Karlien Sleper

Monobob

Naționalitate
Dutch
Locul nașterii
Vaassen
Data nașterii
11th January 1993
2019 La Plagne
1st place
2020 Park City
1st place
2020 La Plagne
2nd place
2021 Europe Cup Innsbruck
3rd place
2021 Europe Cup Königssee
8th place
2022 Beijing Winter Olympics
13-02-2022
instagram twitter youtube

Biografie

Karlien avea douăzeci de ani când a încercat monobobul pentru prima dată și, pe atunci, nu prea știa la ce să se aștepte când echipa de dezvoltare olandeză a organizat preselecția. După încheierea primului antrenament și câteva teste fizice, antrenorul olandez văzuse suficient – era pregătită să se pună pe treabă ca sportiv pe pârtia de bob.

Karlien s-a antrenat timp de trei luni, îmbunătățindu-și constant abilitățile, dar călătoria ei în lumea bobului a început cu adevărat abia când a fost invitată să participe la un cantonament de 10 săptămâni în Winterberg, Germania. Aici, aceasta s-a antrenat ca împingătoare într-un bob de două persoane – dar Karlien nu a simțit niciodată că devine una cu acest sport. Lucrurile s-au schimbat însă când Karlien a devenit prima sportivă de monobob din Olanda.

Monobobul necesită disciplină și hotărâre, mai ales când concurezi împotriva unor oponenți internaționali. Fiind un sport relativ necunoscut în Olanda, resursele pentru monobob sunt limitate, dar asta nu a oprit-o pe Karlien să își propună să participe la Olimpiada de iarnă din 2022, care va avea loc în Beijing, China.

Făcându-și deja un nume în sport, în ciuda carierei sale relativ scurte, Karlien muncește în prezent pentru locul ei la Olimpiadă. După opt ani de muncă asiduă, ea vrea să arate lumii de ce este capabilă, recompensându-se, pe parcurs, cu un bilet la Beijing.

Fraza „ieși din zona ta de confort” o definește perfect pe Karlien, mai ales pentru că monobobul rămâne un sport relativ necunoscut în țara sa natală, Olanda.

„Ieși din zona ta de confort"

Căutare produs