ca grăsimea corporală depozitată să fie utilizată pentru energie.
  • Îmbunătățește semnalizarea leptinei - Răspunsul adecvat al leptinei ajută la reglarea apetitului și la arderea grăsimilor.
  • Reduce cortizolul - Excesul de cortizol conduce la acumularea de grăsime viscerală.

Prin aceste mecanisme, optimizarea aportului de ulei de pește poate ajuta la pierderea grăsimii de pe burtă atunci când este combinată cu un stil de viață sănătos. Dar ce arată cercetările?

Privire de ansamblu asupra cercetării privind uleiul de pește și pierderea de grăsime

Un număr din ce în ce mai mare de studii clinice la om sugerează că un supliment de ulei de pește poate fi benefic pentru pierderea de grăsime și recompunerea corporală:

  • Mai multe studii au constatat că uleiul de pește combinat cu dieta și exercițiile fizice reduce semnificativ procentul de grăsime corporală față de grupurile de control.
  • Unele cercetări indică faptul că grăsimea viscerală abdominală este redusă într-o măsură mai mare decât masa totală de grăsime cu suplimentarea cu ulei de pește.
  • Câteva studii arată o îmbunătățire a metabolismului glucozei, a profilului lipidic și o reducere a markerilor de inflamație în cazul tratamentului cu ulei de pește.
  • O meta-analiză a studiilor controlate randomizate a concluzionat că uleiul de pește are în mod constant un efect modest de scădere a grăsimii corporale, în ciuda unor rezultate mixte.
  • Cercetările pe animale susțin efectele de ardere a grăsimilor și de recompunere ale uleiului de pește.

Deși nu sunt unanim pozitive, dovezile cumulative indică faptul că uleiul de pește poate sprijini mecanismele de pierdere a grăsimilor din organism atunci când este combinat cu o nutriție și o pregătire adecvată.

Doza optimă de ulei de pește pentru pierderea de grăsime

Deci, cât de mult ulei de pește ar trebui să luați pentru a stimula potențialul de ardere a grăsimilor? Iată câteva linii directoare generale de dozare din cercetare:

  • Dozele de 1-4 grame (1000-4000 mg) de EPA/DHA combinat zilnic par eficiente.
  • Dozele finale mai mari, în jur de 4000 mg pe zi, tind să arate efecte mai semnificative de pierdere a grăsimilor.
  • Cel mai bine ar fi să repartizați doza pe parcursul zilei.
  • Încercați să obțineți un raport EPA:DHA de 2:1, care este optim pentru compoziția corporală.
  • Se recomandă administrarea de suplimente timp de cel puțin 2-3 luni pentru rezultate măsurabile.

Bineînțeles, discutați cu un profesionist din domeniul sănătății despre cantitatea potrivită pentru nevoile dumneavoastră. Dar dovezile sugerează că 4000 mg de EPA/DHA zilnic oferă un sprijin ideal pentru pierderea de grăsime.

Formă de livrare a uleiului de pește pentru o absorbție maximă

Puteți obține EPA/DHA omega-3 atât din pește întreg, cât și din suplimente. Dar suplimentele tind să fie mult mai puternice:

Surse de pește întreg

Printre peștii cu un conținut ridicat de omega-3 se numără somonul, macroul, sardinele, păstrăvul, hamsii și heringul.

Cu toate acestea, pentru a consuma suficient pește întreg pentru a atinge dozele de pierdere a grăsimilor ar fi nevoie de cantități mari, nerealiste. Capsulele de ulei de pește sunt mult mai concentrate.

Suplimente de ulei de pește

Căutați suplimente de ulei de pește de calitate farmaceutică, verificate pentru puritate. Capsulele lichide optimizează absorbția în comparație cu pastilele.

Uleiul de pește de înaltă calitate oferă până la 300 mg de EPA/DHA combinat pe capsulă lichidă de 1 ml, permițând o dozare ușoară și de mare putere.

