Nu livrăm la adresa ta!
Din cauza legilor și reglementărilor din țara ta, nu putem livra în locația ta curentă. Dacă ai întrebări, nu ezita să ne contacteziSuntem aici pentru a te ajuta
Ai întrebări despre produse sau dorești informații diverse? Nu ezita și contactează-ne.Search
Please insert a search term in the input field. If you have any question please contact us contact usYou have to add to cart at least 0 bottles or any program to make checkout.
We don't ship to your address!
Due to your country law and regulations, we are not permitted to send to your current location. If you have any questions please contact usWe are here to help you
We are here for you. If you have any question please contact usSearch
Please insert a search term in the input field. If you have any question please contact usWe don't ship to your address!
Due to your country law and regulations, we are not permitted to send to your current location. If you have any questions please contact usWe are here to help you
We are here for you. If you have any question please contact usSearch
Please insert a search term in the input field. If you have any question please contact usCuprins:
Stresul este o parte inevitabilă a vieții noastre, care se dovedește a fi, în cele din urmă, necesară. Cu toate acestea, doar pentru că organismul nostru are instrumente pentru a face față stresului, nu înseamnă că ar trebui să acceptăm impactul prelungit pe care îl poate avea stresul cronic asupra corpului nostru. Dacă vrei să afli mai multe despre stres, efectele sale asupra corpului și modul în care îl poți preveni, continuă să citești mai jos.
Stresul este un termen general, pe care îl folosim pentru a descrie reacția corpului nostru la presiune sau tensiune. Răspunsul înnăscut la stres, prin care corpul știe că nu are decât două alternative - să lupte sau să fugă - este codat în ADN-ul nostru; fără această reacție, strămoșii noștri preistorici nu ar fi reușit să supraviețuiască!
Deși am scăpat de amenințările aduse de tigrii cu dinți ascuțiți sau alți prădători, acestea au fost înlocuite cu conectivitate 24/7, ore mai lungi de lucru, pandemii globale și multe altele. Cu toate acestea, este important să ne dăm seama că toată lumea se simte stresată la un moment dat în viață și, în majoritatea cazurilor, aceste sentimente vor trece.
Fie că este vorba de o rezoluție naturală sau de practicarea unor tehnici de reducere a stresului, vestea bună este că stresul și simptomele acestuia sunt foarte ușor de gestionat.
Stresul se poate manifesta fizic și mintal. Cauza exactă a stresului diferă pentru toată lumea, dar există câteva scenarii generale, cum ar fi:
• Jonglarea cu angajamente financiare
• Confruntarea cu termene limită la locul de muncă
• Grijile referitoare la sănătatea ta ori a familiei sau prietenilor
• Atribuțiile părintești
• Trăsăturile de personalitate (introvertiții se simt stresați în circumstanțe diferite față de extrovertiți)
Nu există reguli bine definite și rapide în ceea ce privește cauzele stresului. O situație care nu te-a stresat inițial poate deveni stresantă dacă rămâne nerezolvată. Pe de altă parte, o problemă despre care știi că te stresează poate deveni mai ușor de gestionat. Cheia și primul pas în gestionarea stresului este identificarea cauzei.
Cauza stresului apare adesea sub forma unor evenimente de viață inevitabile, precum cele prezentate mai jos. Din păcate, majoritatea, dacă nu chiar toată lumea, se va confrunta cu unul sau mai multe evenimente stresante de-a lungul vieții, inclusiv:
• Divorț sau despărțirea de partener
• Decesul unui partener sau al unui membru al familiei
• O boală sau o afecțiune medicală gravă
Aceste situații provoacă un mare stres emoțional, ducând la apariția a zeci de simptome cognitive și comportamentale. Pentru a face față acestor simptome, trebuie mai întâi să înțelegi modul în care stresul îți afectează corpul.
Pe termen scurt, corpul nostru are instrumentele și sistemele necesare pentru a face față stresului, cazurile ușoare ajutându-ne să ne concentrăm prin creșterea ritmului cardiac și îmbunătățirea timpului de reacție. Acesta este modul în care corpul nostru se protejează de situațiile stresante, dar este conceput doar ca o soluție temporară.
Diferitele noastre sisteme biologice nu sunt concepute pentru a susține un răspuns la stres, astfel că, în cazul în care stresul persistă, anumite părți ale sănătății noastre mintale și fizice vor începe să aibă de suferit – iar atunci încep să se manifeste o mare varietate de simptome.
