Shilajit reduce grăsimea de burtă?

Last updated:

Published:

Shilajit vă ajută să pierdeți grăsime de burtă?

Shilajit este o substanță ayurvedică străveche, asemănătoare rășinii, care a crescut recent în popularitate pentru potențialele sale beneficii pentru sănătate. O întrebare frecventă este: poate shilajit să vă ajute să pierdeți grăsimea încăpățânată de pe burtă?

Shilajit15

Ce este Shilajit?

Shilajit este compus din materie vegetală organică și metaboliți microbieni care se găsesc în crăpăturile rocilor din regiunile muntoase din Asia. A fost folosit de secole în medicina ayurvedică pentru a trata o varietate de afecțiuni de sănătate.

Unele dintre beneficiile raportate ale shilajitului includ:

  • Efecte antiinflamatorii
  • Proprietăți antioxidante
  • Energie și rezistență îmbunătățite
  • Stimularea metabolismului
  • Reglarea hormonilor

Dar cercetările susțin utilizarea shilajitului pentru pierderea în greutate și reducerea grăsimii pe burtă?

Shilajit și metabolismul

Unii susținători susțin că shilajit poate accelera metabolismul și poate promova pierderea de grăsime în tot corpul.

Un metabolism mai rapid vă ajută să ardeți mai multe calorii atât în repaus, cât și în timpul activității fizice. În timp, un metabolism accelerat și un deficit caloric pot duce la pierderea în greutate.

Cercetările privind efectele shilajitului asupra metabolismului sunt în prezent limitate. Cu toate acestea, unele studii indică potențiale efecte benefice:

  • Un studiu efectuat pe șobolani obezi a constatat că shilajit a contribuit la creșterea metabolismului lipidic, prevenind acumularea de grăsime.
  • Alte studii efectuate pe rozătoare au evidențiat niveluri crescute ale hormonilor tiroidieni T3 și T4, care controlează rata metabolică.

Deci, deși sunt necesare mai multe cercetări, unele dovezi indică faptul că shilajit este un stimulent al metabolismului.

Shilajit poate ajuta la reducerea cortizolului

Cortizolul este cunoscut sub numele de "hormonul stresului" - iar nivelurile ridicate de cortizol sunt legate de creșterea depozitării grăsimii pe burtă în timp.

Unele cercetări raportează că shilajit poate ajuta la scăderea nivelului de cortizol, reducând acumularea de grăsime pe burtă:

  • Un studiu a administrat participanților shilajit timp de 90 de zile. Nivelul de cortizol a scăzut în medie cu peste 24%.
  • Descoperirile suplimentare arată că shilajit poate regla CRH, hormonul care declanșează eliberarea de cortizol.

Prin controlul cortizolului, shilajit ar putea preveni depunerea de grăsime în jurul mijlocului.

Alte beneficii potențiale de pierdere a grăsimilor

În plus față de un metabolism mai rapid și o producție mai mică de cortizol, unele cercetări indică și alte efecte anti-obezitate ale shilajitului:

  • Reglarea profilurilor lipidice
  • Creșterea defalcarea grăsimilor
  • Scăderea activității celulelor adipoase
  • Suprimarea apetitului

În timp ce sunt necesare mai multe studii, primele rezultate sunt promițătoare pentru shilajit ca un ajutor pentru controlul greutății.

Shilajit

Dozaj pentru efecte de pierdere de grăsime

Majoritatea studiilor de pierdere a grăsimilor folosesc între 200-400mg de shilajit pe zi. Cu toate acestea, cel mai bine este să urmați instrucțiunile producătorului sau ale practicianului ayurvedic.

Pentru a experimenta orice beneficii de grăsime de burtă shilajit, permiteți cel puțin 2-3 luni pentru rezultate. Progresul poate fi treptat, dar efectele cumulative se pot adăuga în timp.

Concluzia

În timp ce datele umane sunt limitate, primele cercetări sugerează:

Shilajit prezintă potențial ca arzător natural de grăsimi și stimulator al metabolismului. Proprietăți precum cortizolul și reglarea apetitului sunt, de asemenea, de bun augur pentru combaterea grăsimii încăpățânate de pe burtă.

Cu toate acestea, shilajit nu este o soluție rapidă sau un glonț magic pentru o pierdere în greutate dramatică peste noapte. Folosit în mod corespunzător, ca parte a unui stil de viață sănătos, shilajit poate accelera și îmbunătăți eforturile dumneavoastră de pierdere a grăsimilor.

Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a încerca shilajit, mai ales dacă aveți orice afecțiuni medicale. Deși, în general, este sigur, shilajit interacționează cu unele medicamente.

Întrebări frecvente despre Shilajit pentru pierderea de grăsime din burtă

Shilajit a devenit recent popular ca supliment natural pentru pierderea în greutate și arderea grăsimii de pe burtă. Dar probabil că aveți încă multe întrebări dacă vă gândiți să încercați shilajit.

Mai jos vom acoperi unele dintre cele mai frecvente întrebări despre utilizarea shilajitului pentru reducerea grăsimii de pe burtă.

Care sunt compușii activi din Shilajit?

Shilajit conține o varietate de compuși benefici, printre care:

  • Acidul fulvic - asigură transportul mineralelor și beneficii antioxidante
  • Dibenzo-alfa-pirone - pot reduce nivelul de grăsime și stimula metabolismul
  • Glicozide fenolice - antioxidanți care reduc inflamația

Acești compuși naturali pe bază de plante lucrează probabil împreună pentru a produce efectele de sănătate și de pierdere în greutate ale shilajitului.

Este sigur să luați Shilajit?

