Trăiește sănătos

Pagină de informații pentru sănătate

Trăiește viața pe care ți-ai dorit-o mereu
Esența vieții se rezumă la experiențele pe care le trăim și modul în care ne bucurăm de fiecare clipă. Așa că, de ce să lași lipsa de energie sau un sistem imunitar slăbit să te oprească din a te bucura de lucrurile care îți fac plăcere? Cu o abordare corectă, poți avea o minte, un corp și un spirit sănătoase, indiferent de provocările care ți se arată în cale.

 • Ce înseamnă un stil de viață sănătos?
 • Stil de viață nesănătos: Cauze
 • Stil de viață nesănătos: Simptome
 • Stil de viață nesănătos: Mici schimbări pe care le poți face
 • Ingrediente care te pot ajuta

Sugestiile noastre pentru o sănătate de fier?

Ce înseamnă un stil de viață sănătos?

Sănătatea nu înseamnă doar lipsa bolilor. Este necesitatea de a ne asigura că trupul nostru are instrumentele de adaptare necesare, concentrându-ne pe starea de bine mentală, fizică și spirituală. Când acești factori sunt în armonie, gândim, simțim și funcționăm cel mai bine. Dar cum anume atingem această stare de echilibru extrem de importantă?

Un stil de viață sănătos include activitățile noastre de zi cu zi și modul în care aceste acțiuni ne influențează starea de bine generală. Dacă scopul final este starea de bine mentală, fizică și spirituală, atunci trebuie să limităm activitățile dăunătoare, echilibrându-le în același timp cu comportamente pozitive, care stimulează starea de bine, cum ar fi:

Dietă

Dietă echilibrată
și multă apă

Somn

Oferă-i corpului tău
odihna binemeritată

Sport

Activități fizice regulate
(30 de minute pe zi)

Scop

Interacțiune socială
și stimulare mentală

Cei mai sănătoși ani ai vieții tale

Creșterea speranței de viață este o misiune valoroasă, dar nu ar trebui să pierdem din vedere anii noștri de viață sănătoși (healthy life years - HLY) - timpul pe care îl petrecem bucurându-ne de o sănătate bună, fără limitări fizice sau mentale.

Valoarea medie a HLY variază între bărbați și femei, dar dacă acești ani sunt petrecuți având o stare de sănătate bună sau precară, este important să luăm în considerare acest lucru.

Stil de viață nesănătos: Cauze

Modul în care ne trăim viața ne afectează în mod direct sănătatea și misiunea de a avea un stil de viață sănătos; nu uita că o sănătate bună are ca fundație echilibrul. Limitarea activităților dăunătoare nu înseamnă eliminarea completă a alimentelor, băuturilor sau activităților preferate.

Cauzele unui stil de viață nesănătos diferă de la o persoană la alta, dar factorii de risc cel mai des întâlniți sunt:

Fumatul

Abuzul de tutun dăunează grav sănătății fizice

Obezitatea

Excesul de grăsime corporală pune o presiune considerabilă asupra funcțiilor corpului

Sedentarismul

Un stil de viață sedentar crește toate cauzele de mortalitate

Alcoolul

Consumul excesiv de alcool afectează sănătatea inimii

Somnul

Prea puține ore de somn sau un somn agitat afectează echilibrul corpului

Medicamente și droguri

Abuzul de medicamente și droguri recreaționale are efecte dăunătoare asupra organismului

Stil de viață nesănătos: Simptome

Deloc surprinzător, un stil de viață nesănătos îți va afecta rapid organismul, mai ales atunci când alegerile nesănătoase sunt combinate cu afecțiuni preexistente. Simptomele comune ale un stil de viață nesănătos includ:

 • Senzația de oboseală continuă
 • Predispoziție la boli sau infecții
 • Somn agitat
 • Pete sau erupții pe pielii
 • Indigestii și disconfort frecvent
 • Stări de nervozitate sau anxietate

Este esențial să reții că, deși aceste simptome pot părea severe, cele mai multe dintre ele pot fi remediate cu puțin efort. Să te bucuri de o viață lungă și împlinită înseamnă să te bucuri de călătorie, nu să ajungi la destinație plin de limitări fizice și mentale.

