Cele mai recente știri | Page 17

  • Spălatul pe față agravează acneea?

    October 21, 2023

    Spălarea excesivă poate agrava acneea prin întreruperea barierei de hidratare a pielii, declanșarea inflamației și distrugerea bacteriilor bune. Cu toate acestea, atunci când este efectuată corect, spălarea feței este esențială pentru eliminarea acneei prin îndepărtarea excesului de ulei, a pielii moarte și a bacteriilor. Găsește frecvența de curățare potrivită pentru tipul tău de piele și folosește produse de curățare blânde, fără ingrediente agresive care îți dezbracă pielea. Curățarea trebuie combinată cu tratamente împotriva acneei, cum ar fi...

  • La ce vârstă este cel mai rău acnee?

    October 21, 2023

    Acneea debutează de obicei în timpul pubertății, între 9 și 14 ani, dar atinge severitatea maximă în timpul adolescenței, între 14 și 19 ani. Mulțumită valului de androgeni, inflamației, stresului și fluctuației hormonilor, adolescenții suferă cele mai grave erupții. Cu toate acestea, acneea persistă până la 20 și 30 de ani pentru mulți adulți, înainte de a se stabiliza în cele din urmă până la 30 de ani, pe măsură ce hormonii se normalizează. Genetica, medicamentele, dieta, stresul și alți factori pot face ca acneea să continue chiar și la vârsta mijlocie.

  • Beneficiile surprinzătoare ale acneei

    October 21, 2023

    Deși acneea este privită ca o afecțiune enervantă a pielii, din această provocare reies avantaje științifice. Erupțiile pot întări imunitatea împotriva bolilor, pot promova producția de colagen pentru o piele mai tânără, pot inspira schimbări în stilul de viață care îmbunătățesc starea de bine, pot dezvolta empatie și reziliență și pot insufla o încredere de nezdruncinat, pe măsură ce învățați să vă acceptați călătoria unică a pielii.

  • Gheața ajută la acnee?

    October 21, 2023

    Aplicarea de gheață înfășurată într-o cârpă poate ajuta la calmarea erupțiilor inflamate de acnee prin constricția vaselor de sânge și scăderea temperaturii pielii. Acest lucru poate reduce temporar roșeața, durerea și umflarea din jurul coșurilor. Cu toate acestea, nu există studii care să investigheze în mod specific înghețarea pentru tratamentul acneei. Deși este considerată cu risc scăzut atunci când este efectuată în mod corespunzător, înghețarea singură nu va vindeca acneea. Consultați un dermatolog pentru a discuta despre înghețarea ca parte a planului de gestionare a acneei.

  • Poate deshidratarea să provoace acnee?

    October 21, 2023

    Dedeshidratarea poate agrava indirect erupțiile acneice prin crearea unui mediu care sporește unditatea, creșterea bacteriilor, inflamația și hormonii de stres. Cercetările arată semnele deshidratării, cum ar fi creșterea producției de ulei, leziuni de acnee mai severe și alterarea microbiotei pielii. Deși consumul de apă nu va vindeca singur erupțiile, hidratarea optimă susține o piele curată. Experții recomandă adulților să consume zilnic în jur de 2-3 litri de lichide din apă, fructe, legume, ceaiuri și alte surse. Limitați, de asemenea, băuturile deshidratante, cum ar fi...

  • Cât timp este nevoie pentru a elimina complet acneea?

    October 21, 2023

    Acneea necesită adesea săptămâni sau luni de tratament constant cu medicamente precum retinoizi, antibiotice și izotretinoină înainte ca pielea să se curețe complet. Cazurile ușoare se pot rezolva mai repede decât acneea chistică severă. A fi consecvent cu regimul prescris de dermatologul dumneavoastră este vital pentru a obține rezultate cât mai repede posibil. Deși așteptarea îmbunătățirilor poate fi frustrantă, nu renunțați prea curând. Cu răbdare și cu tratamentele potrivite, o piele curată este un obiectiv realizabil.

  • Apa potabilă ajută la acnee?

    October 21, 2023

    În timp ce consumul suficient de apă este important pentru sănătatea generală, există dovezi limitate că o creștere a consumului de apă elimină acneea. Posibilele beneficii, cum ar fi eliminarea toxinelor și hidratarea pielii, sunt teoretice. Evitați aportul excesiv care poate provoca un dezechilibru electrolitic. Modificările dovedite ale dietei și ale stilului de viață ar trebui să fie în centrul atenției, nu doar consumul de apă. Lucrați cu un dermatolog mai degrabă decât să sperați că apa este un leac atotcuprinzător.

  • Cum să remediezi acnee hormonală

    October 21, 2023

    Acneea hormonală apare atunci când modificările hormonilor de testosteron, estrogen și progesteron cresc producția de ulei și inflamația, ceea ce duce la erupții pe linia maxilarului, bărbie și obraji. Contraceptivele orale, antiandrogenii, retinoizii și suplimentele precum zincul pot ajuta la reglarea hormonilor și la tratarea acneei. Remediile legate de stilul de viață includ gestionarea stresului, exerciții fizice regulate și o dietă cu conținut glicemic scăzut. Cu un tratament consecvent, acneea hormonală poate fi controlată.

Căutare produs