Ai grijă de
pielea ta

Informații despre piele

Iubește-ți pielea
Cel mai mare organ al corpului tău, pielea, reprezintă prima linie de apărare împotriva infecțiilor, a obiectelor străine și a greutăților vieții moderne. Este foarte important să sprijini ecosistemului natural al pielii tale, pentru a avea o piele sănătoasă și strălucitoare - o piele care arată la fel de bine cum te simți în interior.

  • Ce este o piele sănătoasă?
  • Piele cu probleme: Cauze
  • Piele cu probleme: Simptome
  • Piele cu probleme: Mici schimbări pe care le poți face
  • Care este cea mai bună rutină de îngrijire a pielii?
  • Ingrediente care te pot ajuta

Sugestiile noastre pentru piele

Ce este o piele sănătoasă?

O rutină potrivită de îngrijire este vitală pentru o piele cu aspect sănătos, dar multe persoane pur și simplu nu știu cu ce să înceapă. Deși există mii de produse de îngrijire a pielii, nu ar trebui să fie complicat să ai parte de o piele cu aspect sănătos.

Indiferent de produsele pe care le folosești, următorii pași reprezintă cea mai bună modalitate de a avea o piele fantastică, deoarece funcționează în tandem cu procesele naturale ale pielii.

Cel mai puternic protector al organismului

O piele mai tânără

Compusă din trei straturi (epidermă, dermă și hipodermă), pielea noastră ajută la reglarea temperaturii corpului, oferindu-ne în același timp o senzație crucială - atingerea. Nu este surprinzător faptul că în timp pielea își pierde din elasticitate, încercând să țină totul sub control.

Îmbătrânirea pielii

Piele cu probleme: Cauze

În situațiile în care pielea este deteriorată sau slăbită, pot apărea diverse afecțiuni. Netratate, aceste afecțiuni diminuează ecosistemul natural al pielii, fiind mai dificil să ai parte de o piele sănătoasă și strălucitoare, în așa fel încât să te simți bine în pielea ta.

Cu toate acestea, cunoscând cauzele pielii cu problemele, multe afecțiuni comune pot fi doar temporare. Cauzele comune includ:

Deshidratarea

Faptul că nu bei suficiente lichide diminuează capacitatea pielii de a elimina toxinele

Lumina soarelui

Expunerea îndelungată la soare, fără protecție UV, poate deteriora pielea și crește riscul de îmbolnăvire

Poluarea

Aerul condiționat, încălzirea și calitatea slabă a aerului pot accelera simptomele pielii cu probleme

Fumatul

Fumatul regulat dăunează și pătează pielea

Machiajul

Porii blocați perturbă ecosistemul delicat al pielii

Stilul de viață

Consumul excesiv de alcool și de mâncare fast-food încurajează radicalii liberi

Piele cu problemele: Simptome

Deși există sute de afecțiuni ale pielii, unele sunt mai răspândite decât altele, cum ar fi eczema, psoriazisul și arsurile solare. Multe dintre aceste afecțiuni ale pielii au simptome comune, printre care se numără:

  • Pielea roșie, cu pete sau zone neuniforme
  • Coșurile
  • Decojirea sau mâncărimile
  • Uscăciunea
  • Textura neuniformă
  • Vindecarea lentă a rănilor

Din fericire, cele mai multe cazuri afectate sunt ușoare și, cu ajutorul unor schimbări simple ale stilului de viață și al unei rutine regulate de îngrijire a pielii, poți avea din nou pielea sănătoasă și strălucitoare pe care o meriți.

Piele cu probleme: Mici schimbări pe care le poți face

Pielea sănătoasă și echilibrată nu numai că este mai rezistentă la boli, dar arată și se simte foarte bine. Poți realiza acest lucru cu doar câteva schimbări simple în stilul tău de viață.

