Nucile conțin niveluri ridicate de acizi grași Omega-6?
Published:
Nucile sunt nutritive și sunt legate de multe beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, unele surse susțin că nucile sunt bogate în acizi grași omega-6. Acest lucru ridică îngrijorări cu privire la potențialele efecte negative asupra inflamației și sănătății.
Cuprins:
- Prezentare generală a acizilor grași Omega-6
- Acizii grași Omega-6 din nuci
- Raportul Omega-6 la Omega-3 din nuci
- Beneficiile potențiale ale acizilor grași Omega-6
- Strategii pentru a echilibra Omega-6 în nuci
- Cele mai sănătoase nuci pentru Omega-3
- Surse de top de acizi grași Omega-3
- Omega-6 în nuci: Principalele concluzii
- Concluzie
Dar nucile sunt de fapt bogate în omega-6 în comparație cu omega-3? Să analizăm conținutul de omega-6 din diferite nuci pentru a afla.
Prezentare generală a acizilor grași Omega-6
Acizii grași Omega-6 sunt un tip de grăsimi polinesaturate care se găsesc în multe alimente vegetale.
Principala grăsime omega-6 este acidul linoleic (LA). Acidul arahidonic (AA) se obține, de asemenea, din surse alimentare.
Omega-6 sunt considerate grăsimi esențiale care trebuie obținute prin alimentație. Acestea oferă atât beneficii, cât și potențiale dezavantaje:
Beneficii potențiale:
- Sprijină creșterea și dezvoltarea.
- Ajută la reglarea metabolismului și a reproducerii.
- Mențineți sănătatea oaselor.
- Furnizează efecte antiinflamatorii la un aport moderat.
Dezavantaje potențiale:
- Promovează inflamația la consumuri foarte mari.
- Poate reduce beneficiile antiinflamatorii ale omega-3.
În mod ideal, aportul de omega-6 ar trebui să fie echilibrat cu aportul de omega-3 într-un raport de aproximativ 2:1 până la 4:1 omega-6 la omega-3.
Dieta occidentală tipică are tendința de a furniza un exces de omega-6 în comparație cu omega-3, ceea ce poate cauza probleme.
Dar contribuie nucile la acest dezechilibru potențial nesănătos? Haideți să aflăm.
Acizii grași Omega-6 din nuci
Iată care este conținutul tipic de omega-6 într-o uncie (28 de grame) de diferite nuci crude:
- Nuci: 10 grame omega-6
- Nuci pecan: 12 grame
- Alune de pădure: 5 grame
- Migdale: 12 grame
- Pistachios: 13 grame
- Caju: 8 grame
- Alune: 18 grame
Nucile conțin cantități semnificative de omega-6. Dar ele furnizează, de asemenea, grăsimi omega-3 ALA, fibre, minerale, antioxidanți și alți nutrienți benefici.
Iar raportul dintre omega 6 și omega 3 din nuci poate să nu fie atât de îngrijorător pe cât sugerează unele afirmații.
Raportul Omega-6 la Omega-3 din nuci
Iată care este raportul tipic dintre acizii grași omega-6 și omega-3 din nucile obișnuite:
- Nuci: raport 4:1
- Nuci pecan: 20:1
- Alune de pădure: 46:1
- Migdale: 12:1
- Pistachios: 27:1
- Caju: 6:1
- Alune: 32:1
În timp ce omega-6 este mai mare decât ar fi ideal în comparație cu omega-3, majoritatea nucilor se situează în jurul sau sub raportul de 10:1 recomandat de unii experți (1).
Nucile și caju, în special, au un raport mai favorabil.
De asemenea, forma de omega-6 din nuci poate fi mai puțin inflamatorie decât uleiurile vegetale rafinate bogate în omega-6.
Deci, în ciuda cantităților decente de omega-6, este posibil ca nucile să nu favorizeze inflamația sau dezechilibrul atât de mult pe cât se susține, atunci când sunt consumate cu moderație.
Beneficiile potențiale ale acizilor grași Omega-6
Deși aportul ridicat din dietele moderne este probabil nesănătos, acizii grași omega-6 oferă încă beneficii la niveluri moderate.
Avantajele potențiale ale omega-6 găsite în nuci includ:
- Sprijinirea creșterii și dezvoltării.
- Ajutarea metabolismului și a reproducerii.
- Menținerea sănătății oaselor.
- Furnizează efecte antiinflamatorii.
- Susținerea sănătății pielii și a părului.
Ca parte a unei diete nutritive cu un conținut adecvat de omega-3, omega-6 din nuci aduce probabil mai multe beneficii decât dezavantaje pentru majoritatea oamenilor.
