Cât de sănătos este mersul la sală?

Published:

Să merg la sală. Este un lucru pe care mulți dintre noi îl facem, sau cel puțin aspirăm să îl facem, pentru a fi mai sănătoși. Dar este, de fapt, mersul regulat la sala de sport bun pentru sănătate? Aceasta este o întrebare excelentă.

Cuprins:

  1. Poate merge la sala de sport să vă îmbunătățească într-adevăr sănătatea?
    1. Beneficiile antrenamentelor de gimnastică
    2. Posibilele dezavantaje ale gimnaziilor
  2. Măsuri de precauție pentru a rămâne sănătos la sala de sport
    1. Învățați forma corectă și începeți ușor
    2. Folosiți observatori și bare de siguranță
    3. Variați-vă rutina și permiteți-vă odihnă
    4. Ștergeți suprafețele comune
    5. Încălzirea și răcirea
  3. Obiceiuri sănătoase pentru a obține rezultate la sala de sport
    1. Stabiliți obiective realizabile
    2. Pregătiți-vă corpul
    3. Faceți din asta un obicei
    4. Urmăriți-vă progresul
    5. Ascultă-ți corpul
  4. Răspundeți la întrebările comune despre sănătatea în sala de sport
    1. Este mai bine să ridicați greutăți rapid sau lent?
    2. Cât de mult cardio este prea mult?
    3. Ar trebui să te antrenezi atunci când te doare?
    4. Este necesar să vă întindeți înainte de a ridica greutăți?
    5. Poți să slăbești doar din antrenamentul de forță?
  5. Care sunt unele alternative sănătoase la sălile de sport?
  6. Încorporarea suplimentelor, cum ar fi uleiul CBD
  7. Ce trebuie reținut: Gimnaziile pot fi foarte sănătoase cu moderație
  8. Întrebări frecvente despre Gym Health
    1. Cât de des ar trebui să merg la sală pentru a vedea rezultate?
    2. Ce ar trebui să mănânc înainte de un antrenament la sală?
    3. Este în regulă să te antrenezi cu mușchi dureroși?
    4. Ar trebui să fac cardio înainte sau după antrenamentul de forță?
    5. Cum evit microbii la sala de sport?
    6. Ce mușchi ar trebui să țintesc într-un antrenament?
    7. Ar trebui să mă antrenez dacă nu am dormit bine cu o noapte înainte?
    8. Poate suprasolicitarea la sală să inhibe creșterea musculară?
    9. Cât de multă apă ar trebui să beau atunci când mă antrenez?
    10. Ar trebui să port o centură de greutate atunci când ridic greutăți grele?
  9. Rezumat

În această postare de pe blog, vom analiza în profunzime impactul pe care îl are asupra sănătății mersul regulat la sală. Există cu siguranță atât argumente pro și contra pentru a avea un abonament activ la sala de sport. Vom detalia beneficiile antrenamentului de forță, ale antrenamentului cardio și ale altor activități obișnuite din sala de sport. Cu toate acestea, exercițiile fizice vin, de asemenea, cu propriile riscuri care trebuie minimizate.

Cât de sănătos este mersul la sală?

Poate merge la sala de sport să vă îmbunătățească într-adevăr sănătatea?

Să te pui în formă și să te simți mai sănătos sunt două dintre principalele motive pentru care oamenii merg la sală. Dar oare antrenamentul de forță cu greutăți și aparate de antrenament oferă cu adevărat beneficii semnificative pentru sănătate? Sau vă este la fel de bine cu antrenamente acasă și exerciții cu greutatea corpului?

Cercetările arată că accesul la echipamente de gimnastică și participarea la cursuri de antrenament pot oferi avantaje unice pentru sănătate. Dar există și unele dezavantaje ale mersului la sala de sport față de exercițiile fizice din altă parte.

Beneficiile antrenamentelor de gimnastică

Iată câteva dintre principalele modalități prin care mersul la sală poate îmbunătăți sănătatea:

