Ce trebuie să evitați atunci când luați Turmeric?

Published:

Turmericul este un condiment indian popular care a fost folosit de secole în medicina tradițională. Acesta conține curcumină, un compus cu puternice proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. În ultimii ani, turmericul a câștigat o popularitate imensă ca supliment de sănătate datorită potențialelor sale beneficii pentru sănătate.

Cu toate acestea, există câteva lucruri de care trebuie să fiți conștienți atunci când luați suplimente de turmeric. Iată 7 lucruri pe care trebuie să le evitați atunci când luați turmeric.

Ce trebuie să evitați atunci când luați Turmeric

1. Evitați să luați turmeric pe stomacul gol

Turmericul poate provoca tulburări de stomac, greață și diaree atunci când este administrat pe stomacul gol. Curcumina din turmeric stimulează producția de acid gastric. Acest lucru poate agrava simptomele la persoanele cu ulcer sau reflux acid.

Cel mai bine este să luați suplimentele de turmeric cu alimente. Administrarea acestuia cu grăsimi sau piper negru sporește absorbția. Piperul negru conține piperină, care îmbunătățește biodisponibilitatea curcuminei cu 2000%.

Deci, administrarea de turmeric pe stomacul gol poate agrava problemele gastrointestinale. Este mai bine absorbit atunci când este administrat cu alimente.

2. Nu luați turmeric dacă aveți calculi biliari sau obstrucție a căilor biliare

Turmericul poate provoca contracții ale vezicii biliare la unele persoane. Acest lucru poate agrava colica biliară la persoanele cu calculi biliari sau obstrucție a căilor biliare.

Așadar, dacă ați fost diagnosticat cu calculi biliari, turmericul este de preferat să fie evitat. Consultați-vă medicul înainte de a lua suplimente de turmeric dacă aveți orice fel de obstrucție a căilor biliare.

3. Evitați să luați turmeric înainte de operație

Turmericul are efecte de subțiere a sângelui similare cu cele ale aspirinei. Cel mai bine este să evitați să luați turmeric cu 2 săptămâni înainte de o intervenție chirurgicală programată.

Turmericul poate crește potențial sângerarea în timpul și după o intervenție chirurgicală. Întreruperea tratamentului cu mult timp înainte permite ca efectul să dispară.

Bineînțeles, consultați medicul dumneavoastră cu privire la utilizarea adecvată a turmericului înainte de orice procedură chirurgicală.

4. Nu luați turmeric dacă sunteți însărcinată

Nu există suficiente cercetări privind utilizarea turmericului în timpul sarcinii. Până când vor fi disponibile mai multe dovezi, este mai bine să fie evitat în timpul sarcinii.

Unele studii pe animale arată că curcumina modifică nivelurile de testosteron și de estrogen. Acest lucru ridică îngrijorări cu privire la siguranța turmericului în timpul sarcinii.

Prin urmare, femeile însărcinate nu ar trebui să ia suplimente de turmeric fără supraveghere medicală. Totuși, turmericul ca și condiment în alimente nu ar trebui să pună probleme.

5. Evitați să combinați turmericul cu anticoagulantele

Turmericul poate intensifica efectele medicamentelor cu prescripție medicală pentru subțierea sângelui și AINS. Acest lucru crește riscul de vânătăi și sângerări.

Așadar, dacă luați anticoagulante precum warfarina sau medicamente antiplachetare, discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a lua turmeric. Monitorizați semnele de sângerare dacă luați suplimente de turmeric.

6. Nu luați turmeric dacă aveți o deficiență de fier

Curcumina afectează absorbția și metabolismul fierului. Turmericul trebuie evitat de persoanele cu deficit de fier sau talasemie.

De asemenea, cei care prezintă risc de deficit de fier ar trebui să limiteze consumul de turmeric. Aceasta include femeile însărcinate, sugarii, adolescenții și femeile cu sângerări menstruale abundente.

7. Evitați să luați turmeric înainte de operație

Turmericul poate crește potențial sângerarea în timpul și după o intervenție chirurgicală. Cel mai bine este să evitați să îl luați cu cel puțin 2 săptămâni înainte de o intervenție chirurgicală programată.

