Este Shilajit sigur pentru femei?

Published:

MainImageEste Shilajit sigur pentru femei?

Shilajit este un supliment natural de culoare brun-negru care a fost folosit de secole în medicina ayurvedică. Dar este shilajit sigur pentru femei să ia? Aceasta este o întrebare importantă pentru orice femeie care se gândește să adauge shilajit la regimul ei de sănătate.

Ce este Shilajit?

Shilajit este o substanță groasă și lipicioasă, asemănătoare smoalei, care se scurge dintre roci în unele lanțuri muntoase foarte înalte din Asia. A fost folosit pentru a trata o varietate de afecțiuni de sănătate încă din Antichitate.

Dar ce anume alcătuiește shilajit? Este un amestec bogat de vitamine benefice, minerale, acid fulvic și multe altele. Experții tradiționali în domeniul sănătății apreciau shilajit pentru această colecție densă de nutrienți.

Este Shilajit sigur?

Cercetările moderne au confirmat acum o mare parte din utilizările tradiționale ale shilajitului pentru sănătate. Studiile arată puternicele efecte antioxidante și antiinflamatorii ale acestei substanțe asemănătoare gudronului.

Dar este shilajit sigur pentru femei? Să aruncăm o privire mai atentă.

Shilajit a fost folosit de secole pentru a trata în siguranță afecțiunile de sănătate atât la bărbați, cât și la femei. Atâta timp cât obțineți shilajit purificat de înaltă calitate și folosiți doze adecvate, acesta este sigur. Consultați-vă întotdeauna medicul înainte de a începe orice nouă rutină de suplimente.

Beneficiile lui Shilajit pentru femei

Așadar, nu numai că shilajit purificat de înaltă calitate este sigur pentru femei, atunci când este utilizat în mod corespunzător - dar oferă și o serie de beneficii excelente pentru sănătate:

  • Îmbunătățește nivelul de energie
  • Îmbunătățește funcția creierului
  • Ameliorează oboseala ușoară
  • Sprijină sănătatea imunitară
  • Proprietăți antioxidante puternice pentru a proteja celulele
  • Efecte antiinflamatorii
  • Îmbunătățește sănătatea și aspectul pielii

Acum să explorăm mai în detaliu unele dintre beneficiile de top ale shilajitului pentru femei...

1. Ameliorează unele probleme legate de menopauză

Menopauza poate fi o perioadă de tranziție dificilă pentru femei. Schimbarea hormonilor cauzează adesea simptome inconfortabile, cum ar fi bufeuri, transpirații nocturne, probleme de somn, iritabilitate, anxietate și oboseală.

Calitățile adaptogene din shilajit pot ajuta la ameliorarea unor probleme comune ale menopauzei, astfel încât această fază importantă a vieții să fie un pic mai ușoară.

2. Sprijină sănătatea reproductivă a femeilor

În plus față de ameliorarea problemelor legate de perimenopauză și menopauză, shilajit poate sprijini, de asemenea, sănătatea generală a reproducerii feminine.

Studiile raportează beneficii pozitive pentru fertilitatea umană în urma suplimentării cu shilajit la femei. Se crede că substanțele nutritive bogate au efecte protectoare asupra ovulelor feminine și a organelor de reproducere.

3. Stimulează funcția imunitară

Femeile sunt adesea cele care se ocupă de îngrijirea familiilor lor. Dar cine are grijă de femeile ocupate? O cheie majoră este menținerea sistemului imunitar sănătos pentru a preveni stresul și epuizarea.

Studiile arată că shilajit acționează ca un imunomodulator - ceea ce înseamnă că are efecte de echilibrare și optimizare asupra sistemului imunitar. Acest lucru poate oferi un stimulent plăcut al imunității pentru femeile împinse la limită care țin totul acasă.

Astfel, cercetările moderne susțin afirmațiile tradiționale conform cărora această ceară minerală străveche de culoare brun-negricioasă are proprietăți vindecătoare atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

SubImage

Semne de calitate Shilajit pentru femei

În timp ce shilajit-ul autentic este foarte sigur, pe piață pot exista și produse asemănătoare cu shilajit care sunt de calitate scăzută, diluate sau slăbite de impurități.

Iată câteva modalități rapide de a identifica calitatea, astfel încât să beneficiați de cele mai bune avantaje posibile:

  • Culoare bogată de culoare maro-negricioasă
  • Aromă puternică de pământ
  • A fost purificat
  • Produs în conformitate cu orientări stricte de control al calității
  • Obține recenzii excelente ale utilizatorilor

Gânduri finale

După cum puteți vedea, shilajit este sigur pentru femei atunci când găsiți un supliment de înaltă calitate și utilizați doze rezonabile. De fapt, are câteva beneficii excelente pentru sănătate pentru femei.

Dacă vă luptați cu energia, imunitatea, schimbările legate de vârstă sau pur și simplu doriți un impuls suplimentar de sănătate - luați în considerare suplimentarea cu shilajit. Doar asigurați-vă că vă consultați medicul înainte de a începe orice supliment nou în planul dvs. de wellness.

Întrebări frecvente despre Shilajit pentru femei

Shilajit poate oferi beneficii excelente pentru sănătatea femeilor atunci când este utilizat în mod corespunzător, dar este de înțeles să aveți întrebări dacă sunteți nou în acest supliment antic.

Iată răspunsurile la câteva întrebări frecvente pentru a vă ajuta să aflați mai multe despre shilajit pentru femei:

Care sunt efectele secundare sau riscurile de a lua shilajit?