  • Construirea mușchilor și a forței. Sălile de sport pun la dispoziție greutăți și aparate de antrenament care stimulează capacitatea de creștere a mușchilor. Acest lucru ajută la creșterea metabolismului, la susținerea sănătății articulațiilor, la menținerea mobilității și la prevenirea rănilor.
  • Fitness cardiovascular. Benzile de alergare, aparatele eliptice, aparatele de canotaj și alte echipamente cardio din sala de sport îmbunătățesc capacitatea inimii și a plămânilor. Acest lucru reduce riscurile de boli de inimă și duce la o mai bună rezistență.
  • Reducerea stresului. Sălile de sport sunt concepute pentru a fi spații liniștite în care vă puteți concentra asupra antrenamentului. Efortul fizic oferă o pauză mentală și poate atenua anxietatea.
  • Comoditate. Indiferent de vreme sau de ora din zi, puteți face un antrenament complet la o sală de sport deschisă 24 de ore din 24. Facilitățile și echipamentele variate fac ca exercițiile fizice să fie eficiente.
  • Motivația socială. Clasele de fitness în grup, antrenorii și faptul că vedeți alți membri ai sălii de sport făcând exerciții fizice vă pot motiva să vă forțați și să respectați o rutină.
  • Accesul la expertiză. Personalul din sălile de sport, precum antrenorii personali, oferă corectarea formei, rutine personalizate, sfaturi nutriționale și responsabilitate pentru a preveni accidentele.

Așadar, în multe privințe, accesul la o gamă largă de echipamente și servicii de sală de sport poate oferi avantaje unice pentru sănătate, în comparație cu antrenamentul individual acasă.

Posibilele dezavantaje ale gimnaziilor

Cu toate acestea, nu toate sunt pozitive atunci când vine vorba de exercițiile fizice în sălile de sport:

  • Riscul de rănire. O formă necorespunzătoare la antrenamentul de forță combinată cu suprasolicitarea poate duce la întinderi ale articulațiilor, tendonului sau mușchilor.
  • Germeni. Echipamentele comune și spațiile închise înseamnă că sălile de sport pot favoriza răspândirea răcelilor, gripei și a infecțiilor cutanate.
  • Cost. Abonamentele la sala de sport și sesiunile de antrenament personal pot fi costisitoare pentru a fi menținute pe termen lung.
  • Ineficiența timpului. Naveta până la sala de sport și așteptarea pentru a folosi echipamentele pot însemna că nu puteți face exerciții la fel de des.
  • Intimidant. Muzica zgomotoasă, oglinzile și aglomerația ar putea face ca mediul sălii de sport să fie inconfortabil pentru începători.
  • Exagerezi. Disponibilitatea echipamentelor și a cursurilor ar putea favoriza suprasolicitarea, epuizarea sau "epuizarea".

Așadar, deși sălile de sport oferă instrumente utile pentru a vă pune în formă, ele vin și cu unele riscuri potențiale pentru sănătate și dezavantaje de luat în considerare. Utilizarea anumitor măsuri de precauție poate ajuta la maximizarea avantajelor, minimizând în același timp orice aspecte negative.

5 măsuri de precauție pentru a rămâne sănătos la sala de sport

Dacă mergeți la sala de sport în mod regulat, trebuie să luați câteva măsuri de precauție importante pentru a reduce șansele de accidentare, îmbolnăvire sau suprasolicitare:

1. Învățați forma corectă și începeți ușor

Ridicarea greutăților sau utilizarea necorespunzătoare a aparatelor de gimnastică poate duce la întinderi pe termen scurt sau la deteriorarea articulațiilor pe termen lung. Luați-vă timp pentru a învăța forma corectă înainte de a crește cantitatea de greutate folosită. Cereți antrenorilor să vă verifice tehnica și începeți ușor pentru a construi obiceiuri bune de mișcare.

2. Folosiți observatori și bare de siguranță

Faptul că un observator vă urmărește în timpul ridicărilor compuse ajută la prevenirea insuficienței musculare. De asemenea, asigurați-vă că ați stabilit barele de siguranță de pe rafturile de ghemuit și de pe bănci la înălțimi adecvate. Acest lucru vă protejează împotriva prinderii sub o ridicare eșuată.

3. Variați-vă rutina și permiteți-vă odihnă

Lucrul zilnic cu aceleași grupe musculare duce la suprasolicitare. Variați ceea ce vizați la fiecare antrenament și luați cel puțin 1-2 zile de odihnă pentru a permite corpului dvs. să se recupereze și să se întărească. Acest lucru evită epuizarea sau oboseala prelungită.

4. Ștergeți suprafețele comune

Dezinfectați mașinile, băncile, covorașele, mânerele etc. înainte și după fiecare utilizare pentru a preveni răspândirea germenilor care provoacă răceli, gripe și infecții ale pielii. Rămâneți acasă dacă sunteți contagios.

5. Încălzirea și răcirea

Luați-vă 5-10 minute pentru a vă încălzi mușchii înainte de ridicare și permiteți creșterea treptată a ritmului cardiac cu un antrenament cardio ușor. Întindeți-vă bine după antrenamente și răciți-vă pentru a vă ajuta la recuperare.