Bineînțeles, consultați medicul dumneavoastră cu privire la utilizarea adecvată a turmericului înainte de orice procedură chirurgicală. Întreruperea utilizării turmericului cu mult timp înainte permite ca orice efect asupra sângerării să dispară.

Acum că știți ce trebuie să evitați, să analizăm câteva precauții generale pentru o utilizare sigură a turmericului.

Precauții generale pentru suplimentele de turmeric

Iată câteva orientări generale privind utilizarea în siguranță a suplimentelor de turmeric:

  • Respectați doza recomandată pe eticheta produsului. Nu depășiți 1.000-1.200 mg de curcumină standardizată pe zi.
  • Căutați produse standardizate pentru a conține 95% curcuminoide.
  • Evitați pulberile ieftine de turmeric, care pot fi falsificate cu materiale de umplutură. Căutați produse organice certificate de la mărci de renume.
  • Luați turmeric cu grăsimi sau piper negru pentru a spori absorbția.
  • Începeți cu o doză mică și creșteți-o treptat pentru a verifica dacă există efecte secundare.
  • Evitați să luați turmeric pe stomacul gol pentru a preveni simptomele de reflux acid.
  • Opriți suplimentele de turmeric cu 2 săptămâni înainte de operație.
  • Consultați un medic înainte de a lua turmeric dacă aveți afecțiuni medicale sau luați medicamente eliberate pe bază de rețetă.
  • Folosiți cu prudență turmericul dacă sunteți însărcinată sau alăptați. Limitați utilizarea ca și condiment și evitați suplimentele.
  • Limitați consumul de turmeric dacă aveți deficiență de fier sau riscați să aveți un nivel scăzut de fier.
  • Întrerupeți administrarea turmericului dacă observați efecte adverse și consultați-vă medicul.

Deci, pe scurt, turmericul are unele contraindicații și interacțiuni de care trebuie să fim conștienți. Dar este probabil sigur pentru majoritatea oamenilor atunci când este administrat pe cale orală în doze adecvate. Desigur, cel mai bine este să discutați utilizarea turmericului cu furnizorul dumneavoastră de servicii medicale.

Acum că am acoperit ce trebuie să evităm, să ne uităm la principalele beneficii ale turmericului.

Care este doza optimă de turmeric pentru diferite afecțiuni?

Nu există o doză generică de turmeric care să se potrivească tuturor. Doza optimă depinde de motivul pentru care îl luați. Iată recomandările de dozare pe baza unor condiții de sănătate specifice:

  • Sănătate generală: Luați zilnic 400-600 mg de capsule standardizate de curcumină. Acest lucru este suficient ca supliment de sănătate pentru persoanele sănătoase.
  • Artrita: Luați 400-600mg de capsule de curcumină de 3 ori pe zi. Cel mai bine este să o luați alături de ghimbir, boswellia sau ulei de pește pentru beneficii maxime.
  • Colesterolul ridicat: Luați 1.200 - 1.500 mg de curcumină zilnic. Ajută la scăderea colesterolului LDL și la creșterea colesterolului HDL la persoanele cu un nivel ridicat de colesterol.
  • Colita ulcerativă: Luați 2.000 mg de curcumină cu 500 mg de pepsină zilnic. Această formulă specifică cu pepsină este eficientă pentru colita ulcerativă, conform studiilor.
  • Depresie: Luați 500-1000mg de curcumină cu 20mg de piperină de 2-3 ori pe zi. Piperina stimulează absorbția curcuminei în creier pentru efecte antidepresive mai bune.
  • Cancer: Dozele terapeutice pentru tratamentul cancerului variază între 0,2 g și 8 g de curcumină pe zi. Dar aceste cantități mari trebuie luate numai sub îndrumare medicală.

Așadar, dozajul trebuie adaptat la afecțiune. Întotdeauna începeți cu o doză mică și creșteți-o treptat în limitele recomandate pentru orice afecțiune. Desigur, cel mai bine este să consultați un practician de sănătate înainte de a lua doze terapeutice de turmeric pentru orice boală.

