Ce este CBG (Canabigerol)?

Ce este CBG (Canabigerol)?

Ce este CBG?

Canabigerolul este molecula precursoare a THC, CBD și CBC. Toți canabinoizii provin din versiunea acidă a CBG (CBGA). Din cauza modului în care canabinoizii se sintetizează cu enzimele (pirofosfat de geranil și acid olitolic) și își schimbă structura chimică în timpul dezvoltării plantelor, procesul de izolare și extragere a CBG-ului este dificil. Se așteaptă ca aproximativ 1% din conținutul de canabinoizi din planta Cannabis sativa matură să fie de CBG.

Rezumat

• Canabinoid precursor
• Considerat un constituent minor al Cannabis sativa
• Manifestă afinitate pentru legăturile cu receptorii CB1 și CB2
• Non-psihotrop
• Date de cercetare limitate
• Dozele terapeutice de CBG par să nu aibă reacții adverse

Studiile de cercetare

Ce este CBG (Canabigerol)?

Cercetările asupra efectelor terapeutice ale CBG sunt incredibil de limitate. Dintre studiile care au fost finalizate, marea majoritate sunt efectuate în vitro sau folosind modele animale.
Un studiu realizat pe animale publicat în Revista Societății Americane pentru NeuroTerapeutica Experimentală a examinat efectul CBG asupra bolii Huntington simulată. Ei au descoperit că „CBG a fost extrem de activ ca un neuroprotector la șoareci […] îmbunătățind deficitele motorii și păstrând neuronii striatali”. Cercetătorii au concluzionat că rezultatele lor „deschid noi căi de cercetare”, dar că mecanismul de acțiune al canabinoidului nu este clar (Valdeolivas et al., 2014).
O analiză a canabinoizilor găsiți în Cannabis sativa a arătat că CBD, CBC, CBG, CBN și THC au calități antibacteriene proprii. Luați împreună, compușii au părut să demonstreze „activitate puternică împotriva unei varietăți de stafilococ rezistent la meticilină”. Cu toate acestea, mecanismul de acțiune a rămas ascuns (Appendino et al., 2008).
Revista Farmacologie biochimică a descoperit că CBG „poate fi luat în considerare pentru experimentarea clinică la pacienții cu IBD”, datorită rezultatelor la modelul animal. După inducerea colitei la șoareci, CBG a redus greutatea la nivelul colonului, producția de oxid nitric și „formarea ROS în celulele epiteliale intestinale” (Borrelli et al., 2013).
În 1990, canabinoizii THC și CBG au fost comparați pentru efectele lor asupra glaucomului. Utilizând un model animal, cercetătorii au descoperit că a apărut „o scădere considerabilă a tensiunii oculare” după o administrare de lungă durată. De asemenea, au descoperit că „ambii canabinoizi au produs o creștere de două până la trei ori a umorii apoase”. Studiul a concluzionat că „canabigerolul și canabinoizii asociați pot avea un potențial terapeutic pentru tratamentul glaucomului” (Colasanti, 1990).

Statutul legal

Dacă canabigerolul este extras din cânepa industrială, compusul este considerat legal. CBG nu este listat de Convenția ONU privind Substanțele Psihotrope sau Legea Substanțelor Controlate.
Căutare produs