Cum să practici Mindfulness pentru anxietate

Published:

Vă simțiți copleșit de anxietate? Nu sunteți singur.

Vestea bună este că practicile de mindfulness pot ajuta la reducerea simptomelor de anxietate. Mindfulness înseamnă menținerea conștientizării momentului prezent cu deschidere, curiozitate și acceptare. Cercetările arată că mindfulness reduce în mod eficient nivelul de anxietate și îmbunătățește bunăstarea generală.

În această postare, veți învăța tehnici simple, dar puternice de mindfulness pentru a găsi calmul și a vă elibera de anxietate. Cu puțină practică, aceste metode vă pot transforma viața.

Cum ajută mindfulness-ul în cazul anxietății?

Cum ajută mindfulness-ul în cazul anxietății?

Înainte de a ne scufunda în tehnici, este important să înțelegem de ce mindfulness este eficient pentru anxietate.

Mindfulness ne antrenează să ne concentrăm asupra prezentului. Anxietatea apare adesea din cauza grijilor legate de viitor sau a rumegării trecutului. Prin redirecționarea continuă a atenției noastre către momentul actual, atenția ne oprește gândurile care provoacă anxietate.

În plus, mindfulness ne învață să ne observăm gândurile și sentimentele fără a ne judeca. Învățăm să identificăm anxietatea atunci când apare, dar evităm să ne criticăm pentru ea. Acest lucru reduce puterea perturbatoare a anxietății asupra noastră.

În cele din urmă, conștientizarea cultivării conștiinței de sine a declanșatorilor de anxietate. Cu timpul, dobândiți o perspectivă asupra situațiilor care declanșează frecvent anxietatea, astfel încât să le puteți gestiona mai bine.

Acum să explorăm 5 abordări ușoare de mindfulness pentru a ameliora anxietatea prin prezență, acceptare și înțelegere.

1. Conștientizarea respirației

Respirația ne însoțește mereu, ceea ce o face să fie ancora perfectă pentru ameliorarea anxietății.

Iată un exercițiu simplu de respirație în atenție:

  • Găsiți un loc confortabil, închideți ochii și respirați adânc de câteva ori.
  • Așezați o mână pe burtă și una pe piept. Inspiră încet pe nas, simțind cum respirația îți extinde burta și apoi pieptul.
  • Expirați încet prin buzele strânse, dezumflând pieptul, apoi burta.
  • Concentrează-ți atenția pe deplin asupra senzațiilor fizice ale fiecărei inspirații și expirații.
  • Când mintea vă rătăcește, reveniți ușor la respirație.

Încercați să faceți asta timp de 5-10 minute pe zi. Aveți răbdare și nu judecați atunci când sunteți distrași. În timp, această practică simplă poate crea spațiu între declanșatorii de anxietate și reacții, aducând ușurare.

Atenția centrată pe respirație perturbă anxietatea prin activarea răspunsului de relaxare al organismului. De asemenea, întărește căile neuronale ale prezenței și echității.

Continuă să citești pentru a afla încă 4 tehnici de mindfulness care reduc anxietatea.

2. Meditația de scanare a corpului

Scanarea corporală cultivă prezența întregului corp - o conștientizare întruchipată care contracarează anxietatea.

Iată cum să exersezi:

  • Întindeți-vă și închideți ochii. Observați întreaga durată a inspirațiilor și expirațiilor.
  • Atrageți atenția asupra senzațiilor fizice din degetele de la piciorul stâng. Observați orice furnicături, pulsații, tensiuni, fără să judecați.
  • Treceți încet prin picioarele stâng și drept, gleznele, tibiile, genunchii, coapsele, șoldurile etc., scanând secțiune cu secțiune.
  • Dacă anxietatea vă deturnează atenția, readuceți ușor atenția la senzațiile corpului.

Încercați să faceți 10-20 de minute pe zi. Cu timpul, scanarea corpului construiește abilitatea de mindfulness de a păstra prezența întruchipată atunci când apare anxietatea. Acest lucru ne permite să scurtcircuitam reacția de anxietate.

