Pentru un somn mai odihnitor și de lungă durată

Pagina cu informații despre somn

Indiferent de hobby-urile tale, de programul de lucru sau angajamentele pe care le ai, există un proces crucial de care avem nevoie cu toții - somnul.
Un somn odihnitor nu numai că ne ajută să procesăm ce s-a întâmplat pe parcursul zilei, dar asigură și odihna de care au nevoie corpul și mintea noastră.

 • Ce înseamnă un somn odihnitor?
 • Probleme de somn: Cauzele
 • Probleme de somn: Simptomele
 • Probleme de somn: Mici schimbări pe care le poți face
 • Ingrediente care te pot ajuta

Sugestiile noastre pentru somn

Fall Asleep (Meladol)
(415)
€ 25.00
Directly available
CUMPĂRĂ ACUM
Complete Sleep
(238)
€ 39.95
Directly available
CUMPĂRĂ ACUM

Ce înseamnă un somn odihnitor?

Indiferent cât de bătrâni (sau înțelepți) devenim, nevoia de somn nu dispare niciodată. Dimpotrivă, devine din ce în ce mai crucial să avem parte de un somn odihnitor, mai ales dacă vrem să trăim o viață lungă și împlinită.

Somnul este esențial pentru sănătatea mentală și fizică, dar mulți oameni nu realizează că somnul are propriile etape. Deși toate cele patru etape ale somnului sunt cruciale pentru o stare de bine, cea de-a treia fază (somnul profund) este cea mai importantă pentru a ne simți odihniți și pentru a fi sănătoși.

De cât de mult somn avem nevoie cu adevărat?

Recomandările generale pentru somn sunt următoarele:

Este important să subliniem faptul că somnul este o experiență personală, iar recomandările de mai sus reprezintă doar un ghid. Numărul ideal de ore de somn pentru tine va depinde de starea ta de sănătate, de stilul tău de viață și de alți factori.

Probleme de somn:
Cauzele

În principiu, nu ar trebui să fie greu să adormi - întinzi capul pe pernă atunci când oboseala te cuprinde, plonjezi pe tărâmul somnului și te trezești atunci când ai dormit suficient. Însă, realitatea poate fi foarte diferită.

Următorii factori pot influența somnul liniștit și capacitatea de a adormi ușor:

Alimentele

(excesul de grăsimi și zahăr)

Cofeina

(În special seara)

Stresul

(Sau alte probleme psihologice)

Lumina

(În principal lumina albastră provenită de la dispozitivele electronice)

Zgomotul

(Perturbații pe parcursul nopții)

Timpul

(Ore de lucru neregulate)

Probleme de somn:
Simptomele

Din nefericire, într-o societate care funcționează 24 de ore din 24, 7 zile din 7, poate părea aproape imposibil să te deconectezi noaptea. Dar, în timp ce mulți oameni pot supraviețui cu mai puține ore de somn, implicațiile acestui stil de viață sunt destul de grave. O lipsă consistentă și prelungită de somn odihnitor poate cauza următoarele afecțiuni:

 • Probleme cardiovasculare
 • Diabet
 • Obezitate
 • Depresie
 • Lipsă de motivație
 • Dificultăți de concentrare

Cel mai rău lucru este că aceste simptome reprezintă doar o imagine de ansamblu. Combină lipsa de somn cu un stil de viață sedentar, o dietă bogată în grăsimi sau cu fumatul, și îți poți scurta dramatic speranța de viață.

Probleme de somn:
Mici schimbări pe care le poți face

Știm că un somn odihnitor este crucial pentru o stare de bine, știm și cam cât ar trebui să dormim în fiecare noapte, dar în cazul în care nu ai parte de un somn odihnitor, ce măsuri poți lua pentru a îmbunătăți situația?

Presupunând că nu ai probleme de sănătate, un stil de viață sănătos și echilibrat este cea mai frecventă recomandare pentru un somn calitativ.