Acum să rezumăm câteva puncte cheie din acest articol pentru a întări ceea ce ar trebui să evitați atunci când luați turmeric.

Rezumat - Ce trebuie evitat cu utilizarea turmericului

  • Nu luați suplimente de turmeric pe stomacul gol pentru a preveni efectele secundare gastrointestinale. Luați turmeric cu alimente sau lapte.
  • Evitați turmericul dacă aveți probleme cu vezica biliară, cum ar fi calculi biliari sau obstrucția căilor biliare. Acesta poate agrava contracțiile vezicii biliare.
  • Nu mai luați turmeric cu cel puțin 2 săptămâni înainte de orice intervenție chirurgicală programată.
  • Nu luați suplimente de turmeric dacă sunteți însărcinată sau încercați să concepeți.
  • Evitați să combinați turmericul cu anticoagulante, cum ar fi warfarina, din cauza riscului crescut de sângerare.
  • Limitați consumul de turmeric dacă aveți deficit de fier sau anemie. Dozele mari pot împiedica absorbția fierului.
  • De asemenea, turmericul trebuie evitat în cazul oricăror tulburări de sângerare. Consultați un medic înainte de utilizare.
  • Întrerupeți utilizarea în cazul în care observați orice efecte adverse, cum ar fi erupții cutanate, dureri de cap sau amețeli.

Deci, pe scurt, turmericul este foarte sigur atunci când este luat cu moderație de majoritatea persoanelor sănătoase. Dar sunt necesare unele precauții în funcție de anumite afecțiuni medicale. Cel mai bine este să discutați suplimentarea cu turmeric cu medicul dumneavoastră pentru a determina utilizarea adecvată și sigură.

Concluzie

Turmericul este un condiment străvechi cu mai multe beneficii pentru sănătate susținute de cercetări - de la ameliorarea inflamațiilor și a durerii până la îmbunătățirea stării de spirit și a colesterolului. Dar utilizarea excesivă a turmericului prezintă unele riscuri la anumite populații.

Evitând limitările descrise în acest articol, majoritatea oamenilor pot lua în siguranță suplimente de turmeric și pot experimenta beneficii mari pentru sănătate. Doar asigurați-vă că consultați un profesionist medical înainte de a adăuga turmeric la regimul dumneavoastră de sănătate.

Atunci când este administrat în doze adecvate, alături de o dietă și un stil de viață echilibrat, turmericul poate fi un supliment natural excelent. Acesta oferă un puternic aport zilnic de antioxidanți și compuși antiinflamatori.

Trebuie doar să țineți cont de potențialele interacțiuni și contraindicații prezentate anterior. Acest lucru vă asigură că puteți beneficia de avantajele turmericului fără riscuri.

Așadar, concentrați-vă asupra circumstanțelor care necesită prudență și faceți din turmeric o parte din rutina dumneavoastră pentru o mai bună stare generală de bine.

Întrebări frecvente

Care sunt efectele secundare ale turmericului?

Turmericul este considerat foarte sigur atunci când este administrat în cantități dietetice. Dar dozele mari de suplimente pot provoca unele efecte secundare, cum ar fi dureri de cap, erupții cutanate, diaree sau greață la persoanele sensibile. Reduceți doza în cazul în care apar efecte adverse.

Are turmeric interacționează cu orice medicamente?

Da, turmericul poate interacționa potențial cu antiplachetarele, AINS, medicamentele pentru diabet și tensiune arterială. Acesta poate crește riscul de sângerare atunci când este combinat cu medicamente anticoagulante și antiplachetare. Discutați cu medicul dumneavoastră despre utilizarea turmericului dacă luați orice medicament.

Pot să iau turmeric dacă am reflux acid?

Turmericul poate agrava simptomele refluxului acid la unele persoane. Cel mai bine este să îl luați cu mâncare și nu pe stomacul gol. Începeți cu doze mici și întrerupeți utilizarea dacă înrăutățește aciditatea sau simptomele GERD.

Este sigur să luați turmeric în fiecare zi?