Studiile științifice confirmă faptul că scanarea corporală mindfulness scade anxietatea prin activarea relaxării sistemului nervos parasimpatic, reducând în același timp activitatea cerebrală care provoacă îngrijorare.

3. Conștientizarea anxietății în sine

Această practică de conștientizare folosește senzațiile de anxietate ca punct central al meditației.

Iată care sunt pașii de urmat atunci când apare anxietatea:

  • Observați simptomele anxietății în corpul dumneavoastră fără a reacționa sau a judeca. Extindeți conștiința pentru a include bătăile inimii, pieptul strâns, capul amețit, membrele tremurânde.
  • Investighează cu atenție anxietatea - textura senzației sale, culoarea, temperatura, densitatea, mărimea. Fiți curioși în legătură cu ea.
  • Imaginați-vă că respirați în epicentrul anxietății, apoi expirați cu atenție din el.

Acest lucru dezarmează puterea perturbatoare a anxietății, împrietenindu-se cu ea în loc să i se opună. Dezvoltarea curiozității față de anxietate calmează de fapt semnalele de alarmă emoțională din creier.

Studiile arată că anxietatea este mai puțin copleșitoare atunci când ne îndreptăm spre ea în mod conștient, cu prezență și echidistanță. Acest lucru construiește rezistența la anxietate pe termen lung.

4. Mindfulness în viața de zi cu zi

Integrarea atenției în activitățile de zi cu zi îi multiplică beneficiile de ameliorare a anxietății.

Puteți alege sarcini de rutină - spălatul pe dinți, așteptatul la coadă, spălatul vaselor - ca puncte de ancorare în mindfulness. Iată cum:

  • Atunci când faceți o activitate aleasă, îndreptați-vă complet atenția către inputul senzorial și către mișcările fizice.
  • Dacă anxietatea intervine, observați semnalele corporale, apoi redirecționați-vă atenția către senzațiile legate de activitatea în sine - mirosuri, sunete, atingere, mișcări.

Cercetările confirmă faptul că practicile informale de mindfulness reduc anxietatea, crescând în același timp satisfacția vieții și reziliența. Beneficiile se acumulează prin infuzarea regulată a momentelor zilnice cu prezența conștientă.

5. Meditația iubirii de bunăvoință

Această practică de conștientizare activează stări ale corpului și ale minții care contracarează anxietatea.

Iată care sunt pașii:

  • Găsiți o poziție confortabilă, cu ochii închiși. Vizualizează-ți centrul inimii.
  • La fiecare inspirație, repetați mental fraze pozitive, cum ar fi "Să fiu fericit".
  • În timpul expirațiilor, vizualizați aceste calități răspândindu-se din inimă prin tot corpul.
  • După câteva minute, schimbați mantra către cei dragi, către membrii comunității sau către toți oamenii.

Studiile arată că meditația de iubire și bunăvoință reduce dramatic anxietatea, crescând în același timp conexiunea socială și sprijinul - factori cheie de reziliență. Aceasta înlocuiește stările mentale axate pe amenințare cu pacea interioară.

Cu cât infuzăm mai mult viața de zi cu zi cu prezență, grijă de sine și compasiune prin intermediul atenției, cu atât mai puțină anxietate se poate instala. Angajarea pentru doar 10 minute pe zi oferă o ușurare profundă și de durată.

Fiți amabili cu voi înșivă în acest proces - anxietatea s-a dezvoltat ca un mecanism de supraviețuire evolutiv. Cu ajutorul atenției, putem reconfigura încet acest răspuns de alarmă într-un semnal de prezență și posibilitate.

Integrați Mindfulness pentru o schimbare de durată

Iată cinci metode de mindfulness susținute de cercetări pentru ameliorarea anxietății:

  1. Respirație-Focus
  2. Scanare corporală
  3. Anxietate de prietenie
  4. Practică informală
  5. Iubire și bunătate

În timp ce 10 minute de meditație formală sunt ideale, un minut de respirație atentă sau de prezență în timp ce ești blocat în trafic îți poate remodela întreaga zi.

