Nu livrăm la adresa ta!
Din cauza legilor și reglementărilor din țara ta, nu putem livra în locația ta curentă. Dacă ai întrebări, nu ezita să ne contacteziSuntem aici pentru a te ajuta
Ai întrebări despre produse sau dorești informații diverse? Nu ezita și contactează-ne.Search
Please insert a search term in the input field. If you have any question please contact us contact usYou have to add to cart at least 0 bottles or any program to make checkout.
We don't ship to your address!
Due to your country law and regulations, we are not permitted to send to your current location. If you have any questions please contact usWe are here to help you
We are here for you. If you have any question please contact usSearch
Please insert a search term in the input field. If you have any question please contact usWe don't ship to your address!
Due to your country law and regulations, we are not permitted to send to your current location. If you have any questions please contact usWe are here to help you
We are here for you. If you have any question please contact usSearch
Please insert a search term in the input field. If you have any question please contact usPlin de compuși bioactivi, ghimbirul (Zingiber officinale) este venerat pentru aroma sa intensă și pentru beneficiile pe care le are asupra sănătății. Continuă să citești pentru a afla mai multe despre ghimbir și efectele sale versatile.
Cuprins:
Aruncă o privire în dulapul din bucătărie și este foarte probabil să ai la îndemână una dintre numeroasele forme sub care se găsește ghimbirul, printre care:
• Condiment de ghimbir (pudră)
• Ghimbir cristalizat
• Ghimbir murat
• Extract de ghimbir
În mod obișnuit, oamenii folosesc ghimbirul pentru a adăuga o aromă dulce și piperată mâncării, asemănătoare cardamonului și turmericului. Dar, după cum vom descoperi în curând, ghimbirul are mult mai multe de oferit, nu doar o aromă distinctă.
Pentru a profita de beneficiile ghimbirului, va trebui să îți îndrepți atenția de la florile verde-violet ale plantei către părțile pe care nu le poți vedea - rădăcina și rizomul (tulpina principală care se întinde orizontal sub pământ). De ce? Pentru că rădăcina de ghimbir este plină de vitamine, minerale (vitamina B3, fier, potasiu, zinc și acid folic - printre altele) și substanțe fitochimice.[1]
Înainte ca oamenii de știință să examineze rădăcina de ghimbir la microscop, aceasta era (și încă este) vândută în întreaga lume pentru influența sa unică asupra anumitor probleme fiziologice. De fapt, rădăcina de ghimbir era un produs atât de valoros în rândul negustorilor arabi, încât în secolele XIII și XIV costa cât o oaie. Desigur, pe vremea acea negustorii nu știau cu exactitate de ce ghimbirul era atât de influent.
Din fericire, acum știm că anumiți compuși, precum gingerolul, paradolul și shogaolul contribuie la beneficiile pe care rădăcina de ghimbir le are asupra sănătății. Și datorită acestei selecții diverse de substanțe fitochimice, rădăcina de ghimbir este „unul dintre cele mai consumate condimente din lume”.[2]
Atracția pe care ghimbirul o are la nivel global este de necontestat, dar la ce anume te poți aștepta de la unul dintre cele mai vechi produse naturale cunoscute de pe planetă?
Mai multe afecțiuni se agravează atunci când inflamația scapă de sub control. În special, inflamația din jurul articulațiilor și a țesutului conjunctiv poate face ca artrita reumatoidă și osteoartrita (OA) să fie incredibil de dureroase.
Din fericire, două studii sugerează că există o potențială legătură pozitivă între extractul de ghimbir și inflamație. Primul studiu, o lucrare din 2001 de la Universitatea din Miami, Florida, susține că „extractul de ghimbir înalt purificat și standardizat” a avut un impact notabil asupra simptomelor osteoartritei genunchilor.[3] Cea de-a doua lucrare detaliază rezultate similare, prin care ghimbirul topic ar fi fost eficient împotriva simptomelor osteoartritei cronice.[4]
Unul dintre beneficiile cele mai des prezentate ale ghimbirului este influența sa asupra grețurilor și a problemelor de stomac, dar există dovezi care să susțină aceste beneficii? Deși mai multe studii au investigat acest fenomen, o analiză sistematică realizată de cercetătorii sud-africani prezintă cea mai convingătoare imagine.[5],[6],[7]
Cercetătorii au examinat baza de date bibliografică pentru a verifica „eficacitatea ghimbirului administrat pe cale orală, ca tratament pentru grețuri și vărsături la femeile însărcinate”. Ei au constatat că „ghimbirul a îmbunătățit în mod semnificativ simptomele de greață în comparație cu un placebo”.
