Trăiește viața fără disconfort

Pagină cu informații despre calmarea durerii

Trăiește viața pe care ți-o dorești
Impactul durerii și al disconfortului diferă de la persoană la persoană, dar un lucru rămâne mereu la fel - ne împiedică să trăim viața pe care ne-o dorim și să facem lucrurile care ne plac. Neplăcerile trăite zi de zi îți pot afecta serios calitatea vieții, însă nu trebuie neapărat să suferi în continuare.

  • Diferite tipuri de durere
  • Acută sau cronică: care este diferența?
  • Semnale între trup și minte
  • Disconfortul: mici schimbări pe care le poți face
  • Ingrediente care te pot ajuta

Sugestiile noastre pentru sănătate

Diferite tipuri de durere

Durere
nociceptivă

Majoritatea tipurilor de durere, de regulă, se regăsesc în aceste două categorii: nociceptivă sau neuropatică. Prima provine, de obicei, din stimuli externi (de exemplu atunci când calci pe un obiect ascuțit), în timp ce cea din urmă semnalează o problemă la sistemul nervos al corpului tău.

Durere
neuropatică

Durere acută sau cronică:
care este diferența?

Acută

Atunci când calci pe un obiect ascuțit, te lovești la cot sau te tai - toate acestea sunt situații de durere acută. Senzația durează, de regulă, câteva minute, însă, în unele cazuri, poate continua până la 3-6 luni.

Cronică

Durerea cronică este mult mai serioasă și nu încetează nici după îndepărtarea stimulilor evidenți. Poate proveni din oricare zonă a traseului nervos al durerii care a suferit o deteriorare sau care nu mai funcționează corect și este un semn al unei probleme mai serioase de sănătate.

Semnale între
trup și minte

Durerea este un răspuns la stimuli dăunători sau periculoși. Ne aduce aminte să ne ferim de situații periculoase și a ajutat la supraviețuirea rasei umane încă din cele mai vechi timpuri. Oricât ne neplăcută ar fi, durerea este necesară pentru ca organismul nostru să poată funcționa și să se poată vindeca.

Cu toate acestea, senzațiile dureroase nu au o legătură directă cu creierul nostru, cu toate că le simțim atât de puternic! În schimb, durerea se bazează pe mai mulți neuroni și căi nervoase diferite pentru a ajunge de la sursa durerii la creierul nostru și înapoi.

Cum procesează corpul durerea?

Procesarea durerii se bazează pe două elemente esențiale: cornul dorsal si talamusul. Primul este un centru nervos situat la baza coloanei vertebrale, iar cel din urmă este o zonă a creierului care se ocupă cu organizarea semnalelor dureroase.

Odată organizat, semnalul ajunge la cortexul senzitiv (răspunsul nostru emoțional la durere), unde este descifrat și interpretat de cortexul motor (reacția noastră fizică la durere).

Disconfortul:
mici schimbări pe care le poți face

Un rol important în gestionarea durerii îl are tratamentul pe care îl putem aplica singuri prin mindfulness, suplimente și schimbări ale stilului de viață.

Adesea, câțiva pași mici sunt de ajuns pentru a ne schimba în bine calitatea vieții. Doar pentru că nu putem evita disconfortul, nu înseamnă că nu îl putem gestiona.

Mișcare

Rămâi activ/ă pentru a controla mai ușor durerea.

Suplimente

Încearcă suplimente naturale și tratamente complementare.

Mindfulness

Gestionează conștient răspunsul la durere.

Discută

Împărtășește-ți experiența cu cei din jur.

Cere ajutor

Cere ajutor atunci când te confrunți cu activități care îți provoacă durere.

Ingrediente care te pot ajuta

Canabinoizii Canabidiolul (CBD), Canabinolului (CBN) Cibdol products that contain cannabinoids are: Ulei CBD

Cibdol este aici și îți vine în ajutor cu gama sa cuprinzătoare de produse naturale pentru calmarea durerii, ajutându-te să te miști liber și să profiți la maxim de zile frumoase.

Întrebări frecvente

Ai întrebări despre ameliorarea durerii?

Nu știi cu ce să începi pentru gestionarea disconfortului zilnic sau la ce simptome să te aștepți? Caută în Enciclopedia Wellness ca să afli tot ce ai nevoie.
Ce este durerea?

Durerea fizică poate părea o afecțiune mai evidentă de tratat, dar asta nu face întotdeauna ca simptomele să fie mai ușor de gestionat. De fapt, tratamentele pentru durerea fizică pot varia foarte mult, deoarece toți experimentăm durerea în mod diferit. Pragul de durere la oameni variază, ceea ce înseamnă că nu există două cazuri identice de durere fizică, în ciuda faptului că pot părea foarte asemănătoare.

Indiferent dacă e vorba de durere nociceptivă (lovitură sau tăietură), durere radiculară (compresie) sau durere viscerală (afectarea organelor interne), există zeci de senzații de durere fizică, fiecare cu simptome proprii, tehnici de a le ține piept și tratamente. Din fericire, majoritatea cazurilor de durere fizică sunt acute, ceea ce înseamnă că odată ce vindeci sau tratezi rana, durerea va trece.