Cheia este continuitatea. La fel ca în cazul întăririi unui mușchi, căile neuronale ale conștiinței și ale rezilienței sunt sculptate prin intermediul unei practici blânde și susținute în timp - nu prin explozii intense. Aveți răbdare cu procesul.

Pentru a consolida obiceiurile de conștientizare:

  • Marcați memento-uri în calendar pentru a exersa la ore constante
  • Descărcați aplicații precum Calm sau Insight Timer pentru a vă ghida
  • Alăturați-vă comunității locale de meditație
  • Țineți un jurnal de conștientizare

Atunci când anxietatea este copleșitoare, redirecționați pur și simplu atenția către următoarea respirație, pas sau clipire. Acest lucru vă readuce la siguranța momentului prezent - singurul loc în care se întâmplă viața și în care se pot face alegeri înțelepte.

Prin relaxarea continuă în trăirea prezentă, prin conștientizare, anxietatea își pierde controlul perturbator și devine mult mai ușor de gestionat pe termen lung. Pacea interioară și expansivitatea ajung să înlocuiască suferința.

Unele zile vor fi mai ușoare decât altele. Așteptați-vă la eșecuri în timpul perioadelor de stres unic. Autocompătimirea este esențială - anxietatea este un impuls de protecție adânc înrădăcinat. Cu ajutorul atenției, putem acorda treptat alarmele sale pentru a răspunde cu pricepere, mai degrabă decât reactiv.

Cu timpul, prezența ajunge să infuzeze mai multe momente de viață decât absența. Mindfulness sădește semințele întruchipării care înfloresc într-o eliberare constantă de turbulențele anxietății. Ne întoarcem acasă la adevărata noastră natură, dincolo de griji - acel spațiu conștient în care suntem întregi și liniștiți.

Așa că, în loc de "Nu-ți face griji, fii fericit", calea mindfulness este "Nu-ți face griji, fii prezent." Moment cu moment de respirație, slăbim strânsoarea anxietății și ne dezvoltăm pacea interioară. Încercați!

În concluzie, s-a dovedit că, atunci când este integrat în viața de zi cu zi, mindfulness ameliorează semnificativ anxietatea. Prin întoarcerea continuă a atenției la experiența senzorială cu o prezență plină de iubire, scurtcircuitam buclele de gânduri negative, reducem reactivitatea emoțională și dezvoltăm rezistența.

În timp ce meditația formală accelerează acest proces, atenția informală funcționează bine și ea. Folosiți inputurile senzoriale din activitățile de rutină ca ancore. Cel mai important este să aveți răbdare, autocompătimire și continuitate în practică - schimbarea constructivă pe termen lung a căilor de anxietate necesită un efort susținut.

Pentru a afla mai multe despre folosirea atenției pentru a ameliora tulburările de anxietate, consultați resursele de mai jos sau vorbiți cu un profesionist în domeniul sănătății mintale. Cu timp și practică, pacea și posibilitatea pot înflori - fie ca noi să udăm aceste semințe cu înțelepciune.

Poate uleiul CBD ajuta cu anxietatea?

Odată cu creșterea interesului pentru remediile naturale, mulți se orientează către canabidiol (CBD) derivat din plantele de cânepă pentru a calma anxietatea. CBD interacționează cu sistemul endocannabinoid al organismului implicat în reglarea stării de spirit, a percepției durerii și a altor funcții.

Spre deosebire de plantele de marijuana, cânepa industrială conține niveluri extrem de scăzute de THC, astfel încât uleiul CBD nu provoacă intoxicații sau tulburări. Cercetările timpurii indică faptul că CBD poate fi o opțiune promițătoare în special pentru ameliorarea anxietății.

În cadrul studiilor, CBD demonstrează efecte anxiolitice acute - reducând simptomele în timpul situațiilor stresante. CBD arată, de asemenea, potențial ca supliment zilnic cronic pentru a ajuta la gestionarea pe termen lung a vulnerabilității anxioase subiacente.

