Karlien Sleper este pregătită pentru Jocurile Olimpice de iarnă

Last updated:

Published:

Karlien Sleper

Cu Jocurile Olimpice de iarnă după colț, acesta este momentul pe care Karlien l-a așteptat: o luptă cot la cot cu cei mai buni sportivi de monobob din lume. Deși nu a existat niciodată nicio îndoială în mintea ei că va ajunge în acest punct, călătoria până aici nu a fost lipsită de răsturnări de situație. Continuă să citești pentru a afla cum se pregătește Karlien pentru cel mai important moment din cariera sa sportivă.

Cursa calificării

Acum câteva săptămâni, Karlien a participat la un eveniment care avea să îi schimbe viața - cursa pentru calificarea la Jocurile Olimpice de iarnă și pentru a-și asigura biletul în China. Acesta este un moment pe care nu îl va uita niciodată, pentru că a trebuit să se plaseze printre primele doisprezece în acea zi și să se claseze printre cele mai bune șase femei din totalul celor care nu au participat la bob-ul cu două persoane.

Karlien a făcut exact ceea ce trebuia în timpul cursei de calificare, încheind ultima competiție din Cupa Mondială pentru monobob feminin pe locul doisprezece. Partida din Sankt Moritz, Elveția a fost luată în calcul și la Campionatul European, în care tânăra de 29 de ani a terminat pe locul șase.

Cu toate acestea, după cursa ei, Karlien a mai trebuit să aștepte rezultatele cursei bob cu două persoane, pentru a-și confirma oficial locul în clasamentul general. Singura problemă a fost că acea cursă a avut loc o zi mai târziu, prelungind așteptarea. Deși era incredibil de probabil ca biletul ei la Jocurile Olimpice să fie asigurat, perioada de 24 de ore a fost stresantă.

Visele devin realitate

În cele din urmă, odată cu confirmarea rezultatelor la bobul cu două persoane, visul lui Karlien a devenit realitate – aceasta s-a calificat oficial la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022! Cu toate acestea, la fel ca toți sportivii promițători, Karlien nu s-a îndoit niciodată că avea să ajungă la Beijing: „În timpul curselor de la Cupa Mondială, eram deja foarte aproape de a-mi asigura locul, fără a ceda niciun centimetru. În sfârșit, este timpul să mă concentrez în întregime pe călătoria în China".

Ultimele pregătiri

Concentrându-se la maximum asupra sarcinii pe care o are de îndeplinit, Karlien explică cum și-a primit kitul oficial înainte de calificare: „Am primit deja toată îmbrăcămintea pentru a reprezenta Echipa Olandei, înainte de calificare; totuși, având biletul în mână, pot să mă concentrez acum exclusiv pe ultimele pregătiri”.

Majoritatea sportivilor olandezi sunt deja împreună, locuind într-o bulă, lângă facilitățile de antrenament din Beijing, pentru a limita contactul cu alte persoane. Cu toate acestea, Karlien își va începe pregătirile acasă la ea, la țară.

Apoi, pe 26 ianuarie, va pleca în China cu restul echipei olandeze. Odată ajunsă la facilitățile de antrenament, 2 și 3 februarie sunt ultimele zile în care se poate antrena înainte de ceremonia de deschidere care va avea loc în 4 februarie. Zilele de competiție ale lui Sleper sunt 13 și 14 februarie, prima cursă începând la ora 02:30 (GMT+1).

Numai gânduri bune la Jocurile Olimpice de iarnă!

Acum că s-a încheiat calificarea, biletul a fost rezervat și zborul către Beijing este iminent, a mai rămas un singur lucru de spus:

Suntem incredibil de mândri de Karlien, ca ambasador al Cibdol – atât pe pistă, cât și în afara ei. Îi dorim tot ce este mai bun la debutul ei olimpic și nu avem nicio îndoială că va da tot ce are mai bun pentru a obține rezultate remarcabile la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022!

Vrei să fii la curent cu cursele olimpice ale lui Karlien? Urmărește-i pagina de Instagram, blogul personal și cele mai recente știri de la Cibdol.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Căutare produs