Stil de viață nesănătos: Mici schimbări pe care le poți face

Recunoașterea simptomelor unei vieți nesănătoase este primul pas către preluarea controlului asupra vieții tale. Schimbări aduse stilului de viață, inclusiv o dietă sănătoasă, un tipar consistent de somn, exerciții fizice și suplimente naturale, toate îți pot optimiza nivelul de energie și pot consolida sistemul de apărare al corpului.

Și știi care este partea cea mai bună? Un stil de viață sănătos nu înseamnă drumeții de 5 km, multe ore petrecute în sala de fitness sau o dietă cu semințe și legume. Moderația face diferența!

Mișcare

Fă mișcare regulat, activități fizice plăcute

Provocări

Păstrează-ți mintea sănătoasă cu exerciții pentru creier

Alimentație

Încearcă să ai o alimentație echilibrată, concentrându-te mai ales pe alimente integrale

Suplimente

Folosește suplimente naturale pentru a acoperi carențele nutriționale

Odihnă

Nu uita să îți acorzi timp pentru a te relaxa, mental și fizic

Ingrediente care te pot ajuta

Canabinoizii Canabidiolul (CBD), Canabinolului (CBN) Cibdol products that contain cannabinoids are: Ulei CBD

Cibdol este aici să te ajute cu gama sa completă de produse pentru sănătate, care pot fi administrate pe termen lung, special concepute pentru cei care își doresc să aibă o viață lungă și sănătoasă.

Întrebări frecvente

Ai întrebări despre ce înseamnă un stil de viață sănătos?

Este mai ușor decât crezi să te bucuri de un stil de viață sănătos, dar dacă nu ești sigur de unde să începi, Enciclopedia Wellness îți va explica tot ce trebuie să știi.
Care e definiția unei sănătăți bune?

Pentru a avea o viață lungă și sănătoasă, trebuie să înțelegem ce reprezintă ideea de „sănătate bună” în primul rând. Deși termenul va diferi ușor de la o persoană la alta, în 1948, Organizația Mondială a Sănătății a creat o definiție generală a unei stări de sănătate bună, folosită și astăzi de furnizorii de servicii medicale:

„Sănătatea este o stare de bunăstare fizică, mentală și socială completă și nu doar absența bolilor și a infirmităților. O resursă pentru viața de zi cu zi, nu obiectivul vieții. Sănătatea este un concept pozitiv care pune accentul pe resursele sociale și personale, precum și pe capacitățile fizice.”

O sănătate bună sună destul de complicat prin definiția aceasta, așadar vom trata detaliat câteva dintre punctele critice. O sănătate bună nu înseamnă doar să nu suferim de boli și afecțiuni. Desigur, acestea sunt obiectivele principale, dar ceea ce subliniază OMS este necesitatea echilibrului în toate aspectele vieții.

Cum pot contribui suplimentele la un stil de viață sănătos, echilibrat?

Dacă faci tot ce poți pentru a-ți menține sănătatea, dar totuși încă te lupți cu nutriția sau ai unele deficiențe, atunci suplimentele îți pot oferi un ajutor binevenit.

Este important să subliniem că rolul suplimentelor nu este de a înlocui alimentele sau de a remedia problemele de sănătate. În schimb, scopul lor este de a acționa ca un sprijin suplimentar sau pe termen scurt atunci când viața devine un pic prea agitată.

Ce supliment este bun pentru tine?

Dacă ai deja o dietă echilibrată și variată, bogată în alimente integral naturale, multivitaminele vor avea un impact minim - primești deja suportul de care ai nevoie.

Acum, să luăm aceleași multivitamine și să le dăm unei persoane care consumă o selecție mai mică de alimente benefice. Dieta lor este sănătoasă, dar pot exista vitamine și substanțe nutritive specifice care rareori sunt în cantitate suficientă – în aceste cazuri suplimentarea devine crucială.

Indiferent de supliment, este esențial să echilibrezi nevoile personale cu beneficiile pe care le oferă. Din fericire, există o mână de suplimente care susțin bunăstarea generală, indiferent de nevoie.

Un astfel de supliment este CBD, un compus natural care poate susține corpul din interior, ajutând nu doar la menținerea echilibrului, ci și la readucerea corpului în acea stare de homeostazie importantă, atunci când ai cel mai mult nevoie.


Căutare produs