Iată șase sfaturi practice pentru a avea grijă de pielea ta:

Protejează-te împotriva razelor UV

Utilizarea unei loțiuni cu SPF 15 (sau mai mare) poate reduce daunele cauzate de razele UVA și UVB

Evită fumatul

Singura modalitate de a preveni daunele cauzate de fumat este să renunți complet la acest obicei. Poți apela la diferite grupuri de sprijin pentru a te ajuta să renunți la fumat

Respiră aer curat

Aerul proaspăt nu este benefic doar pentru piele, ci pentru întregul organism. 30 de minute pe zi în aer liber îți vor oferi o piele reîmprospătată

Produse de îngrijire a pielii

Găsește produsele de îngrijire care se potrivesc tipului tău de piele, astfel încât să te poți bucura de o strălucire naturală și sănătoasă

Hidratarea și dieta

Consumul de apă și de alimente bogate în antioxidanți întărește calitățile defensive ale pielii

Gestionează stresul

Una dintre primele zone în care se manifestă stresul este pielea noastră. Încercă să dormi suficient și fă-ți timp să te relaxezi

Care este cea mai bună rutină de îngrijire a pielii?

O rutină potrivită de îngrijire este vitală pentru o piele cu aspect sănătos, dar multe persoane pur și simplu nu știu cu ce să înceapă. Deși există mii de produse de îngrijire a pielii, nu ar trebui să fie complicat să ai parte de o piele cu aspect sănătos.

Indiferent de produsele pe care le folosești, următorii pași reprezintă cea mai bună modalitate de a avea o piele fantastică, deoarece funcționează în tandem cu procesele naturale ale pielii.

Curățarea.
Primul pas în orice rutină ar trebui să fie întotdeauna curățarea pielii. Prin îndepărtarea elementelor dăunătoare, cum ar fi praful, pielea moartă și machiajul, asigurăm o bază curată pentru următorii pași - tonifierea și hidratarea

Tonifierea.
Aplicarea unui tonic îndepărtează orice impuritate persistentă, pătrunzând mai adânc în epidermă (stratul exterior al pielii) decât un produs de curățare. De asemenea, tonicele ajută la echilibrarea pH-ului și pregătesc pielea pentru cremele hidratante

Hidratarea.
După pregătirea pielii prin curățare și tonifiere, hidratarea ajută la restabilirea umidității și la menținerea pielii hrănite. În afară de faptul că pielea suplă arată și se simte bine, aceasta este și mai bine echipată pentru a face față substanțelor contaminante și poluante

Ingrediente care te pot ajuta

Canabinoizii Canabidiolul (CBD), Canabinolului (CBN) Cibdol products that contain cannabinoids are: Ulei CBD

Cibdol exploatează versatilitatea ingredientelor naturale pentru a oferi o gamă de îngrijire a pielii care ajută pielea să arate și să se simtă cât mai bine.

Întrebări adresate frecvent

Ai întrebări despre pielea ta?

Nu ești sigur/ă dacă CBD este potrivit pentru pielea ta sau nu știi exact cum să-ți ajuți pielea să arate și să se simtă grozav? Enciclopedia noastră de Wellness îți va explica ce trebuie să cunoști.
Ce este eczema și ce o cauzează?
Eczema sau dermatita atopică este o afecțiune larg răspândită a pielii care duce la formarea unor zone cu mâncărime, piele uscată și crăpături. Deși este mai frecventă la copii, poate să apară totuși și la adulți și unul dintre cele mai grave lucruri este că stresul poate exacerba eczemele—iar de asta adulții nu duc lipsă!

Din păcate, nu există un remediu cunoscut pentru eczeme, dar ele pot dispărea în timp. De asemenea, cercetătorii nu știu ce cauzează apariția eczemelor, dar au evidențiat o listă cu posibili factori declanșatori, incluzând:

• Alergeni/alimente
• Microbi
• Schimbări extreme de temperatură
• Stres
• Dezechilibru hormonal
• Iritanți

Din fericire, majoritatea cazurilor sunt ușoare și, cu ajutorul cremelor pentru eczeme, simptomele sunt foarte ușor de gestionat. Cheia este identificarea posibililor factori declanșatori și lupta pentru reducerea sau eliminarea acestora.
Ce este acneea și ce o cauzează?
În ciuda faptului că este sinonimă cu adolescența, acneea poate apărea la orice vârstă și este una dintre cele mai obișnuite afecțiuni ale pielii. Acneea apare atunci când foliculii pielii se blochează cu celule moarte și uleiuri naturale, manifestându-se sub formă de puncte albe, puncte negre și coșuri. Simptomele severe includ, de asemenea, umflături sub piele (noduli) și chisturi.