Mecanismele exacte sunt încă în curs de descoperire, dar probabil că sunt legate de modificarea de către CBD a semnalelor de serotonină din creier și de inducerea unor sentimente de calm și relaxare. Sunt în curs de desfășurare mai multe studii clinice la om privind uleiul CBD pentru tulburările de anxietate.

Deși nu este un remediu de sine stătător, uleiul CBD poate completa practicile de conștientizare în mod plăcut. Proprietățile calmante ale canabidiolului pot oferi o ameliorare a anxietății în momentul respectiv, astfel încât tehnicile de conștientizare să se înrădăcineze mai bine. Luați în considerare integrarea uleiului CBD derivat din cânepă într-un plan general de bunăstare a anxietății sub îndrumare medicală.

Alegeți produse CBD de înaltă calitate, fabricate în conformitate cu standardele cGMP, cu verificare independentă de laborator a conținutului. Lucrați îndeaproape cu furnizorul dvs. de servicii medicale pentru a găsi dozajul optim de CBD - efectele se simt foarte personalizate. Rețineți că CBD poate interacționa cu anumite medicamente, cum ar fi anticoagulantele.

Pe scurt, cercetările emergente sugerează că uleiul CBD poate ajuta la ameliorarea anxietății, în special atunci când este combinat cu abordări de conștientizare, stil de viață și terapie. Sistemul endocannabinoidic al fiecăruia diferă - monitorizați cu atenție experiențele dvs. pentru a vedea dacă uleiul CBD vă ajută în călătoria de recuperare a anxietății.

Întrebări frecvente despre Mindfulness pentru anxietate

S-a dovedit că practicarea atenției conștiente reduce anxietatea, stimulează rezistența și îmbunătățește starea generală de bine. Dar apar multe întrebări frecvente cu privire la nuanțele construirii unei rutine de mindfulness pentru gestionarea anxietății.

Mai jos veți găsi răspunsuri la cele mai importante întrebări despre folosirea atenției pentru a găsi ușurare în fața anxietății.

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a practica mindfulness pentru anxietate?

Este ideal să vă ancorați practica de mindfulness în momente consistente pentru a vă crea un obicei. Cei mai mulți oameni consideră că practicarea la prima oră a dimineții energizează întreaga zi cu prezența. Liniștea ne permite să ne fixăm busola spre prezență înainte de a ne lăsa cuprinși de sarcinile zilnice.

Alții preferă să exerseze în pauza de prânz sau chiar înainte de culcare - găsiți blocuri de timp cu un minim de distracții. Chiar și cinci minute de respirație atentă în timpul perioadelor de anxietate pot reseta sistemul nervos.

Experimentați pentru a vă găsi rutina optimă. Practica regulată este esențială - nu meditațiile lungi de weekend. Consecvența în timp construiește treptat noi autostrăzi ale gândirii care ocolesc anxietatea.

Cât ar trebui să dureze ședințele de mindfulness pentru anxietate?

Pentru începători, începeți cu doar 5-10 minute pe zi. Acest lucru previne stabilirea de obiective care declanșează anxietate atunci când rezultatele nu se manifestă instantaneu. Nu uitați că atenția este despre proces, nu despre realizări.

De-a lungul săptămânilor și lunilor, pe măsură ce conștientizarea formală devine mai ușoară, urmăriți să ajungeți la 10-30 de minute pe zi, dacă este posibil. microdoze infuzează continuu sistemul nervos cu prezență. Mai multe practici mai scurte pot funcționa și ele.

În timpul perioadelor de anxietate acută, încercați 1-5 minute de respirație conștientă, la nevoie, pentru a vă ușura în acest moment.

Unde ar trebui să practic mindfulness pentru anxietate?

Mediile cu stimulente reduse permit ca practicile de mindfulness să se înrădăcineze cel mai ușor, deși nu sunt obligatorii. Începeți prin a găsi un spațiu liniștit - dormitor, bancă în parc, bibliotecă.

Închideți ecranele și dispozitivele pentru a preveni distragerea atenției digitale. Luați în considerare dopuri pentru urechi dacă este zgomot și ochelari de soare dacă este multă lumină. Întindeți-vă, stați în poziția de munte sau stați în poziție verticală cu coloana vertebrală alungită.