Mici schimbări în rutina ta zilnică pot determina rapid o îmbunătățire semnificativă a calității somnului. Printre aceste schimbări se numără:

Fă exerciții fizice

Exerciții fizice ușoare (30 de minute pe zi)

Dieta

Includerea în alimentație a alimentelor integrale

Regularitatea

Ore de somn și de trezire regulate

Suplimentele

Melatonină, levănțică & mușețel

Confortul

Un pat confortabil și un mediu liniștit

Ingrediente care te pot ajuta

Cannabinoids Cannabidiol (CBD), Cannabinol (CBN) Cibdol products that contain cannabinoids are: CBD Oil CBN Oil Fall asleep Fall asleep capsules Stay asleep capsules Complete sleep
Botanicals Lavender, Chamille, Hop, 5-HTP Cibdol products that contain Botanicals are: Stay asleep capsules Complete sleep
Other Melatonin Cibdol products that contain Melatonin are: Fall asleep Fall asleep capsules

Cibdol este aici pentru a te ajuta cu o gamă largă de produse naturale pentru somn, oferindu-ți astfel posibilitatea de a te bucura de un somn liniștit și neîntrerupt.

Întrebări frecvente

Ai întrebări despre somn?

Somnul odihnitor este vital pentru starea de sănătate, dar fiecare își are propriile nevoi. Pentru a afla tot ce trebuie să știi despre somn, studiază Enciclopedia Wellness.
Ce este ritmul circadian?

Ritmul circadian e un proces natural al corpului tău care ajută la reglarea funcțiilor precum somnul, digestia, eliberarea hormonilor și temperatura corpului. Fiind bazat în principal pe expunerea la lumină, fiecare persoană are propriul ritm circadian în funcție de ciclul de somn și stilul de viață. Avem nevoie de un ritm circadian echilibrat pentru a finaliza un ciclu complet de somn. Citește mai multe despre ritmul circadian.

Care sunt diferitele etape ale somnului?

Somnul include patru etape: adormire, somn ușor, somn cu unde lente și REM. Un ciclu tipic de somn durează între 90 și 120 de minute, majoritatea oamenilor având 4 sau 5 cicluri pe noapte. Nu poți sări peste o etapă, iar un somn suficient pe timp de noapte și o bună igienă a somnului sunt esențiale pentru bunăstarea mintală și fizică. Citește mai multe despre etapele somnului aici.

Ce este igiena somnului?

Practicarea unei igiene bune a somnului înseamnă să creezi un mediu și un stil de viață care să susțină nevoia de somn a organismului. Exemple comune includ menținerea unui program de somn consecvent, a unei atmosfere liniștite în dormitor, și relaxarea înainte de a merge la culcare. Adaptarea unei rutine de somn la nevoile proprii este cea mai bună metodă de a obține un somn suficient. Citește mai multe despre igiena somnului aici.

De cât somn avem cu adevărat nevoie?

Nevoia de somn a fiecăruia dintre noi diferă în funcție de factori precum nivelul de activitate, vârstă și afecțiuni medicale preexistente. Ca regulă generală, adulții peste 18 ani ar trebui să țintească spre șapte ore de somn sau mai mult. Cel mai important, ascultă nevoile corpului tău și reglează-ți programul de somn pentru a se potrivi acestora. Citește mai multe despre somn aici.

Care sunt consecințele somnului de proastă calitate sau ale insomniei?

Întreruperea regulată a somnului generează multe probleme, inclusiv (dar fără a se limita la) oboseală, iritabilitate, concentrare slabă, lipsă de claritate mintală și oboseală în timpul zilei. Este normal să experimentezi o combinație de simptome și, deși acestea nu vor afecta sănătatea pe termen scurt, somnul de proastă calitate și insomnia pe termen lung pot cauza probleme de sănătate semnificative. Citește mai multe despre insomnie aici.

Care sunt consecințele lipsei de somn?

Poor-quality sleep is linked to dozens of serious health problems, as your body needs sleep to repair cells, process information, and restore energy. The long-term impact of sleep deprivation includes memory problems, mood swings, weakened immunity, weight gain, high blood pressure and much more. Simply put, without rest, your body cannot function properly. Read more about sleep deprivation here.


Căutare produs