Cu toate acestea, este important de subliniat că niciunul dintre studiile analizate nu a detaliat compoziția exactă a extractului de ghimbir utilizat. După cum știm, rădăcina de ghimbir conține zeci de compuși activi și, fără o analiză atentă, nu putem spune care amestec prezintă cea mai mare eficacitate.
Când cercetătorii de la Institutul de Tehnologie Raj Kumar Goel au comparat terapiile convenționale și botanice împotriva răcelii și gripei, au descoperit că influența ghimbirului asupra stării de bine poate fi datorată substanțelor fitochimice gingerol și shogaol. Se presupune că ambele „ajută la ameliorarea simptomelor răcelii, suprimă tusea și au un efect sedativ ușor care stimulează somnul”.[8]
Având în vedere renumele global al ghimbirului, ar fi ușor să presupunem că planta este lipsită de efecte secundare. Și, în cea mai mare parte, acest lucru este corect. Rădăcina de ghimbir pare bine tolerată, cel puțin ca însoțitor alimentar.
Cu toate acestea, extractul purificat de ghimbir este mult mai concentrat, putând provoca efecte secundare ușoare, cum ar fi arsurile la stomac, diaree și disconfort digestiv general. Dacă ai întrebări sau îngrijorări cu privire la posibilele efecte secundare ale ghimbirului, discută cu un medic. Numai acesta îți poate oferi sfaturi precise, specifice cazului tău.
Datorită versatilității ghimbirului și diversității formelor în care acesta poate fi găsit, există multe moduri de a te bucura de influența acestuia. În cele mai multe cazuri, este dificil să știi cât de mult ghimbir trebuie să consumi, deoarece studiile privind dozarea variază între 200 - 2.000 mg pe zi. Se pare că cea mai sigură abordare este să urmezi instrucțiunile de dozare recomandate de un producător de încredere. Acestea ar trebui să fie tipărite pe produs sau pe ambalajul produsului.
De asemenea, va trebui să iei în considerare și tipul de supliment, deoarece dozajul variază între siropuri, capsule și extracte lichide. Ar trebui să menționăm și că multe dintre studiile care investighează rădăcina de ghimbir se concentrează asupra influenței sale pe termen scurt (până la douăsprezece săptămâni). Eficacitatea și siguranța pe termen lung a ghimbirului sunt încă în curs de analiză.
Una dintre cele mai accesibile forme de ghimbir este ceaiul de ghimbir, o băutură infuzată, obținută prin fierberea rădăcinii decojite în lapte sau apă. Nu va conține cea mai mare concentrație de gingerol sau shagaol - cei mai influenți compuși activi ai ghimbirului - dar este totuși o alternativă gustoasă și răcoritoare. Iar dacă nu ești un fan al gustului de ghimbir, poți oricând să adaugi o felie de lămâie sau puțină miere.
Un alt aspect critic al ghimbirului este rolul său în formulele de suplimente complexe. De fapt, influența și adaptabilitatea extractului de ghimbir sunt cele care îl fac să fie o componentă esențială a formulei noastre de suplimente CBD Immune Booster. Ghimbirul este perfect poziționat pentru a consolida bunăstarea organismului tău, lucrând alături de extractul nostru de cânepă cu spectru complet, vitaminele A și D, echinaceea și multe altele.
Puține plante pot revendica titlul de cel mai consumat condiment, dar ghimbirul reușește acest lucru prin aroma sa unică, picantă și prin abundența de compuși activi. Cel mai important aspect este că multe dintre aceste substanțe fitochimice sunt asociate cu potențiale îmbunătățiri ale stării de bine.
Și, dacă acest lucru nu era suficient de încurajator, rădăcina de ghimbir este prezentă sub numeroase forme, fiind unul dintre cele mai versatile ajutoare pentru sănătate. Cu condiția să îl consumi cu moderație, nu prea există motive care te pot determina să nu îl încerci.
Experimentează tot ceea ce natura are de oferit cu CBD Immune Booster de la Cibdol și restul gamei noastre complete de suplimente. Și, pentru a afla mai multe despre rolul substanțelor fitochimice în starea de bine, citește Enciclopedia CBD.