Atunci când este administrat în doze moderate, shilajit este în general considerat sigur și bine tolerat.

Cu toate acestea, fiți prudenți cu doze extrem de mari, peste 1.000 mg pe zi, deoarece siguranța este incertă.

Ca și în cazul oricărui supliment nou, discutați mai întâi cu furnizorul de asistență medicală despre utilizarea shilajit, în special dacă sunteți gravidă, alăptați sau luați medicamente. Întrerupeți utilizarea în cazul apariției oricăror efecte secundare.

Cum ar trebui să iau Shilajit pentru pierderea în greutate?

Între 200-400 mg pe zi este suficient pentru efectele de ardere a grăsimilor, conform majorității studiilor. Aceasta este adesea împărțită în 2-3 doze mai mici.

Ideal este să luați doze de shilajit cu 20-30 de minute înainte de mese pentru a amplifica proprietățile sale de blocare a apetitului și a grăsimilor.

Aveți răbdare - poate dura 2 luni sau mai mult pentru a vedea efectele graduale de slăbire a burții. Dar luate în mod constant, rezultatele pierderii de grăsime se pot acumula în timp.

Ce modificări ale dietei și ale stilului de viață îmbunătățesc efectele Shilajit?

Luarea de shilajit pentru grăsimea de burtă funcționează cel mai bine combinată cu o alimentație sănătoasă, exerciții fizice și obiceiuri de viață, inclusiv:

  • Dieta echilibrată, cu porțiuni controlate
  • Antrenament de forță și exerciții cardio
  • Somn adecvat și gestionarea stresului
  • Rămâneți activi pe tot parcursul zilei

Efectuarea acestor schimbări amplifică proprietățile de ardere a grăsimilor și de pierdere în greutate ale shilajitului pentru efecte mai bune și de lungă durată.

Ce alte suplimente sporesc efectele lui Shilajit?

Unele suplimente care pot spori proprietățile de combatere a grăsimii din burtă ale shilajitului includ:

  • Guggul - plantă ayurvedică care oferă suport pentru hormonii tiroidieni
  • Ceai verde Matcha - oferă antioxidanți care îmbunătățesc metabolismul
  • Oțetul de cidru de mere - reglarea zahărului din sânge ajută la controlul apetitului și la stocarea grăsimilor

Crearea unei "stive" personalizate poate optimiza efectele shilajitului pentru pierderea de grăsime.

Va Shilajit mă va ajuta să pierd grăsime de burtă peste noapte?

Nu - nu există remedii miraculoase peste noapte pentru grăsimea de pe burtă. Orice produs care pretinde o pierdere dramatică de grăsime în doar o zi sau două este probabil o înșelătorie de marketing.

Shilajit acționează treptat, pe parcursul săptămânilor și lunilor, pentru a ajuta la gestionarea apetitului, la blocarea absorbției de grăsimi, la creșterea descompunerii grăsimilor și la susținerea unui metabolism mai rapid.

Atunci când este combinat cu dieta, exercițiile fizice și modificările stilului de viață, shilajit poate accelera călătoria dvs. de pierdere în greutate - dar rezultatele dramatice necesită dedicare și răbdare.

Ce se întâmplă dacă Shilajit nu funcționează pentru mine?

Încazul oricărui supliment, răspunsurile pot varia în mod individual, în funcție de factori precum:

  • Dozaj și sincronizare
  • Obiceiuri alimentare și stil de viață
  • Condiții de sănătate subiacente
  • Genetica și chimia corpului

Dacă este luat în mod constant timp de 2-3 luni, alături de schimbări sănătoase fără rezultate, shilajit pentru grăsimea de pe burtă poate pur și simplu să nu fie eficient pentru tine. Luați în considerare ciclurile de pe timp de 1 lună, apoi încercați din nou.

De asemenea, discutați cu medicul dumneavoastră dacă shilajit nu funcționează, deoarece ar putea avea legătură cu o problemă de bază care trebuie abordată mai întâi înainte de a vedea beneficiile. Sau explorați alte alternative de ardere a grăsimilor care ar putea funcționa mai bine pentru corpul dumneavoastră.

Rezumat

Shilajit este o rășină medicinală din roci de munte care a devenit populară ca supliment natural pentru sănătate. Au fost raportate multe beneficii ale shilajitului, inclusiv îmbunătățirea energiei, efecte anti-îmbătrânire și performanțe sporite. Dar una dintre cele mai intrigante aplicații este utilizarea shilajitului pentru pierderea în greutate și reducerea grăsimii de pe burtă. Fiind o plantă ayurvedică, shilajit a fost folosit de secole pentru a trata obezitatea și a regla metabolismul grăsimilor. Știința descoperă acum mecanismele din spatele acestor efecte de ardere a grăsimilor. Studiile arată că shilajit poate accelera metabolismul, poate controla hormonii apetitului, cum ar fi leptina, poate reduce nivelul lipidelor, poate regla cortizolul și poate crește hormonii tiroidieni. Această combinație ajută la arderea grăsimii corporale generale, vizând în același timp în mod specific burta încăpățânată și grăsimea viscerală. Dozele cuprinse între 200-400 mg pe zi sunt cele mai bune pentru pierderea de grăsime, pe baza cercetărilor actuale. Iar shilajit funcționează și mai bine combinat cu o dietă sănătoasă, exerciții fizice regulate și alte obiceiuri pozitive de viață. În timp ce mai multe studii clinice sunt încă necesare, dovezile inițiale susțin shilajit ca fiind un supliment natural emergent pentru pierderea în greutate și arderea grăsimilor.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Căutare produs