Majoritatea simptomelor asociate cu stresul pot fi împărțite în patru categorii:
• Simptome emoționale
• Simptome fizice
• Simptome cognitive
• Simptome comportamentale
Posibilele simptome diferă de la o persoană la alta, în funcție de severitatea și durata de manifestare a stresului, precum și de predispoziția genetică. De asemenea, este posibil să ai doar un simptom sau zeci de simptome simultan, motiv pentru care stresul este o reacție complexă și dificil de tratat.
Din păcate, cazurile de stres prelungit uzează apărarea fizică a corpului nostru, ducând la simptome debilitante, precum:
• Nivel scăzut de energie
• Dureri sau probleme ale sistemului digestiv
• Frisoane
• Dureri de cap
• Sistem imunitar compromis
• Insomnie
Când persistă, stresul are un efect dăunător asupra sănătății noastre mintale, afectând emoțiile, gândirea rațională și multe altele. Simptomele psihologice frecvente ale stresului includ:
• Dificultatea de a atinge stadiul de relaxare
• Probleme de concentrare
• Respect de sine scăzut
• Capacitate de a lua decizii compromisă
• Modificări ale poftei de mâncare
• Dependență
• Nervozitate crescută
Cortizolul este un hormon produs în mod natural, care joacă un rol crucial pentru modul în care corpul nostru reacționează la stres. Deși este cel mai bine cunoscut ca susținător al răspunsului nostru înnăscut „luptă sau fugă”, cortizolul este, de asemenea, implicat în reglarea inflamației, a tensiunii arteriale, a ciclului somn-veghe și multe altele. De fapt, cortizolul este unul dintre cei mai importanți hormoni din corpul nostru!
Controlul cortizolului provine din două părți ale corpului—hipotalamusul și glanda pituitară. Ambele fiind localizate în creier, acestea monitorizează nivelurile de cortizol din sângele nostru, înainte de a semnaliza glandei suprarenale să crească sau să scadă concentrațiile în mod corespunzător. Pe măsură ce cortizolul se deplasează prin corp, acesta interacționează cu receptorii cortizolului, modificând funcțiile corporale.
De cele mai multe ori, acest proces se întâmplă fără ca noi să știm, dar, în cazul în care nivelul de cortizol scade sau crește prea mult, impactul asupra modului în care gândim și simțim este semnificativ.
Legătura intrinsecă a cortizolului cu răspunsul nostru la stres îi oferă un repertoriu destul de puternic. Pe termen scurt, hormonul ajută la:
• Creșterea nivelurilor de energie
• Reducerea inflamației
• Controlarea tensiunii arteriale
• Creșterea vigilenței
Hormonul poate, de asemenea, să oprească temporar funcțiile neesențiale (cum ar fi funcțiile de reproducere și digestive), astfel încât organismul să se poată concentra exclusiv pe situația de față. În cazul strămoșilor noștri preistorici, acest lucru însemna deturnarea energiei disponibile de la sistemul nostru digestiv și folosirea sa pentru lupta cu prădătorii.
Deși nu avem prea mulți dușmani cu care să luptăm în epoca modernă, principiul rămâne același. Cortizolul deturnează atenția către sistemele care au nevoie, în funcție de factorul de stres. Cu toate acestea, acest răspuns înnăscut la stres este conceput doar ca o soluție temporară. După cum îți poți imagina, nu am supraviețui foarte mult dacă sistemul nostru digestiv ar rămâne întrerupt.
Perturbarea prelungită a nivelului de cortizol datorită stresului cronic poate duce la mai multe afecțiuni de sănătate debilitante, inclusiv dureri de cap, boli de inimă, probleme de somn și creștere în greutate. De asemenea, pot exista împrejurări în care nivelurile de cortizol rămân prea mari sau prea mici, generând și mai multe probleme de sănătate.
• Prea puțin cortizol te poate face să te simți obosit veșnic, cu tensiune arterială scăzută, și poate apărea lipsa poftei de mâncare și întunecarea pielii.
• Prea mult cortizol poate duce la creșterea în greutate la nivelul feței, pieptului și abdomenului, alături de slăbiciune musculară și, în unele cazuri, diabet.
Stresul și anxietatea sunt adesea confundate, dar, în ciuda simptomelor lor comune, acestea diferă.
• Stresul este, de obicei, pe termen scurt și apare ca răspuns la o anumită situație sau amenințare.