Totuși, nu este neobișnuit ca durerea fizică să devină cronică, mai ales dacă este legată de o leziune a spatelui sau a gâtului. De fapt, unul din cinci europeni adulți trăiește cu o durere constantă. Deși durerea poate fi gestionată în majoritatea cazurilor, asta nu o împiedică să reducă din încrederea și pofta ta de viață.

Dacă te confrunți cu dureri fizice acute sau cronice, ajutorul este disponibil imediat. Fie că este vorba de tehnici de gestionare, cum ar fi meditație, suplimente, exerciții fizice sau discuții cu alți oameni, există zeci de moduri în care poți trăi o viață împlinită în ciuda durerii cronice. În ceea ce privește tratamentul, abordarea cea mai benefică se bazează pe un diagnostic precis. Nu întârzia să contactezi medicul și, dacă este posibil, ține un jurnal al durerii pe care o experimentezi, pentru a-l ajuta să identifice o cauză.

Pentru a afla mai multe despre diferitele tipuri de durere, de ce simțim cu toții diferit durerea și despre cele mai bune modalități de a gestiona durerea fizică cronică, citește articolul nostru amplu.

Ce este durerea neuropată?

Durerea nervoasă sau nevralgia nu este doar dificil de tratat, dar poate avea și un impact serios asupra calității vieții. În tot corpul nostru există miliarde de nervi, ceea ce poate face ca identificarea cauzei de bază să semene cu a căuta un ac în carul cu fân.

Durerea, în principiu, este un concept simplu. Ceva dăunează corpului nostru și acesta reacționează corespunzător. Însă, în cazul durerii neuropate, disconfortul, mâncărimea, amorțeala sau senzațiile reduse provin din perturbări ale semnalelor de durere și ale nervilor care transportă aceste semnale. De aceea, durerea nervoasă rămâne o afecțiune dificil de tratat - răspunsul nostru la durere este semnificativ mai complex decât pare.

De cele mai multe ori, durerea neuropată provine dintr-o leziune, boală sau infecție. Durerea nervoasă va apărea rar în mod întâmplător, dar se încadrează în una din mai multe categorii atunci când apare. Din fericire, definind tipul de durere neuropată experimentată, este posibil să se determine perturbarea în cadrul semnalizării durerii noastre. De exemplu, neuropatia focală se centrează în jurul capului, mâinii, trunchiului sau piciorului și, de obicei, indică leziuni ale unui singur nerv, mai degrabă decât un centru nervos specific.

Deși durerea neuropată poate fi uneori copleșitoare, există zeci de tehnici de apărare și posibile tratamente. Durerea poate fi un mecanism sofisticat, dar la fel sunt și remediile moderne. Desigur, deoarece răspunsul la durere al fiecărei persoane este unic, este important să fii deschis la diferite opțiuni de tratament, pentru a determina care dintre ele este cel mai bun pentru simptomele respective. Blocantele nervoase, kinetoterapia, suplimentele, modificări ale stilului de viață și medicamentele pot ajuta la restabilirea unei calități active a vieții.

Dacă ești interesat să afli mai multe despre răspunsul nostru la durere, modul în care corpul procesează durerea și cum să trăim cu afecțiuni neuropatice, citește articolul nostru detaliat.

Ce este gastrita?

Afectând 8 din 1000 de persoane, gastrita este o tulburare digestivă obișnuită care provoacă perturbări semnificative ale vieții de zi cu zi. Fiind rezultatul inflamației la nivelul stomacului, simptomele gastritei variază de la disconfort ușor la crampe stomacale severe, greață și vărsături.

Deși este obișnuit să faci gastrită ca simptom secundar al unei tulburări autoimune, zeci de substanțe uzuale pot declanșa această afecțiune. De exemplu, fumatul excesiv, alcoolul și antiinflamatoarele (AINS) pot toate provoca o deteriorare a mucoasei de protecție din stomac. Această deteriorare provoacă iritații pe măsură ce acizii din stomac încep să atace interiorul stomacului.

Din fericire, diagnosticul de gastrită poate fi pus imediat, cu un simplu test de sânge sau de scaun, capabile să identifice rapid cauzele potențiale. Cu toate acestea, în funcție de cauza exactă a gastritei, tratamentul poate fi puțin mai complicat. Dacă starea se datorează factorilor declanșatori enumerați mai sus, este posibil să fie necesare doar modificări simple ale stilului de viață. Pe de altă parte, dacă bacteriile sau tulburările autoimune existente sunt de vină, medicii pot încerca o combinație de antiacide, medicamente, vitamina B12 și antibiotice.

Încurajator este faptul că există o mulțime de tehnici practice de a ține piept afecțiunii, dacă ai gastrită, și chiar și modificările minore pot avea rezultate semnificative în ceea ce privește severitatea simptomelor. Desigur, dacă bănuiești că ai putea avea gastrită, medicul tău ar trebui să fie mereu primul la care să apelezi. Totuși, odată ce știi cu ce ai de-a face, împărțirea meselor, auto-medicația (în mod adecvat) și administrarea suplimentelor pot fi de ajutor.

Dacă dorești să afli mai multe despre gastrită, inclusiv lista completă a simptomelor, tratamente potențiale și cum să trăiești cu această afecțiune, citește articolul nostru cuprinzător.


Căutare produs