Strategii pentru a echilibra Omega-6 în nuci
Iată câteva sfaturi pentru a obține beneficiile omega-6, minimizând în același timp potențialele efecte negative ale nucilor:
Mănâncă o varietate de nuci
Consumul unui amestec de nuci diferite ajută la echilibrarea aportului.
Preferați mai des nucile cu un conținut mai scăzut de omega-6, cum ar fi nucile, caju și alunele.
Urmăriți dimensiunile porțiilor
Limitați porțiile la aproximativ 1 uncie de nuci pe porție pentru a menține moderate cantitățile de omega-6.
Creșteți Omega-3
Combinați nucile cu alte alimente bogate în omega-3:
- Pești grași precum somonul
- Semințe, cum ar fi inul, chia și cânepa
- Legume cu frunze verzi
- Uleiuri bogate în Omega-3
- Ouă sau produse lactate îmbogățite
Utilizați nuci în rețete
Adăugați cantități mici de nuci tocate în mâncăruri, împreună cu ingredientele care furnizează omega-3 ALA:
- Salate cu dressinguri grase, cu frunze verzi sau semințe
- Iaurt cu semințe de in sau chia
- Prăjituri cu uleiuri și legume
- Fulgi de ovăz cu nuci și semințe de in
- Mâncăruri de pui cu ierburi și uleiuri
Limitați uleiurile vegetale rafinate
Evitați consumul excesiv de uleiuri rafinate bogate în omega-6, cum ar fi uleiurile de soia, porumb și semințe de bumbac.
Prioritizează în schimb uleiurile mai bogate în grăsimi mononesaturate și omega-3, cum ar fi:
- Ulei de măsline
- Ulei de avocado
- Ulei de canola
- Ulei de nucă
- Ulei de semințe de in
Este puțin probabil ca conținutul de omega-6 din nuci să cauzeze probleme în cadrul unei diete echilibrate, bogată în surse vegetale și marine de omega-3 antiinflamatorii.
Cele mai sănătoase nuci pentru Omega-3
Aceste nuci furnizează cantități mai mari de omega-3 ALA pentru a echilibra aportul de omega-6:
- Nuci: 2.500 mg de omega-3 ALA per uncie.
- Nuci pecan: 100 mg omega-3 ALA.
- Alune de pădure: Nici unul semnificativ.
- Migdale: Niciuna semnificativă.
- Pistachios: 80 mg omega-3 ALA.
- Caju: 20 mg omega-3 ALA.
- Alune: Nici unul semnificativ.
Nucile se remarcă în mod clar, iar nucile pecan și fisticul oferă cantități mult mai mici, dar utile de omega-3.
Acordați prioritate consumului regulat de nuci împreună cu alte alimente bogate în omega-3.
Surse de top de acizi grași Omega-3
Pentru a echilibra aportul de grăsimi omega-6, asigurați-vă că obțineți o cantitate mare de omega-3 din:
Surse EPA/DHA:
- Pești grași: Somon, sardine, macrou, hering, păstrăv.
- Alte fructe de mare: Stridii, midii, crab
- Ulei de pește și suplimente de alge
- Carne și produse lactate hrănite cu iarbă
Surse ALA:
- Uleiuri: Ulei din semințe de in, ulei de canola, ulei de soia.
- Nuci: Nuci, nuci pecan, fistic
- Semințe: Semințe de in, semințe de chia, semințe de cânepă
- Legume cu frunze verzi
Încercați să consumați cel puțin două porții de pește gras pe săptămână și includeți zilnic alimente vegetale bogate în omega-3.
Omega-6 în nuci: Principalele concluzii
Pe scurt:
- Nucile conțin cantități semnificative de acid linoleic, o grăsime omega-6.
- Dar majoritatea au un raport omega-6 la omega-3 de aproximativ 10:1 sau mai puțin, ceea ce poate fi sănătos cu moderație.
- Nucile și caju au un raport mai favorabil decât alte fructe cu coajă lemnoasă.
- Omega-6 din nuci poate fi mai puțin inflamator decât uleiurile vegetale rafinate bogate în omega-6.
- Echilibrați omega-6 din nuci prin consumul de nuci, urmărind porțiile și crescând omega-3.
Concluzie
Nucile furnizează acizi grași omega-6 benefici, atâta timp cât aportul este echilibrat cu grăsimi omega-3 antiinflamatorii din fructe de mare, uleiuri, semințe și alte surse.
Consumul unei varietăți de nuci cu moderație, ca parte a unei diete adecvate în omega-3, vă poate permite să obțineți numeroasele beneficii nutriționale ale acestora, fără a avea un aport excesiv de omega-6 problematic.