Drumul parcurs de Karlien Sleper spre Jocurile Olimpice de iarnă din 2022

Last updated:

Published:

Karlien Sleper Jocurile Olimpice

Karlien Sleper se îndreaptă spre cea mai mare competiție din viața ei - râvnitele Jocuri Olimpice de iarnă din 2022, de la Beijing. Continuă să citești pentru a afla despre drumul ei spre glorie și despre provocările care o așteaptă.

Despre China

Jocurile Olimpice de iarnă se apropie cu pași repezi, iar Karlien Sleper este mai hotărâtă ca niciodată. Nu numai că va trebui să fie în cea mai bună formă din viața ei, ci și pregătirea ei mentală este crucială. La urma urmei, aceasta nu este doar o competiție obișnuită. Anul viitor în China, ea se va confrunta cu cei mai buni sportivi de monobob din lume.

Din fericire, ea știe deja ce o așteptă pe pistă, deoarece a făcut recent o călătorie pentru a vedea instalațiile, traseul și Satul Olimpic. „Pista pe care China a construit-o arată fantastic”, explică Sleper. „Și semnificația din spatele pistei este foarte frumoasă, deoarece este creată în forma unui dragon, care este simbolul norocului, al prosperității, al puterii și al nobleței”.

Cu un acoperiș pentru ca spectatorii să poată parcurge întreaga pistă și o priveliște pitorească a regiunii Yanqing, este greu de imaginat presiunea la care vor fi supuși atleții. Dar când va veni ziua, toți ochii vor fi ațintiți asupra sportivilor care concurează pentru premiul suprem - o clasare pe podium. După ce a testat ea însăși pista, Karlien este optimistă:

„Este o pistă destul de lungă, dar ușor de învățat. Nu este greu să dobori toate cele patru lanțuri, iar cu o viteză maximă de 116 km/h, nu este nici un circuit foarte periculos”.

Calificarea la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022

În ciuda faptului că a testat pista în persoană, Karlien mai trebuie să se califice pentru Jocurile Olimpice de iarnă, din februarie 2022. Totuși, nu este îngrijorată, deoarece știe exact ce trebuie să facă pentru a-și asigura locul. „La momentul actual, sunt în cea mai bună formă din viața mea și, chiar și cu decalajul de fus orar, continui să stabilesc noi recorduri personale. Bineînțeles, secretul îl reprezintă antrenamentul intens.”

Calificări și pregătire

Având în vedere acest obiectiv, Sleper va participa la competiții chiar dacă acestea nu fac parte din cerințele NOC*NSF (Federația Olimpică a Sporturilor Olandeze). „Dacă particip la toate competițiile posibile, acest lucru mă ajută să fiu într-o formă mult mai bună, comparativ cu sportivii care se antrenează doar pentru Cupa Mondială".

Pe măsură ce se îndreaptă spre evenimentele de calificare la Cupa Mondială, programul ei de concursuri pentru restul anului 2021 este tot mai plin. Lista completă de concursuri include:

• 29 noiembrie – 5 decembrie 2021 (Cupa Europeană Winterberg)
• 6 – 12 decembrie 2021 (Cupa Mondială Winterberg)
• 3 – 9 ianuarie 2022 (Cupa Mondială Winterberg)
• 10 – 16 ianuarie 2022 (Cupa Mondială + Campionatul European St. Mortiz)

După o scurtă pauză de Crăciun, Sleper se va întoarce în monobob pentru ultimele curse. Dacă totul va fi bine, va reveni la Beijing pentru marele eveniment:

• 2 – 14 februarie 2022 (Beijing Winter Olympics)

Goana după visuri cu Cibdol

Karlien se află în acest moment în top și, având în vedere că și-a setat ca obiectiv succesul olimpic, nu avem nicio îndoială că va da tot ce are mai bun din ea. În calitate de ambasador Cibdol, suntem incredibil de mândri de realizările ei de până acum și suntem încrezători că va obține calificarea de care are nevoie pentru a-și îndeplini visurile de monobob. Deocamdată, tot ce putem spune este: baftă! Te vom încuraja la fiecare pas!

Vrei să fii la curent cu drumul pe care Karlien îl parcurge pentru a ajunge la Olimpiadă? Urmărește-o pe Instagram, sau citeste blogul ei și ultimele noutăți de la Cibdol.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Căutare produs