CUMPĂRĂ 3, PLĂTEȘTE PENTRU 2 CBD produse din gama noastră! Reduceri de până la 33%, cu codul CIBDOL3

Alinarea durerilor

Gastrita

Afectând 8 din 1000 de persoane, gastrita este o tulburare digestivă obișnuită care provoacă perturbări semnificative ale vieții de zi cu zi. Fiind rezultatul inflamației la nivelul stomacului, simptomele gastritei variază de la disconfort ușor la crampe stomacale severe, greață și vărsături.

Deși este obișnuit să faci gastrită ca simptom secundar al unei tulburări autoimune, zeci de substanțe uzuale pot declanșa această afecțiune. De exemplu, fumatul excesiv, alcoolul și antiinflamatoarele (AINS) pot toate provoca o deteriorare a mucoasei de protecție din stomac. Această deteriorare provoacă iritații pe măsură ce acizii din stomac încep să atace interiorul stomacului.

Din fericire, diagnosticul de gastrită poate fi pus imediat, cu un simplu test de sânge sau de scaun, capabile să identifice rapid cauzele potențiale. Cu toate acestea, în funcție de cauza exactă a gastritei, tratamentul poate fi puțin mai complicat. Dacă starea se datorează factorilor declanșatori enumerați mai sus, este posibil să fie necesare doar modificări simple ale stilului de viață. Pe de altă parte, dacă bacteriile sau tulburările autoimune existente sunt de vină, medicii pot încerca o combinație de antiacide, medicamente, vitamina B12 și antibiotice.

Încurajator este faptul că există o mulțime de tehnici practice de a ține piept afecțiunii, dacă ai gastrită, și chiar și modificările minore pot avea rezultate semnificative în ceea ce privește severitatea simptomelor. Desigur, dacă bănuiești că ai putea avea gastrită, medicul tău ar trebui să fie mereu primul la care să apelezi. Totuși, odată ce știi cu ce ai de-a face, împărțirea meselor, auto-medicația (în mod adecvat) și administrarea suplimentelor pot fi de ajutor.

Dacă dorești să afli mai multe despre gastrită, inclusiv lista completă a simptomelor, tratamente potențiale și cum să trăiești cu această afecțiune, citește articolul nostru cuprinzător.

Durerea neuropată

Durerea nervoasă sau nevralgia nu este doar dificil de tratat, dar poate avea și un impact serios asupra calității vieții. În tot corpul nostru există miliarde de nervi, ceea ce poate face ca identificarea cauzei de bază să semene cu a căuta un ac în carul cu fân.

Durerea, în principiu, este un concept simplu. Ceva dăunează corpului nostru și acesta reacționează corespunzător. Însă, în cazul durerii neuropate, disconfortul, mâncărimea, amorțeala sau senzațiile reduse provin din perturbări ale semnalelor de durere și ale nervilor care transportă aceste semnale. De aceea, durerea nervoasă rămâne o afecțiune dificil de tratat - răspunsul nostru la durere este semnificativ mai complex decât pare.

De cele mai multe ori, durerea neuropată provine dintr-o leziune, boală sau infecție. Durerea nervoasă va apărea rar în mod întâmplător, dar se încadrează în una din mai multe categorii atunci când apare. Din fericire, definind tipul de durere neuropată experimentată, este posibil să se determine perturbarea în cadrul semnalizării durerii noastre. De exemplu, neuropatia focală se centrează în jurul capului, mâinii, trunchiului sau piciorului și, de obicei, indică leziuni ale unui singur nerv, mai degrabă decât un centru nervos specific.

Deși durerea neuropată poate fi uneori copleșitoare, există zeci de tehnici de apărare și posibile tratamente. Durerea poate fi un mecanism sofisticat, dar la fel sunt și remediile moderne. Desigur, deoarece răspunsul la durere al fiecărei persoane este unic, este important să fii deschis la diferite opțiuni de tratament, pentru a determina care dintre ele este cel mai bun pentru simptomele respective. Blocantele nervoase, kinetoterapia, suplimentele, modificări ale stilului de viață și medicamentele pot ajuta la restabilirea unei calități active a vieții.

Dacă ești interesat să afli mai multe despre răspunsul nostru la durere, modul în care corpul procesează durerea și cum să trăim cu afecțiuni neuropatice, citește articolul nostru detaliat.

Durerea fizică

Durerea fizică poate părea o afecțiune mai evidentă de tratat, dar asta nu face întotdeauna ca simptomele să fie mai ușor de gestionat. De fapt, tratamentele pentru durerea fizică pot varia foarte mult, deoarece toți experimentăm durerea în mod diferit. Pragul de durere la oameni variază, ceea ce înseamnă că nu există două cazuri identice de durere fizică, în ciuda faptului că pot părea foarte asemănătoare.

Indiferent dacă e vorba de durere nociceptivă (lovitură sau tăietură), durere radiculară (compresie) sau durere viscerală (afectarea organelor interne), există zeci de senzații de durere fizică, fiecare cu simptome proprii, tehnici de a le ține piept și tratamente. Din fericire, majoritatea cazurilor de durere fizică sunt acute, ceea ce înseamnă că odată ce vindeci sau tratezi rana, durerea va trece.

Totuși, nu este neobișnuit ca durerea fizică să devină cronică, mai ales dacă este legată de o leziune a spatelui sau a gâtului. De fapt, unul din cinci europeni adulți trăiește cu o durere constantă. Deși durerea poate fi gestionată în majoritatea cazurilor, asta nu o împiedică să reducă din încrederea și pofta ta de viață.

Dacă te confrunți cu dureri fizice acute sau cronice, ajutorul este disponibil imediat. Fie că este vorba de tehnici de gestionare, cum ar fi meditație, suplimente, exerciții fizice sau discuții cu alți oameni, există zeci de moduri în care poți trăi o viață împlinită în ciuda durerii cronice. În ceea ce privește tratamentul, abordarea cea mai benefică se bazează pe un diagnostic precis. Nu întârzia să contactezi medicul și, dacă este posibil, ține un jurnal al durerii pe care o experimentezi, pentru a-l ajuta să identifice o cauză.

Pentru a afla mai multe despre diferitele tipuri de durere, de ce simțim cu toții diferit durerea și despre cele mai bune modalități de a gestiona durerea fizică cronică, citește articolul nostru amplu.

Căutare produs