Shilajit purificat de înaltă calitate este foarte sigur pentru majoritatea femeilor sănătoase, fără efecte secundare majore. Pot apărea efecte minore, cum ar fi tulburări digestive temporare, dureri de cap sau erupții cutanate, până când organismul dumneavoastră se adaptează.

NU trebuie luat de femeile însărcinate sau care alăptează, deoarece nu a fost stabilită siguranța pentru copil. Cei cu tulburări de sângerare sau care urmează să fie supuși unei intervenții chirurgicale ar trebui să evite și ei shilajit din cauza posibilelor efecte anticoagulante.

Cât de mult shilajit ar trebui să ia femeile pe zi?

Doza zilnică ideală poate depinde de motivul de sănătate pentru care luați shilajit, dar, în general, majoritatea femeilor sănătoase se simt bine luând între 300 și 500 mg pe zi.

Cel mai bine este să începeți cu 300 mg și să creșteți încet până când găsiți doza optimă pe baza beneficiilor și a toleranței. Împărțirea cantității zilnice în mai multe doze mai mici poate spori absorbția.

Ce este acidul fulvic și de ce este important?

Acidul fulvic este unul dintre nutrienții activi cheie din shilajit, care contribuie la siguranța și eficacitatea acestuia. Este un compus natural care ajută la transportul mineralelor în celule și, de asemenea, stimulează statutul antioxidant.

Un nivel ridicat de acid fulvic indică faptul că aveți shilajit de calitate. De asemenea, acidul fulvic face ca suplimentele de shilajit să fie mai solubile și mai biodisponibile, astfel încât organismul dumneavoastră să poată absorbi cu ușurință beneficiile.

Poate fi shilajit combinat cu alte suplimente?

În majoritatea cazurilor, shilajit poate fi combinat în siguranță cu alte vitamine, plante sau minerale - presupunând că nu există interacțiuni cunoscute cu acel nutrient specific. Cu toate acestea, este inteligent să introduceți câte un supliment nou pe rând pentru a evalua cel mai bine efectele și tolerabilitatea.

Dacă luați medicamente pe bază de prescripție medicală, asigurați-vă că verificați cu medicul care vă prescrie înainte de a combina shilajit, deoarece interacțiunile sunt posibile în teorie. Este înțelept să începeți încet și să monitorizați cu atenție efectele.

Ce obiceiuri de dietă sau stil de viață sporesc beneficiile shilajit?

Pentru a profita la maximum de shilajit, asociați-l cu o dietă bogată în alimente integrale proaspete, cum ar fi legume, fructe, nuci/semințe, fasole/leguminoase sau proteine animale crescute în mod responsabil. Hidratați-vă zilnic și faceți și din somn o prioritate.

Beneficiile pot fi îmbunătățite și mai mult prin combinarea shilajitului cu exerciții fizice ușoare-moderate, practici de ameliorare a stresului, cum ar fi yoga sau Tai Chi, și prin limitarea consumului de alcool/tabac, care poate epuiza nutrienții în timp.

Sfaturi finale pentru femeile care încep Shilajit

Sperăm că această întrebare frecventă vă oferă un început util cu privire la ceea ce trebuie să știți despre shilajit pentru femei! Pentru a rezuma sfaturile cheie pentru femeile care încep cu shilajit:

  • Verificați puritatea și calitatea shilajitului
  • Începeți cu doze mici de 300 mg pe zi
  • Monitorizați cu atenție toleranța dvs.
  • A se evita în caz de sarcină, alăptare, tulburări de sângerare, operație viitoare
  • Asociați cu o dietă sănătoasă, hidratare și obiceiuri de viață sănătoase
  • Verificați cu medicul despre orice interacțiune cu medicamentele

Aveți mai multe întrebări înainte de a încerca shilajit? Nu uitați să vă adresați medicului dumneavoastră pentru a vă răspunde la orice alte preocupări. Cele mai multe femei pot folosi shilajit destul de sigur pentru a-și duce sănătatea pe noi culmi!

Rezumat

Shilajit este un vechi supliment herbo-mineral folosit de secole în medicina tradițională indiană pentru a trata o varietate de afecțiuni atât la bărbați, cât și la femei. Această substanță puternică se infiltrează între rocile de munte, la altitudini foarte mari, în unele regiuni din Asia. Ea prezintă o colecție bogată de vitamine, minerale, antioxidanți și acid fulvic - ceea ce contribuie la siguranța și eficacitatea shilajitului.

Atunci când sunt luate precauții adecvate în ceea ce privește calitatea și dozajul, numeroase studii au raportat că shilajit are proprietăți valoroase pentru sănătate, cu un risc foarte scăzut de efecte secundare. Cercetările confirmă numeroase utilizări tradiționale, în special în ceea ce privește antiîmbătrânirea, energia, memoria, imunitatea, fertilitatea și reglarea inflamațiilor. Deși sunt încă necesare mai multe studii, se pare că shilajit oferă calități promițătoare pentru sănătate.

Pentru femei în special, shilajit poate ajuta la ameliorarea anumitor simptome asociate cu tranziția la perimenopauză și menopauză, oferind un efect adaptogen asupra hormonilor și a aspectelor conexe. De asemenea, poate susține sănătatea reproducerii, precum și starea imunitară - ceea ce este deosebit de valoros pentru femeile ocupate care se ocupă adesea de o gospodărie în timp ce încă lucrează și au grijă și de membrii vârstnici ai familiei. Deși nu este recomandat femeilor însărcinate sau care alăptează, shilajit ar putea oferi un stimulent de sănătate eficient pentru femeile care se simt epuizate.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Căutare produs