Ce sunt flavonoidele?

Ce sunt flavonoidele?

Este adevărat că flavonoidele pot reprezenta doar o mică parte din substanțele fitochimice din cânepă, dar acest lucru nu înseamnă că sunt mai puțin importante. Citește în continuare pentru a afla ce trebuie să știi despre acești compuși colorați.

Ce fac flavonoidele?

Aruncă o privire la raionul de fructe și legume din supermarketul din orașul tău și ce îți va atrage atenția prima dată? Cel mai probabil, gama uimitoare de culori! De la ardei gras roșu la portocale, ceapă, afine și struguri, toate aceste fructe și legume își datorează culorile vibrante în special unui compus - flavonoide!

Flavonoidele sunt fitonutrienți mici care există în coaja și straturile exterioare ale fructelor, legumelor și plantelor. Fiecare culoare reprezintă un flavonoid diferit și ajută la atragerea polenizatorilor, filtrarea razelor UV sau protejarea împotriva bolilor.

Din fericire, calitățile protectoare ale flavonoidelor s-ar putea extinde dincolo de plante și alimente. Când oamenii consumă flavonoide, cercetătorii au descoperit că acești compuși prezintă câteva caracteristici interesante ca antioxidanți naturali. Înainte de a analiza mai atent ce efecte ar putea avea flavonoidele asupra fiziologiei umane, este util să știm unde le putem găsi.

Unde găsim flavonoide?

Ar trebui să fim clari; termenul "flavonoide" este o clasificare generală pentru patru grupe principale: flavonoide, izoflavonoide, neoflavonoide și antocianine. Cu toate acestea, pentru a simplifica lucrurile, termenul cel mai des utilizat în asociație cu acești compuși este „flavonoid”. Singura distincție semnificativă de care ar trebui să ții cont este că există o clasă de flavonoide exclusive speciei Cannabis sativa - canaflavinele. Mai multe despre aceasta mai târziu.

Nu îți face griji că va trebui să reții 6.000 de flavonoide și patru categorii diferite. Cercetătorii abia au început să cerceteze fiecare grup în parte.
Pentru moment, este mai mult decât suficient să discutăm despre cele mai importante flavonoide, dintre care multe se vor regăsi găsi în mâncare, băuturi și plante.

Exemple de flavonoide

• Apigenina

Peste 68% din totalul flavonoidelor prezente în planta de mușețel este ocupat de apigenină. Alte surse populare includ pătrunjelul, țelina și, desigur, ceaiul de mușețel.

• Canaflavinele A, B, C

După cum am menționat mai devreme, canaflavinele sunt o clasă specială de flavonoide care există exclusiv în specia Cannabis sativa. Canaflavinele A și B au fost descoperite abia în anii 1980, în timp ce canaflavina C nu a fost izolată până în 2008.

• Kaempferol

Este posibil să nu recunoști numele acestui flavonoid, dar îl consumi regulat! Kaempferolul este prezent în mere, struguri, ceai verde, varză de Bruxelles și planta de aloe vera.

• Quercetina

Deși se găsește în mod obișnuit în legume, cereale și ceapă roșie, datorită aromei sale amare, quercetina este un adaos popular la suplimentele alimentare și băuturi.

Exemple de flavonoide

Cum funcționează flavonoidele

Pentru că există peste 6.000 de flavonoide, este imposibil să spunem cum interacționează toate cu corpul uman și care le este efectul. De asemenea, trebuie să luăm în considerare și efectul de anturaj, un fenomen puternic în care compușii de canabis interacționează pentru efecte sporite. Evident, cu cât este mai mare molecula, cu atât mai mare va fi impactul - motiv pentru care canabinoizii și terpenele sunt văzute ca jucătorii cheie în efectul de anturaj.

Dar, flavonoidele sunt la fel de importante pentru menținerea acestei sinergii chimice. Și, având în vedere rolul pe care flavonoidele l-ar putea juca pentru starea noastră de bine, ca să nu mai vorbim de lipsa lor de toxicitate, avem doar de câștigat dacă le includem în regimul nostru de sănătate.

Sunt flavonoidele benefice pentru sănătate?

Să începem prin a spune că suntem siguri că flavonoidele nu sunt dăunătoare pentru sănătate. Acestea apar în mod natural în fructe și legume esențiale, pentru un stil de viață sănătos. Mai mult decât atât, numeroase studii indică o corelație pozitivă între aportul de flavonoide și diferite aspecte ale sănătății.

În ceea ce privește beneficiile pe care acestea le aduc sănătății, subiectul este încă în dezbatere. Ceea ce știm, totuși, este că flavonoidele par a fi antioxidanți puternici.

În 2016, Journal of Nutritional Science a întreprins o recenzie cuprinzătoare a flavonoidelor. Raportul a declarat că „flavonoidele sunt acum considerate o componentă indispensabilă într-o varietate de aplicații farmaceutice, medicinale și cosmetice”. Efectul lor asupra părților cheie ale fiziologiei umane i-a determinat pe oamenii de știință să prezică faptul că flavonoidele au potențial ca „medicamente în prevenirea bolilor cronice”. Cu toate acestea, ei recunosc și că cercetările viitoare sunt esențiale pentru descoperirea adevăratului lor potențial.

De ce sunt importante flavonoidele

Dacă e să fim sinceri, o lume fără culori ar fi o lume fadă. Dar plantele și alimentele fără flavonoide ar putea fi și mai dezolante. Nu numai că joacă un rol crucial în efectul de anturaj – dar se prea poate ca acestea să se dovedească a fi și aliați puternici împotriva oxidării.

Din fericire, există studii în desfășurare menite să identifice atributele anumitor flavonoide. Știm deja cât de multe dintre flavonoidele enumerate mai sus ar putea influența corpul uman, dar, având în vedere numărul mare de flavonoide existent, mai avem încă multe de descoperit. Astfel, sperăm că acest instantaneu al flavonoidelor este util și subliniază importanța unei diete (și a unui ulei CBD cu spectru complet) bogată în acești compuși organici.

Dacă vrei să simți puterea efectului de anturaj, descoperă gama noastră completă de uleiuri, capsule și suplimente CBD în magazinul Cibdol. Sau, dacă dorești să afli mai multe despre diferitele tipuri de flavonoide și de unde provin, citește Enciclopedia CBD pentru o prezentare completă.

Căutare produs