După ce v-ați dezvoltat mai mult mușchiul atenției, injectați prezența în situații mai aglomerate - mergeți cu metroul, așteptați la coadă, plimbați câinele. Transferul stărilor de atenție în mediile anxioase este un medicament puternic.

Ce se întâmplă dacă practica mindfulness îmi înrăutățește anxietatea?

În unele zile, meditația mindfulness stârnește mai degrabă decât să calmeze stările de anxietate ale minții - mai ales pentru începători. Acest lucru este firesc, având în vedere cât de profund este conectat răspunsul la anxietate.

În loc să vă criticați, explorați aceste meditații dificile cu curiozitate. Observați în ce parte a corpului simțiți anxietatea, experimentați cu devierea atenției către senzațiile sonore. Rămâneți deschis și răbdător în fața provocărilor.

Dacă anxietatea persistă mai mult de câteva minute, încheiați ușor sesiunea. Încercați exerciții de împământare, cum ar fi spălarea conștientă a mâinilor, mersul pe jos încet sau sorbirea conștientă a ceaiului. Luați în considerare posibilitatea de a vorbi și cu un profesor de mindfulness informat de traume.

Cât de repede voi vedea schimbări în anxietatea mea datorită mindfulness?

Aveți așteptări realiste - conștientizarea este o cale treptată, cu străluciri ocazionale de progres. În primele câteva săptămâni poate apărea o ameliorare subtilă a anxietății. Dar reconectarea unor caneluri mentale adânc înrădăcinate necesită luni de practică răbdătoare și susținută.

Gândiți-vă la cultivarea unei grădini - semințele încolțesc repede, dar fructele se coc încet, datorită unei îngrijiri nutritive continue. Nu vă judecați practica în funcție de starea de spirit sau de circumstanțele vieții, ci mai degrabă rămâneți concentrați pe udarea regulată a semințelor de prezență.

În timp, anxietatea se diminuează pe măsură ce devenim mai familiarizați cu terenul nostru interior - nu judecăm gândurile, primim toate senzațiile, răspundem mai degrabă decât reacționăm. Înrădăcinarea în prezentul viu vindecă anxietatea.

Cum pot rămâne motivat în practica de mindfulness?

Construirea oricărui obicei de wellness prezintă lacune de motivație - cheia este să nu vă judecați pe voi înșivă în timp ce reluați cu perseverență practica după fiecare pauză. Sărbătoriți micile victorii.

Creați sisteme de reamintire - alerte din calendar, notițe pe oglinzi, aplicații de mindfulness care trimit îndemnuri pentru timpul de practică. Pregătiți indicii pentru atunci când scade motivația - cărți preferate, videoclipuri, fotografii din natură.

Conectați-vă cu o comunitate pentru a hrăni rădăcinile motivaționale - grupuri de întâlniri de meditație, conferințe de mindfulness, retrageri sau întâlniri online. Punerea unor fețe în fața practicii susține consecvența.

Cel mai important, încadrați conștientizarea zilnică nu ca pe un alt element de pe lista de lucruri de făcut, ci ca pe un moment de autoîngrijire a igienei mentale - ca și scăldatul sau spălatul pe dinți. Duceți-vă mintea cu prezența atunci când are nevoie de curățare. Motivația urmează bucuria.

Cum știu dacă mindfulness sau meditația este potrivită pentru anxietatea mea?

Singura modalitate de a afla cu adevărat este să experimentați singur. Din fericire, conștientizarea nu necesită abilități speciale - doar ghidarea continuă a atenției către bogăția prezentului, disponibilă întotdeauna chiar aici.

Încercați meditația concentrată pe respirație timp de câteva minute. Explorați concentrarea asupra senzațiilor în timpul sarcinilor zilnice. Deși nu este un remediu universal, studiile confirmă că majoritatea oamenilor experimentează o ameliorare semnificativă a anxietății în urma unor scurte sesiuni zilnice de mindfulness.