• Anxietatea durează mult mai mult și este posibil să nu poți identifica cauza.
Cea mai simplă modalitate de a le diferenția este să ne gândim că stresul este o reacție la o amenințare (fizică sau mintală), iar anxietatea este o reacție la stres. Ambele manifestă simptome similare (bătăi ale inimii și respirație mai rapide, diaree sau constipație), dar, într-o notă pozitivă, tehnicile și tratamentele de reducere a stresului pot contribui și la tratarea anxietății, fiind un ajutor de nădejde pentru sănătatea noastră psihică.
Nu poți evita stresul sau impactul acestuia, dar există zeci de moduri în care poți învăța să gestionezi și să reduci stresul. Cheia este să găsești o abordare cu care nu numai că te simți confortabil, dar care se și potrivește stilului tău de viață și nevoilor tale.
Primul pas este să definești ceea ce te stresează. Acest lucru este mult mai dificil decât pare. Dacă nu reușești să identifici cauza stresului, încearcă să ții un jurnal despre stresul din viața ta. Folosește-l pentru a scrie ceea ce crezi că te-a stresat, cum te-ai simțit, cum ai acționat și ce ai făcut pentru a te simți mai bine.
Documentarea stresului te ajută să identifici tipare și să localizezi sursa, dar acest lucru nu trebuie neapărat realizat sub forma unui jurnal. Conectarea cu alte persoane și discutarea acelorași puncte de mai sus este o modalitate excelentă de a face față stresului și de a învăța cum să gestionezi situațiile stresante.
Beneficiile exercițiilor fizice și ale unei diete echilibrate poate că nu sunt o surpriză pentru nimeni, dar cel mai bun mod de a combate stresul este să te asiguri că ai grijă de corpul tău. Acest lucru nu înseamnă că performanța de a alerga 30 km sau abordarea unui regim strict fără mâncăruri grase sunt singurele modalități prin care te poți bucura de echilibru. La urma urmei, micile gustări dulci sunt adesea perfecte pentru a te confrunta cu impactul pe termen scurt al stresului și pentru a te simți un pic mai bine.
În ceea ce privește exercițiile fizice, nu le subestima niciodată importanța, chiar dacă este vorba doar de o plimbare rapidă. Mișcarea te poate ajuta să îți limpezești mintea, să îți umpli plămânii cu aer proaspăt și să îți oferi timp pentru a procesa evenimentele sau situațiile care te stresează – esența nu gravitează în jurul intensității, ci în jurul actului în sine.
Mindfulness este o tehnică de meditație, pe care oamenii o folosesc pentru a face față impactului emoțional și cognitiv al stresului. Cu toate acestea, ceea ce face ca mindfulness-ul să fie cu adevărat potent este simplitatea sa – îl poți practica oricând și oriunde.
Indiferent dacă ai doar cinci minute libere sau cinci ore, mindfulness-ul implică tehnici de respirație, imagini ghidate și activități meditative (yoga etc.). Dacă dedici timp evaluării sentimentelor tale și te concentrezi pe prezent, te vei simți mai relaxat și vei reduce stresul.
Nu există scurtături pentru gestionarea stresului, dar unele substanțe pot ajuta organismul să gestioneze impactul fiziologic al stresului. Vitaminele și mineralele din alimente sau suplimente pot ajuta la completarea rezervelor epuizate, oferindu-ne, la rândul lor, energie pentru a practica alte tehnici de reducere a stresului sau pentru a ne bucura de un somn odihnitor.
Există, de asemenea, mai multe suplimente despre care se crede că influențează direct impactul cognitiv și emoțional al stresului. Cea mai bună alegere pentru tine va depinde de stilul actual de viață, dieta și regimul tău de îngrijire a sănătății, dar este important să nu ignori puterea de susținere a suplimentelor - suplimente precum CBD.
CBD-ul derivat din cânepă este un compus netoxic care prezintă o influență variată. După ce îl izolează cu atenție, producătorii infuzează canabinoidul în uleiuri, capsule, creme de înfrumusețare și multe altele pentru a crea game complete de produse pentru sănătate.
Datorită interacțiunii sale unice cu sistemul nostru endocanabinoid (o rețea cu funcție de reglare, care are receptori în tot corpul), CBD-ul are potențialul de a influența zeci de funcții fizice, emoționale și cognitive, în același mod în care stresul afectează o varietate de sisteme biologice.
