Va fi Karlien Sleper primul sportiv olimpic sponsorizat de Cibdol?

Last updated:

Published:

Karlien Sleper nu este doar primul sportiv sponsorizat de Cibdol, ci și primul sportiv care și-a propus să ajungă la Jocurile Olimpice. Cu ochii ațintiți pe Jocurile Olimpice de iarnă din 2022, aceasta este însă conștientă că o așteaptă multe provocări înainte de a ajunge acolo.

Călătoria spre pista olimpică din Beijing

Mai sunt doar câteva luni până când, Yanqing, o suburbie a Beijingului, va găzdui Jocurile Olimpice de iarnă și, odată cu acestea, șansa lui Karlien la gloria olimpică. În ciuda tuturor provocărilor, aceasta este încântată de ideea de a participa la aceste jocuri — „au fost în topul obiectivelor mele încă din 2018”, spune Sleper (27 de ani), radiind de bucurie.

China însă trebuie să mai aștepte un pic acum.

„Trebuia să merg la Yanqing pentru trei săptămâni, peste câteva luni, dar testul olimpic a fost anulat din cauza coronavirusului”, explică Sleper. „Acum, primul contact cu pista de bob va avea loc abia în octombrie.”

Amânarea momentului mult așteptat nu a descurajat-o. „Aștept cu nerăbdare evenimentul. Vreau să mă familiarizez cu traseul, să descopăr fiecare curbă și să simt emoția oferită de pistă.”

Învățarea traseului este o parte esențială a cursei de bob, cu atât mai mult în cazul Beijingului, deoarece pista este nou construită.

„Toate pistele de bob sunt diferite, iar aceasta este o pistă nou-nouță. În mod normal, concurenții ar avea mai multe ocazii să testeze pista în prealabil, dar toți începem de la zero pentru Jocurile de iarnă. De obicei, acest lucru ar fi un dezavantaj, dar când concurez cu sportivi germani care au sute de curse la activ în plus față de mine, totul se rezumă la cine poate învăța cel mai repede liniile și punctele de presiune.”

Atingerea vitezei de 120 kilometri pe oră

Scopul lui Sleper este să devină prima vedetă olandeză olimpică la cursa de monobob. Pentru ea, acest lucru ar fi o realizare uriașă. Nu numai că sportul ei este o prezență relativ nouă la Jocurile Olimpice de iarnă, dar popularitatea bobului cu patru femei nu este încă la fel de mare ca cea a evenimentelor solo.

Din fericire, pentru Sleper, bob-ul nu este un fenomen nou, așa cum este pentru mulți alții. Ea a început să practice acest sport în 2013.

„Inițial, am fost ciclistă, dar după ce prietenul meu mi-a arătat un mesaj de la asociația de bob, am vrut neapărat să încerc.” Dându-și seama că are talent la acest sport, Sleper și-a încercat mâna la volan alături de alte femei pasionate de bob. „Modul meu a de vira a creat mult prea mult stres și responsabilitate pentru celelalte femei din bob. Forțam lucrurile din ce în ce mai mult la fiecare curbă.”

Poate însă să se amuze pe tema asta, pentru că acum le face pe amândouă! Într-un bob pentru o singură persoană, fosta aruncătoare de suliță trebuie să le facă pe toate.

„Avantajul este că nu e nimeni în spatele meu, așa că pot să fiu mai curajoasă decât într-un bob de două persoane. De asemenea, am învățat să-mi suprim nervozitatea, să am încredere în bob și să nu virez prea mult! Și, desigur, există și adrenalina pe care o creează mersul cu 120 de kilometri pe oră. Totuși, eu nu simt viteza — sunt atât de concentrată pe pistă, încât totul pare să meargă cu încetinitorul.”

Gestionarea piedicilor

Acum că încercările ei de a fi ciclistă de performanță sunt doar o amintire, Sleper este 100% concentrată pe monobob, iar munca ei susținută dă roade. Aceasta a primit recent statutul A de la NOC*NSF (Comitetul Olimpic Olandez*Federația Sportivă Olandeză), o distincție de care este incredibil de mândră. „Am luptat din greu, timp de doi ani, pentru acest lucru.”

Cu toate acestea, în ciuda succesului, nu totul a mers ca pe roate, mărturisește Sleper. Aceasta poate participa doar la Cupele Mondiale din sezonul viitor, din cauza unei modificări a regulilor asociației internaționale. Dar, în ciuda eșecurilor, motivația și hotărârea ei au rămas de nezdruncinat.

„Nu cred că este corect, dar după ce am analizat bine situația, am acceptat-o. Voi face o pauză, până la sfârșitul acestui an (2020), iar apoi urmează o lungă pregătire până la Beijing, cu cupe europene și antrenamente cu echipa olandeză.”

Vise îndrăznețe cu ajutorul companiei Cibdol

Datorită perseverenței și curajului ei, Sleper este o reprezentantă ideală pentru compania Cibdol. „A trebuit să verific mai întâi dacă sponsorizarea Cibdol este legală și dacă CBD era pe lista Autorității de Doping”, spune ea râzând.

În prezent, aceasta poartă cu mândrie logoul Cibdol pe sania și uniformele ei. Sleper consideră acest parteneriat util, pentru că oamenii află astfel nu numai despre monobob, ci și despre CBD.

”Cibdol este o prezență nouă în lumea sportului. Multe persoane mă întreabă despre această companie. Oamenii vor să știe ce face Cibdol.”

Sleper profită de această ocazie pentru a vorbi despre propriile experiențe. „Îmi amintesc că am avut multe emoții în legătură cu prima coborâre în Winterberg, anul trecut; nu am putut dormi. Apoi am folosit Meladol de la Cibdol, care m-a ajutat foarte mult. Când mă simt stresată, știu că îmi este mereu la îndemână. Și Balsamul de buze de la Cibdol funcționează de minune. Mă ajută să trec mult mai ușor de la condițiile de vară la cele de iarnă.”

Suntem incredibil de mândri de Karlien, ca ambasador al Cibdol, pe pistă și în afara ei. Nu avem nicio îndoială că va continua să ia cu asalt lumea monobobului solo! Poți să ții pasul cu călătoria ei pe Instagram și să citești mai multe despre această vedetă a monobobului pe blogul Cibdol.

Text: Dominique Pichel

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Căutare produs