Bucuria de a trăi, povestită de șase centenari din Bama, China

Last updated:

Published:

"Niciunul dintre centenari nu ia medicamente, niciunul dintre ei nu a suferit vreo operație, nu există cazuri de boli de inimă în acest sat, diabet, obezitate. Ei trăiesc aceste vieți remarcabil de lungi, sănătoase și fericite".

-Dr. John Day, 2014

youtube video - longevitate

În timp ce experiența Dr. Day este, fără îndoială, profundă, motivația, fericirea și perspectiva pozitivă a centenarilor din Bama este ceea ce strălucește. Sentimentul lor este menit să rezoneze cu oricine se străduiește să ducă o viață echilibrată în societatea modernă non-stop de astăzi.

Nu este neobișnuit ca vârsta să fie văzută ca un obstacol, ceva de care să ne fie frică. În Bama, populația așteaptă cu nerăbdare să îmbătrânească; zâmbetele lor sunt contagioase, iar fericirea lor ne dă speranța că o viață lungă și împlinită nu are nevoie de mulți bani, tehnologie sau confort pentru a fi o realitate.

Cum putem încorpora o parte din stilul lor de viață într-o lume care cere ore lungi de lucru, în timp ce suntem închiși în clădiri de birouri?

Să fim generoși cu vecinii noștri, să mâncăm alimente pure, necontaminate - acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care centenarii din Bama le atribuie unei vieți sănătoase. Dacă e să ne gândim la ceva, este pura lor încântare la gândul de a îmbătrâni ceea ce face ca micile schimbări în stilul nostru de viață să fie atât de dezirabile. Dacă am putea capta măcar esența iubirii lor pentru viață, efectuarea unor mici ajustări ar merita efortul. Nu doar pentru a simți diferența în noi înșine, ci și pentru impactul asupra celor din jur.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Căutare produs