Folosind precauții rezonabile, este mult mai sigur să vă bucurați de toate avantajele pentru sănătate ale mersului regulat la sală. A fi atent ajută la minimizarea riscurilor.

5 obiceiuri sănătoase pentru a obține rezultate la sala de sport

Dincolo de a fi în siguranță, există, de asemenea, câteva obiceiuri sănătoase pe care vi le puteți forma atunci când mergeți la sală în mod constant:

1. Stabiliți obiective realizabile

Nu vă prezentați doar fără țintă. Stabiliți obiective specifice, dar realiste, pentru ceea ce doriți să obțineți prin exerciții fizice. Concentrează-te pe victorii mici, cum ar fi creșterea rezistenței, pierderea în greutate sau alergarea mai lungă.

2. Pregătiți-vă corpul

Hidratați-vă bine, luați o masă echilibrată cu 1-2 ore înainte de antrenament și dormiți suficient. Nu vă antrenați în forță pe stomacul gol. Să te prezinți pregătit previne amețelile, crampele sau oboseala.

3. Faceți din asta un obicei

Mergeți la aceeași oră în fiecare zi sau săptămână pentru a vă programa sala de sport în programul dumneavoastră. Consecvența este esențială pentru a vedea rezultate, așa că faceți din timpul de sală de sport un lucru nenegociabil, ca și munca sau școala.

4. Urmăriți-vă progresul

Folosiți un jurnal, o aplicație sau un dispozitiv portabil pentru a monitoriza creșterea performanțelor și pentru a urmări progresul în atingerea obiectivelor. Acest lucru vă oferă motivația de a continua să vă prezentați.

5. Ascultă-ți corpul

Nu ignorați durerea și nu vă forțați să treceți peste durerile extreme. A face prea mult efort fără odihnă duce la rănire sau epuizare. Modificați antrenamentele în funcție de cum vă simțiți.

Stabilirea acestor obiceiuri face mult mai ușor să continuați să mergeți la sală în mod constant, fără să exagerați sau să vă riscați sănătatea.

Răspundeți la întrebările comune despre sănătatea în sala de sport

Mergând la sala de gimnastică s-ar putea să vă întrebați: cât de sănătoase sunt rutinele și practicile obișnuite de antrenament de forță din majoritatea sălilor de sport? Iată răspunsurile la câteva întrebări frecvente pe care oamenii le au despre punerea în formă la sala de sport:

Este mai bine să ridicați greutăți rapid sau lent?

Ridicarea greutăților încet și controlul fiecărei faze a mișcării oferă o dezvoltare musculară superioară în comparație cu repetările rapide și sacadate. Luați câte 2-3 secunde pentru fiecare dintre porțiunea concentrică și excentrică a ridicărilor.

Cât de mult cardio este prea mult?

Încercați să faceți 20-30 de minute pe zi de exerciții cardio moderate, cum ar fi exercițiile eliptice, în majoritatea zilelor. Dacă depășiți o oră pe zi, în special în combinație cu un antrenament intens de forță, puteți duce la supraantrenament și oboseală cronică.

Ar trebui să te antrenezi atunci când te doare?

Este bine să faceți exerciții fizice moderate atunci când sunteți încă oarecum inflamat de la un antrenament anterior. Dar evitați să antrenați același mușchi care este foarte inflamat pentru a preveni o mai mare tensiune și pentru a permite recuperarea.

Este necesar să vă întindeți înainte de a ridica greutăți?

Întinderea statică atunci când mușchii sunt reci ar putea submina forța și randamentul energetic. Faceți mai întâi exerciții cardio ușoare, apoi întindeți-vă ușor între seturi - păstrați întinderile mai lungi pentru după antrenamente.

Poți să slăbești doar din antrenamentul de forță?

Construirea mușchilor crește metabolismul în repaus, astfel încât antrenamentul de forță singur poate duce la pierderea de grăsime în timp. Dar combinarea ridicării de greutăți cu cardio și nutriție oferă cele mai bune rezultate generale.

Sperăm că aceste sfaturi vă vor ajuta să răspundeți la unele dintre cele mai frecvente întrebări pe care oamenii le au în legătură cu menținerea sănătății prin rutinele și obiceiurile lor de gimnastică. Fiind inteligent în ceea ce privește antrenamentele dumneavoastră, minimizați riscurile.

Care sunt unele alternative sănătoase la sălile de sport?