În ceea ce privește pierderea de grăsime, capsulele de ulei de pește administrate în doze de aproximativ 4 grame pe zi par să fie mult mai eficiente decât consumul de pește doar prin alimentație, pe baza studiilor clinice.

Îmbunătățirea efectelor de ardere a grăsimilor din uleiul de pește

Pentru a maximiza beneficiile uleiului de pește care vizează grăsimile, asigurați-vă că asociați suplimentarea cu o optimizare mai largă a stilului de viață:

Considerații privind dieta

  • Concentrează-te pe o dietă bogată în proteine, mai puțin carbohidrați, controlată caloric, cu un deficit caloric modest.
  • Puneți accentul pe proteine slabe, legume, nuci, semințe și carbohidrați complecși.
  • Evitați excesul de carbohidrați procesați, zaharuri, îndulcitori, alimente nesănătoase și băuturi cu conținut caloric ridicat.

Recomandări de exerciții fizice

  • Efectuați un mix de antrenamente de forță și cardio de intensitate mai mare 4-5 zile pe săptămână.
  • Adăugați un antrenament axat pe nucleu pentru a construi mușchii abdominali.
  • Creșteți activitatea fără exerciții fizice cu mai mulți pași, stând în picioare, mișcându-vă, etc.

Modificări ale stilului de viață de susținere

  • Îmbunătățiți calitatea somnului și încercați să dormiți 7-9 ore pe noapte.
  • Gestionați și reduceți stresul prin yoga, meditație, sprijin social, timp în natură.
  • Rămâneți hidratat și limitați consumul de alcool.

Cu o îmbunătățire cuprinzătoare a stilului de viață axată pe dietă, activitate, somn și gestionarea stresului, uleiul de pește poate fi un complement excelent pentru a optimiza pierderea grăsimii de pe burtă.

Poate uleiul de pește ajuta la pierderea grăsimii din burtă? Concluzie

În concluzie, cercetările indică faptul că uleiul de pește suplimentar poate oferi beneficii modeste, dar măsurabile de pierdere a grăsimilor, în special reducerea grăsimii viscerale abdominale. Omega-3 EPA/DHA din uleiul de pește ajută la arderea grăsimilor prin efecte asupra metabolismului, hormonilor, insulinei și inflamației. Studiile clinice susțin doze de aproximativ 4000 mg pe zi, în combinație cu dieta și exercițiile fizice, pentru o reducere semnificativă a grăsimilor. Capsulele de ulei de pește lichid optimizează absorbția în comparație cu aportul alimentar de pește singur. Pentru a maximiza efectele uleiului de pește care vizează grăsimile, este esențială o îmbunătățire cuprinzătoare a stilului de viață axată pe alimentație, activitate, somn, stres și alte domenii. Deși nu este un glonț magic, adăugarea suplimentelor de ulei de pește de calitate farmaceutică la un regim de optimizare a sănătății poate fi o componentă a unei strategii eficiente de pierdere a grăsimii de pe burtă.

Puncte cheie

  • Uleiul de pește furnizează omega-3 care poate stimula descompunerea grăsimilor, îmbunătățește echilibrul hormonal, sensibilitatea la insulină și reduce inflamația.
  • Mai multe studii la om susțin un efect modest de pierdere a grăsimii de pe burtă prin suplimentarea cu ulei de pește combinat cu dieta și exercițiile fizice.
  • Dozele de aproximativ 4000 mg pe zi de EPA/DHA combinate par a fi cele mai eficiente pentru pierderea de grăsime, pe baza cercetărilor.
  • Capsulele concentrate de ulei de pește lichid au o biodisponibilitate a omega-3 semnificativ mai mare decât aportul alimentar de pește.
  • Oferiți ulei de pește cel puțin 2-3 luni, alături de o nutriție îmbunătățită, antrenament, somn și gestionarea stresului pentru a maximiza potențialul de pierdere a grăsimilor.
  • Deși nu este universal eficient, optimizarea aportului de ulei de pește poate fi un plus benefic pentru a vă curăța dieta, pentru a crește nivelul de activitate și pentru a începe pierderea de grăsime.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Căutare produs