Spre deosebire de eczeme, știm mai multe despre cauzele acneei, ceea ce face ca această afecțiune să fie mai ușor de gestionat. Totuși, unii factori genetici contribuie la severitatea acneei. Indiferent de gravitate, posibilii declanșatori includ:

• Dezechilibru hormonal
• Medicamente
• Stres
• Alimentație

Dezechilibrul hormonal este un factor declanșator obișnuit și parțial este motivul pentru care acneea este mai frecventă în rândul adolescenților. Alimentele sunt, de asemenea, un factor declanșator foarte răspândit, dar probabil nu cele la care te-ai aștepta. Vei fi fericit să afli că ciocolata și alimentele grase nu contribuie la apariția acneei—alimentele bogate în carbohidrați sunt adevăratul vinovat.
Ce este psoriazisul și ce îl cauzează?
O altă afecțiune predominantă a pielii în rândul adulților este psoriazisul. În cazul psoriazisului, celulele sunt derutate, înmulțindu-se rapid până când o acumulare de celule moarte se formează la suprafața pielii normale. Simptomele se manifestă cu piele roșie, umflată și iritată, cu scuame albe. De asemenea, afecțiunea provoacă mâncărime la nivelul pielii, creând mult disconfort. Orice suferință este agravată de faptul că zonele de risc includ scalpul, coatele și genunchii.

Psoriazisul este o altă afecțiune a pielii a cărei cauză exactă rămâne un mister. Cu toate acestea, tinde să apară în familii, ceea ce îi face pe oamenii de știință să creadă că pot exista legături cu o anomalie genetică a sistemului imunitar. Alți factori declanșatori potențiali includ:

• Stres
• Medicamente (inclusiv medicamente pentru tensiune arterială și antimalarie)
• Tăieturi și crăpături ale pielii
• Infecții cu streptococi

În ciuda faptului că nu se cunoaște cauza exactă a psoriazisului, există o mulțime de tratamente disponibile. Majoritatea implică creme și unguente specializate, iar unele cazuri severe pot avea rezultate cu ajutorul terapiei cu lumină și al steroizilor.
Ce sunt arsurile solare și ce le cauzează?
Deși arsurile solare nu sunt o afecțiune a pielii în același sens ca cele evidențiate mai sus, sunt totuși cazuri mult prea frecvente. De data aceasta, însă, știm exact ce cauzează arsurile solare—expunerea prelungită la soare. Mai exact, razele UV de la soare sunt cele care ard stratul exterior al pielii, iar aceasta este doar o daună pe care o putem vedea. Razele UV pot deteriora și ADN-ul, ducând la cancer de piele.

În timp ce protecția împotriva razelor solare este esențială pentru toată lumea, nu toți oamenii prezintă simptome în același ritm. Tipul de piele, intensitatea soarelui și timpul de expunere joacă un rol important în severitatea afecțiunii. Durează, de obicei, câteva ore până apar simptomele și acestea includ:

• Zone cu piele roșie
• Bășici
• Decojire și mâncărime

Este important să reții că impactul arsurilor solare nu se manifestă pur și simplu doar pe piele. Expunerea exagerată poate duce, de asemenea, la temperatură, frisoane, greață și dureri de cap. Din nou, ameliorarea vine sub formă de creme, geluri și unguente, dar cel mai bun remediu pentru arsurile solare este prevenția!
Cum afectează CBD pielea?
Cercetările sunt în curs de desfășurare, dar studiile preclinice au investigat potențialul CBD-ului de a calma afecțiunile inflamatorii ale pielii, de a proteja împotriva îmbătrânirii și de a reduce pielea roșie și sensibilă. De asemenea, trebuie luat în considerare impactul psihologic al CBD. Compusul a fost cercetat pentru o posibilă reducere a stresului și anxietății.

Pielea este un organ afectat nu doar de factori fizici, ci și de sănătatea mentală. Abordarea simptomelor fizice este doar o parte a unei soluții complete de îngrijire a pielii, mai ales atunci când stresul este un factor declanșator important în acnee, eczeme, psoriazis și alte zeci de afecțiuni ce deteriorează pielea.

Din fericire, natura atotcuprinzătoare a CBD-ului reprezintă o forță care are un rol direct în tratamentul pentru piele. Până la urmă, un organ atât de complex are nevoie de o soluție versatilă! Combinat cu lipsa sa de toxicitate, compusul se dovedește un aliat puternic pentru ingredientele și tratamentele existente de îngrijire a pielii.

Căutare produs