Da, este în general sigur să luați zilnic 400-600 mg de extract standardizat de turmeric pentru sănătatea generală. Dar nu se cunoaște siguranța pe termen lung a consumului de cantități foarte mari. Cel mai bine este să faceți pauze periodice.

Cât timp este nevoie pentru ca suplimentele de turmeric să funcționeze?

Beneficiile, cum ar fi ameliorarea durerii, pot fi observate în câteva săptămâni de utilizare regulată. Dar poate dura 2-3 luni pentru afecțiuni mai cronice, cum ar fi artrita sau colesterolul ridicat, pentru a răspunde la suplimentarea cu turmeric. Efectele se acumulează în timp, cu o utilizare susținută.

Pot să iau turmeric dacă am pietre la rinichi?

Turmericul are un conținut ridicat de oxalat. Așadar, persoanele cu antecedente de calculi renali de oxalat de calciu ar trebui să limiteze sau să evite consumul de turmeric. Dozele foarte mari pot crește riscul de pietre la rinichi.

Turmericul ajută la pierderea în greutate?

Unele cercetări timpurii arată că turmericul poate ajuta la arderea grăsimilor și la pierderea în greutate. Dar dovezile sunt limitate și sunt necesare mai multe studii pe oameni. Deci, turmericul nu poate fi încă recomandat ca supliment pentru pierderea în greutate.

Pot să iau capsule de turmeric noaptea?

Da, puteți lua capsule de turmeric în orice moment - dimineața sau seara. Pentru a îmbunătăți absorbția, luați-o cu grăsimi sau uleiuri. Administrarea turmericului noaptea poate ajuta la ameliorarea durerilor articulare și a inflamației peste noapte.

Cât timp rămâne turmericul în organism?

Compușii din turmeric sunt metabolizați și eliminați în decurs de 8 până la 12 ore. Dar, în cazul utilizării regulate, se produce o anumită acumulare și beneficiile continuă mult timp după întreruperea acesteia. Efectele turmericului se diminuează în 2 până la 3 săptămâni de la întreruperea suplimentelor.

Ce este mai bine - ceai de turmeric sau capsule?

Capsulele asigură o dozare mai standardizată. Dar și ceaiul de turmeric oferă beneficii, mai ales dacă este preparat din rădăcini proaspete. Fierberea crește solubilitatea și eliberarea compușilor benefici. Adăugați piper negru în ceai pentru a stimula absorbția.

Aceasta acoperă câteva întrebări frecvente despre turmeric care nu au fost deja discutate mai devreme. Anunțați-mă dacă aveți nevoie de clarificări sau dacă aveți întrebări suplimentare!

Rezumat

Turmericul este un condiment popular indian care a câștigat o popularitate imensă ca supliment de sănătate datorită potențialelor sale beneficii pentru sănătate. Curcumina din turmeric are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante care pot fi benefice pentru diverse afecțiuni. Cu toate acestea, turmericul vine cu unele precauții. Acesta poate agrava contracțiile vezicii biliare, așa că ar trebui evitat în cazul calculilor biliari. Turmericul are, de asemenea, efecte de subțiere a sângelui, așa că ar trebui întrerupt cu 2 săptămâni înainte de operație pentru a evita riscurile de sângerare. De asemenea, este mai bine să fie evitat în timpul sarcinii din cauza efectelor hormonale în studiile pe animale. Turmericul poate interacționa cu anticoagulantele precum warfarina și antiplachetarele, crescând riscul de sângerare. Persoanele cu deficiență de fier sau anemie ar trebui, de asemenea, să limiteze consumul de turmeric, deoarece acesta inhibă absorbția fierului. Deși este sigur pentru majoritatea atunci când este administrat pe cale orală în cantități alimentare, suplimentele de turmeric pot avea interacțiuni și ar trebui utilizate cu prudență sub supraveghere medicală, în special de către cei cu afecțiuni medicale specifice. Dar, în cadrul dozelor recomandate, turmericul poate oferi beneficii antiinflamatorii, antioxidante, de reducere a colesterolului și multe alte beneficii pentru sănătate.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Căutare produs