[1] Modi M. Ginger root. StatPearls [Internet]. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK565886/. Publicat la 4 decembrie 2021. Accesat la 18 martie 2022 [Referinţă]
[2] Bode AM. The amazing and mighty ginger. Herbal Medicine: Biomolecular and Clinical Aspects. 2nd edition. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92775/. Publicat la 1 ianuarie 2011. Accesat la 18 martie 2022 [Referinţă]
[3] KC; ARDM. Effects of a ginger extract on knee pain in patients with osteoarthritis. Arthritis and rheumatism. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11710709/. Publicat în 2001. Accesat la 18 martie 2022 [Referinţă]
[4] Therkleson T. Topical ginger treatment with a compress or patch for osteoarthritis symptoms. Journal of holistic nursing : official journal of the American Holistic Nurses' Association. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4230973/. Publicat în septembrie 2014. Accesat la 18 martie 2022 [Referinţă]
[5] Lete I, Allué J. The effectiveness of ginger in the prevention of nausea and vomiting during pregnancy and chemotherapy. Integrative medicine insights. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4818021/. Publicat la 31 martie 2016. Accesat la 18 martie 2022 [Referinţă]
[6] Hu M-L, Rayner CK, Wu K-L, et al. Effect of ginger on gastric motility and symptoms of functional dyspepsia. World journal of gastroenterology. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3016669/. Publicat la 7 ianuarie 2011. Accesat la 18 martie 2022 [Referinţă]
[7] Viljoen E, Visser J, Koen N, Musekiwa A. A systematic review and meta-analysis of the effect and safety of ginger in the treatment of pregnancy-associated nausea and vomiting. Nutrition journal. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3995184/. Publicat la 19 martie 2014. Accesat la 18 martie 2022 [Referinţă]
[8] M. K, M. K, S. K. Cold and flu: Conventional VS Botanical & Nutritional therapy. International Journal of Drug Development and Research. https://www.ijddr.in/drug-development/cold-and-flu-conventional-vs-botanical--nutritional-therapy.php?aid=5561. Publicat la 8 mai 2015. Accesat la 18 martie 2022 [Referinţă]
[1] Modi M. Ginger root. StatPearls [Internet]. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK565886/. Publicat la 4 decembrie 2021. Accesat la 18 martie 2022 [Referinţă]
[2] Bode AM. The amazing and mighty ginger. Herbal Medicine: Biomolecular and Clinical Aspects. 2nd edition. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92775/. Publicat la 1 ianuarie 2011. Accesat la 18 martie 2022 [Referinţă]
[3] KC; ARDM. Effects of a ginger extract on knee pain in patients with osteoarthritis. Arthritis and rheumatism. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11710709/. Publicat în 2001. Accesat la 18 martie 2022 [Referinţă]
[4] Therkleson T. Topical ginger treatment with a compress or patch for osteoarthritis symptoms. Journal of holistic nursing : official journal of the American Holistic Nurses' Association. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4230973/. Publicat în septembrie 2014. Accesat la 18 martie 2022 [Referinţă]
[5] Lete I, Allué J. The effectiveness of ginger in the prevention of nausea and vomiting during pregnancy and chemotherapy. Integrative medicine insights. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4818021/. Publicat la 31 martie 2016. Accesat la 18 martie 2022 [Referinţă]
[6] Hu M-L, Rayner CK, Wu K-L, et al. Effect of ginger on gastric motility and symptoms of functional dyspepsia. World journal of gastroenterology. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3016669/. Publicat la 7 ianuarie 2011. Accesat la 18 martie 2022 [Referinţă]
[7] Viljoen E, Visser J, Koen N, Musekiwa A. A systematic review and meta-analysis of the effect and safety of ginger in the treatment of pregnancy-associated nausea and vomiting. Nutrition journal. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3995184/. Publicat la 19 martie 2014. Accesat la 18 martie 2022 [Referinţă]
[8] M. K, M. K, S. K. Cold and flu: Conventional VS Botanical & Nutritional therapy. International Journal of Drug Development and Research. https://www.ijddr.in/drug-development/cold-and-flu-conventional-vs-botanical--nutritional-therapy.php?aid=5561. Publicat la 8 mai 2015. Accesat la 18 martie 2022 [Referinţă]