Fă cunoștință cu Bailey Groenendaal, cel mai nou atlet sponsorizat de Cibdol

Last updated:

Published:

Rollercoaster-ul lumii ciclocrosului

Photo by: Steffen Müssiggang @radsportphotonet

Ciclocrosul este un sport plin de acțiune, care determină cicliștii să concureze unul împotriva celuilalt pe diferite suprafețe, de la trotuare la trasee de lemn, dealuri abrupte, noroi și nisip. Abilitățile de rezistență și de manipulare a bicicletelor sunt cruciale pentru succesul pe circuitul ciclocrosului, iar cineva care știe exact ce trebuie să facă pentru a reuși este Bailey Groenendaal, în vârstă de 17 ani.

Cu ochii însuflețiți de pasiune, talentatul ciclist de ciclocros este cel mai nou atlet sponsorizat de Cibdol. Dar, destul despre noi, hai să aflăm ce contribuie la succesul acestui tânăr.

Bailey Groenendaal știe cum să acționeze sub presiune

Photo by: Steffen Müssiggang @radsportphotonet

Poate că Bailey este nou pe lista Cibdol, dar este un talent consacrat pe scena ciclocrosului. După ce a concurat deja la un Campionat Mondial și la numeroase competiții la Cupa Mondială Junior, acesta este foarte versat în ceea ce privește presiunea exercitată de sporturile de înaltă performanță. Dar, în loc să se ascundă de provocări, acesta îmbrățișează fiorul cursei.

„Miercuri, m-am antrenat cu antrenorul național Gerben de Knegt”, spune mândru Bailey. „Nu există niciodată certitudinea de a fi selectat. Trebuie să fiu ales să concurez, iar asta înseamnă să performez mereu. Această presiune nu este ușor de gestionat”.

Bailey este un ciclist de ciclocros cu un viitor promițător, dar este încă foarte tânăr, fiind nevoit să găsească o balanță între școală și studiu. Din fericire, Vakcollege din Eindhoven, unde studiază economia și antreprenoriatul pre-vocațional, îi oferă flexibilitatea de a-și menține notele și de a face performanță pe pistă.

„Mă bucur mult că orele de școală sunt adaptate pentru a-mi permite să practic ciclocrosul. Astfel, dacă trebuie să concurez duminică, luni am liber. Așa am timp să iau micul dejun, să mă antrenez și să mă odihnesc sau să merg la maseur să mă recuperez."

Concentrare pe performanță optimă cu ajutorul Cibdol

Din momentul în care se trezește, atenția lui Bailey se concentrează asupra unui singur obiectiv - consolidarea reputației sale de ciclist profesionist. „Mă antrenez mult mai mult acum decât anul trecut”, spune Bailey, explicându-și regimul de antrenament.

„În orice caz, numărul orelor mele de antrenament crește în fiecare an. Prin urmare, și intensitatea crește considerabil. Cu toate acestea, primesc ajutor de la părinții mei, care au împreună o sală de fitness. Tatăl meu mă îndrumă prin antrenament, iar mama mea mă ajută cu alimentația, printre altele.”

Chiar și alimentația lui Bailey este personalizată, oferindu-i minții și corpului exact ceea ce are nevoie pentru a face performanță la un nivel atât de înalt.

„Pentru a obține suficiente substanțe nutritive, astfel încât să pot face mușchi și să mă refac, este obligatorie suplimentarea cu vitamine și minerale. Ard o mulțime de calorii pe bicicletă! Poți slăbi foarte mult fără să îți dai seama. Mă gândesc deseori la acum doi ani. Atunci eram prea slab și mă îmbolnăveam destul de des. Lipsa alimentației corespunzătoare și sesiunile intense de antrenament mi-au secat rezervele. Această experiență m-a învățat să mă hidratez înainte să-mi fie sete și să mă duc mereu la culcare și să mă trezesc la timp.”

Odată cu experiența se îmbunătățește concentrarea, iar asocierea cu Cibdol îl ajută pe Bailey să-și perfecționeze abilitățile de ciclist.

„Cibdol mă susține să îmi pot alege propriile materiale. Iar acest lucru este minunat. Astfel, pot investi în materiale de rezervă suplimentare. Bicicleta mea este cu 800 de grame mai ușoară decât înainte, ceea ce face cu adevărat o mare diferență când urc în pantă”. Făcând cu ochiul, acesta adaugă „dar, până la urmă, desigur, eu sunt motorul. Trebuie să pedalez”.

Prima victorie a lui Bailey purtând tricoul Cibdol

Photo by: Steffen Müssiggang @radsportphotonet

Pe lângă sprijinul acordat lui Bailey în afara competițiilor, mama și tatăl lui participă la fiecare cursă de ciclocros. De fapt, călătoriile sunt un alt aspect al ciclocrosului care îl încântă pe Bailey.

„Am fost deja în multe țări din Europa”, spune Bailey. Dar, în ciuda programului încărcat, acesta se concentrează mai ales pe încheierea în forță a sezonului. „Vreau să particip la Zaltbommel, la NK, la începutul lunii ianuarie, și aș vrea să urc pe podium la Ostend, la Cupa Mondială, la scurt timp după aceea”.

Cu încurajarea părinților săi și sprijinul oferit de Cibdol, Bailey este pe cale să-și atingă obiectivele. A obținut chiar și prima sa victorie într-un tricou Cibdol la competiția de ciclocros din Stockholm, în Suedia.

Bailey este, pe bună dreptate, mândru de asta, la fel ca și de noul său kit de ciclocros, în timp ce arată pe telefon o fotografie cu tricoul său cu dungi gri și albe. „Din cauza noroiului din cursă, albul nu va putea rămâne alb”. Fericit, el adaugă „Nu aș fi putut să am un partener mai bun decât Cibdol”.

Bailey este al doilea atlet care intră în echipa Cibdol, alături de pilotul de bob Karlien Sleper. Lucrăm împreună pentru a-i ajuta să-și realizeze visele, încurajând o stare de bine îmbunătățită cu o alimentație, vitamine, minerale și suplimente adecvate.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Căutare produs