Căutați practici care să rezoneze și cu personalitatea voastră unică - iubire bună, meditație de mers pe jos, incantații, vizualizare, scanare corporală yoga nidra. Mindfulness este infinit de creativă în aplicațiile sale. Rămâi deschis și curios.

Cheia este de a oferi tehnicilor un test de testare prelungit - mai multe săptămâni de microdoze zilnice, mai degrabă decât câteva încercări. Anxietatea s-a dezvoltat de-a lungul anilor, așa că este nevoie de răbdare pentru a-i descâlci nodurile. Dar și recompensele înfloresc exponențial.

Cum pot profesorii de mindfulness să mă sprijine în recuperarea mea din anxietate?

Un profesor de mindfulness calificat oferă o valoare imensă în depășirea obstacolelor legate de anxietate - stabilirea unei responsabilități de sprijin, rezolvarea blocajelor motivaționale, adaptarea practicilor la nevoile dumneavoastră.

Găsirea unui ghid compatibil cu care să rezonezi este esențială - există diverse stiluri. Căutați la nivel local sau încercați sesiunile online. Căutați profesori instruiți în mod specific în mindfulness informat de traume. Un om grijuliu care creează un spațiu sigur pentru această muncă interioară vulnerabilă este de neprețuit.

Clasele de grup construiesc, de asemenea, o comunitate, ne reamintesc că nu suntem singuri. Auzind cum alții aplică în mod creativ mindfulness, ne inspiră și practica noastră. Investiția într-un profesor accelerează progresul prin punctele de blocaj, atunci când determinarea se clatină.

Concluzie

Sperăm că aceste răspunsuri au oferit claritate în ceea ce privește cultivarea eficientă a atenției pentru îngrijirea anxietății. Amintiți-vă de răbdarea lentă cu tine însuți ca cel mai mare profesor al vieții. Prin reorientarea continuă a atenției către prezent în timpul meditației formale și al vieții de zi cu zi, anxietatea își pierde din strânsoarea perturbatoare.

Rămâi deschis, curios și amabil cu tine însuți atunci când apar provocări - anxietatea este un model neuronal puternic conectat care are nevoie de timp pentru a se reconstrui. Dar, cu o practică zilnică dedicată, pacea și posibilitatea ajung să vă infuzeze viața în mod exponențial.

Fie ca aceste semințe de mindfulness pe care le plantați să înflorească în fructe de libertate pe care să le savurați. Vă dorim tot ce este mai bun în călătoria voastră de trezire dincolo de anxietate, pentru a vă locui în sinele vostru întreg.

Rezumat

Tulburările de anxietate afectează peste 40 de milioane de adulți din SUA. Vestea bună este că cercetările confirmă faptul că practicile de mindfulness reduc semnificativ simptomele anxietății și cultivă rezistența pe termen lung. Mindfulness înseamnă menținerea unei conștientizări nejudiciate a momentului prezent.

Acest articol explorează 5 tehnici de mindfulness puternice, dar accesibile, pentru a găsi ușurare în fața anxietății:

  1. Meditația de concentrare a respirației
  2. Scanare corporală
  3. Prietenia cu anxietatea prin Mindfulness
  4. Mindfulness informal în viața de zi cu zi
  5. Meditația iubirii de bunăvoință

Practicând doar 10 minute pe zi, aceste metode activează răspunsurile de relaxare, întăresc circuitele neuronale ale momentului prezent, ameliorează anxietatea în acest moment și cultivă prezența întruchipată. Studiile științifice confirmă faptul că o conștientizare regulată topește anxietatea, îngrijorarea și panica prin antrenarea concentrării asupra experienței senzoriale în locul gândurilor anxioase.

În plus, o secțiune de întrebări frecvente abordează întrebări frecvente privind motivația, găsirea timpului, colaborarea cu profesorii și multe altele pentru a stabili în mod eficient mindfulness pentru anxietate. Cheia este încadrarea mindfulness nu ca o altă sarcină, ci ca o igienă mentală pentru a curăța buclele minții îngrijorătoare. Cu o practică răbdătoare și susținută, anxietatea face loc echității. Prin relaxarea continuă în trăirea acum, construim noi căi de pace.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Căutare produs