Stresul este o reacție complexă a omului, care necesită o abordare multifațetată. CBD pare să funcționeze perfect împreună cu corpul nostru și cu zeci de tehnici de reducere a stresului, pentru a ne consolida starea de bine, atunci când avem cea mai mare nevoie de ea.
Stresul prezintă o serie de simptome fizice și emoționale, care diferă prin severitate și durată. Până în prezent, dovezile care susțin administrarea uleiului CBD pentru stres par încurajatoare. Compusul poate influența sistemele noastre de plăcere și recompensare prin intermediul receptorilor din creier, iar cercetătorii au speranțe mari în legătură cu răspunsurile pozitive de până acum.
Cercetările preclinice sugerează o legătură benefică între CBD și mai multe tulburări de anxietate și stres. Există, de asemenea, impactul terțiar al compusului asupra unor funcții, precum somnul și dispoziția, care pot juca un rol în restabilirea echilibrului. Implicațiile cresc pe zi ce trece, dar, având în vedere complexitatea răspunsului la stres al corpului nostru, avem încă multe de aflat despre eficacitatea generală a CBD-ului.
Încurajator este faptul că CBD-ul prezintă doar câteva potențiale efecte secundare, inclusiv oboseală, stomac deranjat, gură uscată și somnolență. Acestea par minore, în cel mai bun caz, cu simptome care se estompează rapid. Lipsa de toxicitate (CBD-ul nu îți va crea o stare de high) combinată cu efecte secundare minime și influența versatilă a compusului îl fac un candidat excelent pentru programe de reducere a stresului.
Nu există două cazuri de stres identice; ca urmare, nu există nicio recomandare definitivă pentru dozarea uleiului CBD. Avem, totuși, câteva indicații simple, pe care le poți folosi pentru a găsi o doză de CBD care răspunde nevoilor tale. Factori precum greutatea, metabolismul și metoda de consum afectează intensitatea și rapiditatea cu care CBD-ul își produce efectele.
Exemplele de mai jos evidențiază impactul acestor factori asupra experienței tale, în ansamblu:
• Câteva picături de ulei CBD pentru o persoană de 70 kg pot ajuta la reducerea stresului timp de câteva ore, în timp ce o persoană de 100 kg ar putea avea nevoie de mai mult pentru a se bucura de același efect.
• Uleiul CBD consumat oral are nevoie de până la oră pentru a ajunge în fluxul sanguin, deoarece trebuie să treacă mai întâi prin sistemul digestiv. Dacă știi că te vei confrunta cu o situație stresantă sau că stresul poate persista câteva ore, aceasta ar putea fi o opțiune benefică.
• Dacă ai nevoie de efecte mai rapide, administrarea câtorva picături de ulei CBD sub limbă (sublingual) va grăbi debutul acestora. Influența CBD-ului începe în doar 15 minute, dar are o durată generală mai scurtă. Cheia este să îți ajustezi experiența CBD pentru a se potrivi stilului tău de viață.
Interesul pentru uleiul CBD ca remediu pentru stres crește pe zi ce trece. Dacă și tu crezi că ai putea beneficia de efectele acestuia, iată câteva sfaturi utile pentru a începe:
• Folosește un calculator de dozare: dacă nu știi cum să începi să îți administrezi uleiul CBD, calculatorul de dozare Cibdol poate oferi un punct de plecare recomandat pe baza câtorva detalii cruciale.
• Începe cu o doză mică și crește cantitatea treptat: limitează-te la administrarea uleiului cu concentrație scăzută o dată sau de două ori pe zi. Mărește-ți doza și frecvența lent până când ajungi la efectul dorit.
• Încearcă produse diferite: unele produse CBD se pot dovedi mai eficiente pentru tine decât altele. Nu îți fie teamă să încerci o varietate de produse până când o vei găsi pe cea care se potrivește cel mai bine stilului tău de viață.
• Alege furnizori de încredere: Cibdol își testează independent CBD-ul. Nu numai că puritatea este garantată, dar uleiurile noastre CBD nu conțin aditivi, substanțe chimice dăunătoare și OMG-uri.
• Urmărește-ți progresul: cel mai simplu mod de a urmări consumul tău de CBD este să îți stabilești un total zilnic de miligrame consumate. De asemenea, fii atent la momentul când îți administrezi CBD-ul, pentru a te asigura că îl iei la momentul optim.