În timp ce sălile de sport pot fi excelente pentru a vă menține în formă, este posibil ca acestea să nu fie pe placul tuturor. Din fericire, există alte obiceiuri sănătoase care oferă beneficii similare:

  • Programe de antrenament la domiciliu care utilizează echipamente minime, cum ar fi benzi de rezistență, covorașe de yoga sau gantere reglabile.
  • Antrenamente cu greutate corporală în spații în aer liber, cum ar fi parcuri, piste sau trasee.
  • Cursuri de grup la centrele de recreere locale, cum ar fi aerobic în apă sau cursuri de spinning.
  • Drumeții, ciclism, înot în ture sau alte activități cardio care vă plac.
  • Joacă în ligi de sporturi recreative pentru beneficii cardio și sociale.
  • Programe de fitness online cu clase virtuale și instruire de specialitate.

Cheia este găsirea unor hobby-uri active care să vă placă cu adevărat, care să vă stimuleze ritmul cardiac și să încurajeze exercițiile fizice regulate. Sănătatea fizică și mentală se îmbunătățește atunci când antrenamentele sunt mai întâi distractive și apoi dificile.

Încorporarea suplimentelor, cum ar fi uleiul CBD

De asemenea, unii dintre cei care frecventează sălile de sport încorporează în rutina lor anumite suplimente care oferă potențiale beneficii pentru sănătate:

  • Proteină din zer -
  • Pre-antrenament -
  • BCAA -
  • Capsule CBD -

Dintre acestea, CBD (canabidiol) a crescut în popularitate.

Spre deosebire de THC, uleiul CBD nu produce efecte psihoactive sau "highs". Sunt încă necesare mai multe cercetări privind CBD.

Ce trebuie reținut: Gimnaziile pot fi foarte sănătoase cu moderație

Deci, în cele din urmă, este aderarea la o sală de gimnastică și antrenamentul de forță merită pentru sănătatea ta? Răspunsul pare să fie da - atâta timp cât vă luați măsuri de precauție împotriva suprasolicitării și practicați o formă adecvată și obiceiuri de siguranță. Cu toate acestea, exercițiile fizice în afara unei săli de sport tradiționale pot oferi multe dintre aceleași beneficii cu mai puține riscuri.

Consecvența atât cu antrenamentul cardio, cât și cu cel de rezistență este esențială pentru a susține o rutină de fitness sănătoasă pe termen lung. Nu vă epuizați din punct de vedere fizic sau financiar. Găsiți activități care vă plac, stabiliți obiective măsurabile și lucrați pentru a le atinge într-un ritm rezonabil. Folosiți un mix de antrenamente la sală, rutine acasă și exerciții în aer liber pentru cele mai bune rezultate.

Menținerea unei vieți puternice și active oferă beneficii uriașe atât pentru bunăstarea fizică, cât și pentru cea mentală. Dar ascultați-vă corpul, astfel încât fitnessul să rămână un obicei durabil pe tot parcursul vieții. Moderația și consecvența în detrimentul intensității reprezintă cea mai înțeleaptă cale spre o sănătate îmbunătățită.

Întrebări frecvente despre Gym Health

Cât de des ar trebui să merg la sală pentru a vedea rezultate?

Majoritatea experților recomandă să mergeți la sală 3-5 zile pe săptămână pentru a observa îmbunătățiri notabile în ceea ce privește forța, rezistența și compoziția corporală în timp. Alocați cel puțin 1-2 zile de odihnă pentru ca mușchii dvs. să se recupereze. A merge în fiecare zi, mai ales ca începător, poate fi contraproductiv.

Ce ar trebui să mănânc înainte de un antrenament la sală?

Mâncați o masă echilibrată cu 1-2 ore înainte de antrenament, care să conțină proteine, carbohidrați sănătoși și grăsimi. Opțiunile bune includ fulgi de ovăz și ouă, iaurt grecesc și fructe de pădure sau pui și legume. Evitați să mergeți la sală pe stomacul gol sau după o masă mare și grea, care poate duce la crampe și oboseală.

Este în regulă să te antrenezi cu mușchi dureroși?

În general, este în regulă să ridicați greutăți atunci când sunteți încă ușor inflamat de la un antrenament anterior. Dar evitați să antrenați direct un grup de mușchi care se simte foarte dureros pentru a preveni rănirea și pentru a permite un timp de recuperare adecvat. Reduceți greutatea și volumul dacă trebuie să vă antrenați în timp ce sunteți excesiv de inflamat.

Ar trebui să fac cardio înainte sau după antrenamentul de forță?

Majoritatea experților sugerează să faceți mai întâi exerciții cardio ușoare, cum ar fi bicicleta sau canotajul, pentru a vă încălzi mușchii și a vă crește ritmul cardiac. Păstrați exercițiile cardio intense pentru după ridicarea greutăților pentru a evita oboseala nejustificată care vă compromite performanța și forma.

