Uleiul din semințe de cânepă și fenomenul de longevitate din satul Bama

Last updated:

Published:

om bătrân pescuind în râu

În timp ce știința și medicina modernă se joacă de-a recuperarea, există o bibliotecă de dovezi anecdotice în sprijinul beneficiilor pentru sănătate ale plantei de canabis. Nu numai pentru rezinele sale psihoactive și nepsihoactive, căutate ca alternativă la produsele farmaceutice, ci și ca aliment care promovează sănătatea și longevitatea. În special din semințele de cânepă și din uleiul din semințe de cânepă.

În comitatul Bama, situat în munții îndepărtați din sudul Chinei, unde automobilul încă nu și-a făcut simțită prezența, iar populația locală este de numai 300.000 de locuitori, există o statistică curioasă. Au 73 de centenari, ceea ce reprezintă una dintre cele mai mari proporții din lume. Acești sutașeni zvelți încă participă la viața de zi cu zi: vânătoare, țesut și gospodărie. Unii sunt încă ocupați la câmp.

youtube video - longevitate

"Niciunul dintre centenari nu ia medicamente, niciunul dintre ei nu a suferit vreo operație. Nu există cazuri de boli de inimă în acest sat, diabet, obezitate. Trăiesc această viață remarcabil de lungă, sănătoasă și fericită."

-- Dr. John Day, cardiolog

Trăiți mai mult timp în zonele albastre

Faptul că atât de mulți oameni trăiesc peste 100 de ani face ca județul Bama să fie una dintre rarele "zone albastre" din lume. Zone fierbinți în care există mai mulți centenari în comparație cu populația generală. Alte "zone albastre" includ Sardinia în Italia, Okinawa în largul coastelor Japoniei și Peninsula Nicoya din Costa Rica.

Aceste comunități în curs de îmbătrânire sunt caracterizate de un stil de viață. Toate acestea consumă o dietă predominant vegetală care conține și câteva superalimente, cum ar fi semințele de cânepă, quinoa sau semințele de chia. Cu toții se răsfață zilnic cu un alcool local, cum ar fi vinul de orez sau vinul roșu, și fac exerciții fizice moderate în mod regulat. Fiecare cultură investește foarte mult în familie și comunitate, având în același timp un sentiment de credință și un scop în viața lor.

O dietă bazată pe plante combinată cu un superaliment precum uleiul din semințe de cânepă are o serie de beneficii pentru sănătate. Sterolii vegetali și antioxidanții pot reduce riscul pentru o serie de cancere. Acizii grași esențiali conținuți în semințele de cânepă sunt antioxidanți importanți care elimină radicalii liberi din organism. În timp ce un conținut ridicat de fibre favorizează sănătatea digestivă, apa proaspătă locală și aerul curat, nealterat de dezvoltarea industrială, se adaugă la lista de factori care contribuie la o viață lungă în aceste regiuni.

Sănătate optimă și viață mai lungă în județul Bama

Cânepa ca aliment, resursă industrială și medicament are o lungă tradiție în China. Localnicii din județul Bama își atribuie longevitatea în parte consumului unor cantități generoase de ulei din semințe de cânepă. De obicei gătite în houmayou - un bulion care este un aliment de bază în regiune și consumat de două ori pe zi - o privire rapidă asupra a ceea ce conține o sămânță de cânepă poate ajuta mult la înțelegerea motivului pentru care acestea sunt atât de sănătoase.

imaginea semințelor de cânepă și a uleiului din semințe de cânepă

Semințele de cânepă și uleiul din semințe de cânepă nu conțin niciunul dintre compușii care alterează mintea pe care îi au florile de canabis. Ceea ce conțin este ceva mult mai interesant, în special pentru cei care doresc să își mențină sănătatea personală și să le dea bătăi de cap localnicilor din Bama. Semințele de cânepă și uleiul din semințe de cânepă sunt foarte bune pentru dumneavoastră. De fapt, sunt foarte, foarte, foarte, foarte bune pentru tine. Iată ce conțin:

- Grăsimi saturate
- Grăsimi polinesaturate
- Grăsimi mononesaturate
- Potasiu
- Calciu
- Fier
- Magneziu
- Tiamina
- Fosfor
- Zinc
- Cupru
- Mangan
- Sodiu
- Sulf
- Carbohidrați
- Proteine
- Acid folic
- Fibre solubile și insolubile
- Vitamine, E, A, B12, D
- Toți cei 20 de aminoacizi, inclusiv cei 9 aminoacizi esențiali pe care organismul nostru nu îi poate produce

Nutriție ideală și mai mult

Semințele de cânepă și uleiul din semințe de cânepă sunt alimente aproape complete în sine. Ele au multe dintre elementele importante care asigură buna funcționare a organismului nostru. Vitaminele și mineralele sunt esențiale pentru părul, unghiile, oasele și pielea sănătoase, funcționarea corectă a organelor, activitatea creierului, sănătatea ochilor și rezistența la boli.

Proteinele asigură sănătatea mușchilor, iar carbohidrații naturali asigură o ardere susținută a energiei. Fibrele insolubile ajută la digestie, iar fibrele solubile pot reduce tensiunea arterială și echilibra nivelul de glucoză. Acidul folic este esențial pentru dezvoltarea de noi celule și previne modificările ADN-ului.

Important este că semințele de cânepă au un raport omega-6 la omega-3 de 3:1, ceea ce este ideal pentru absorbția de către organism. Atunci când aceste raporturi nu sunt în echilibru, niciunul dintre acești acizi grași esențiali nu poate fi absorbit eficient. "Esențial" înseamnă că nu sunt produși de organism și trebuie consumați. Semințele de cânepă conțin, de asemenea, acid gama-linolenic (GLA), un acid gras omega-6 esențial. Uleiul de pește, care conține, de asemenea, niveluri ridicate de acizi grași esențiali, este în mod obiectiv mai puțin benefic decât uleiul de semințe de cânepă. Acest lucru se reduce la mai mulți factori. În primul rând, uleiul de pește prezintă un raport omega-3 la omega-6 de aproximativ 7:1, ceea ce este departe de a fi ideal. În plus, se știe că uleiul de pește produs din pești mai mari conține cantități mai mari de contaminanți și substanțe chimice toxice.

Acizi grași Omega pentru un lucru sănătos

Acizii grași omega-3 sunt grăsimi polinesaturate care reprezintă o parte esențială a sănătății umane. Există o serie de acizi grași omega-3 care îndeplinesc funcții diferite, toți fiind disponibili în uleiul de semințe de cânepă. Aceștia sunt o parte vitală a membranelor celulare și pot îmbunătăți sănătatea inimii prin creșterea colesterolului "bun" HDL. Aceștia pot reduce tensiunea arterială, pot controla trigliceridele și pot preveni formarea plăcii pe pereții arterelor.

Omega-3 pot contribui la stabilizarea sănătății mintale prin reducerea simptomelor de demență, schizofrenie, depresie și tulburare bipolară. De asemenea, acestea combat inflamațiile și promovează sănătatea oaselor. Sub formă deacid DHA-docosahexaenoic,acestea reprezintă 8% din volumul total al creierului și sunt esențiale pentru dezvoltarea creierului fetal.

Acidul gama-linolenic, un tip de omega-6, este un element constitutiv primar al prostaglandinelor. Aceste substanțe chimice asemănătoare hormonilor ajută mușchii netezi să se contracte și controlează inflamația și temperatura corpului. Ele sunt, de asemenea, vitale pentru o serie de funcții importante ale organismului. Cercetătorii consideră că suplimentarea cu GLA este responsabilă pentru o bună sănătate hormonală. De asemenea, s-a observat că reduce simptomele artritei reumatoide și este o sursă importantă de energie.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Căutare produs