Cum evit microbii la sala de sport?

Ștergeți echipamentul înainte și după utilizare, nu împărțiți prosoape sau sticle de apă, spălați-vă frecvent pe mâini, evitați să vă atingeți fața și luați în considerare posibilitatea de a purta mănuși în timpul antrenamentelor. De asemenea, evitați sala de sport dacă vă simțiți rău. Rămâneți acasă atunci când sunteți bolnav și evitați răspândirea bolilor contagioase.

Ce mușchi ar trebui să țintesc într-un antrenament?

Cel mai bine este să antrenați grupe de mușchi legate între ele într-o singură sesiune, cum ar fi pieptul și tricepsul sau spatele și bicepsul. Evitați să lucrați direct aceiași mușchi în zile consecutive. Ascultați-vă corpul și reduceți volumul dacă începeți să vă simțiți obosit sau excesiv de inflamat.

Ar trebui să mă antrenez dacă nu am dormit bine cu o noapte înainte?

Lipsa somnului poate submina performanța și recuperarea. Fie optați pentru un antrenament cardio mai ușor, fie reduceți volumul și intensitatea antrenamentelor de forță după o noapte de somn prost. Odihna de calitate este crucială pentru a progresa, așa că adaptați antrenamentele în consecință.

Poate suprasolicitarea la sală să inhibe creșterea musculară?

Da, suprasolicitarea și odihna inadecvată între antrenamente pot afecta foarte mult hipertrofia și câștigurile de forță. Respectați un program periodizat corespunzător, care ciclicizează zilele grele și ușoare și include o recuperare adecvată. De asemenea, suprasolicitarea crește riscurile de accidentare.

Cât de multă apă ar trebui să beau atunci când mă antrenez?

Beți cel puțin 12-16 oz de apă cu ~15 minute înainte de a merge la sală. Mai sorbiți încă 8 oz la fiecare 15-20 de minute în timpul antrenamentului pentru a evita deshidratarea și pentru a vă menține forța și concentrarea mentală. Băuturile cu electroliți pot stimula și mai mult hidratarea pentru sesiunile de antrenament transpirate.

Ar trebui să port o centură de greutate atunci când ridic greutăți grele?

Curelele cu greutăți nu sunt necesare pentru antrenamentul general. Dar ele pot oferi un sprijin suplimentar pentru coloană și miez atunci când vă ghemuiți sau ridicați peste 85% din maximul de o repetență. Forma corectă ar trebui să fie în continuare prioritară în loc să vă bazați doar pe o centură.

Să sperăm că aceste sfaturi și întrebări frecvente despre sănătatea în sala de sport vă vor ajuta să obțineți o imagine de ansamblu bine conturată despre cum să maximizați beneficiile antrenamentului, minimizând în același timp orice potențial dezavantaj. Ascultați-vă întotdeauna corpul și solicitați îndrumarea unui expert atunci când este necesar. Consecvența și moderația sunt esențiale pentru un succes durabil și pe termen lung în materie de fitness.

Rezumat

Frecventarea regulată a sălii de sport poate oferi multe beneficii, inclusiv dezvoltarea musculaturii, îmbunătățirea sănătății cardiovasculare, ameliorarea stresului și accesul la expertiză. Cu toate acestea, există, de asemenea, potențiale dezavantaje, cum ar fi riscul de rănire, boli, costuri și suprasolicitare. Folosirea unor măsuri de precauție precum forma corectă, igienizarea echipamentului, rutine variate, încălzirea/răcire și ascultarea corpului dvs. pot ajuta la maximizarea avantajelor și la minimizarea dezavantajelor. Stabilirea unor obiective specifice și realiste, pregătirea adecvată, urmărirea progreselor și transformarea timpului petrecut la sală într-un obicei ajută, de asemenea, la acest lucru. Răspunsurile la întrebările frecvente dezvăluie informații precum ridicarea lentă pentru mai multe câștiguri, evitarea exagerării cardio, antrenarea judicioasă a mușchilor dureroși și combinarea antrenamentului de forță cu nutriția pentru pierderea în greutate. Antrenamentele la domiciliu, exercițiile în aer liber, sporturile recreative și programele online pot oferi alternative. Suplimentele precum zerul, pre-antrenamentul, BCAA și CBD pot, de asemenea, să sprijine fitnessul. Cu moderație, cu precauții inteligente, sala de sport poate avea un impact pozitiv asupra sănătății. Dar consecvența atât cu antrenamentul de rezistență, cât și cu cel cardio contează cel mai mult. Găsirea unor activități plăcute și evitarea epuizării este esențială.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Căutare produs