Conștientizarea stresului la locul de muncă

Last updated:

Published:

Impactul stresului la locul de muncă

Deși organismul nostru este conceput pentru a face față situațiilor stresante, stresul prelungit și necruțător are un impact sever asupra sănătății fizice și mentale. Acesta poate duce la mai multe absențe de la locul de muncă, la o pierdere de productivitate și la scăderea motivației - toate acestea agravând și mai mult stresul la care sunteți deja supus. Cheia este să învățați să rupeți ciclul, depistând momentul în care răspunsul organismului la stres a devenit un eveniment cotidian, mai degrabă decât o reacție utilă.

Lupta cu stresul este rareori o soluție simplă, dar asta nu înseamnă că ar trebui să acceptați modul în care vă face să vă simțiți stresul cronic. Păstrarea corpului în condiții optime printr-o dietă echilibrată și exerciții fizice regulate este o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți capacitatea de a face față stresului. Nu trebuie să petreceți ore întregi la sala de sport, totuși. Cheia este să adoptați o abordare echilibrată, mai ales atunci când volumul de muncă a crescut brusc datorită termenelor limită de sfârșit de an, iar starea de spirit v-a scăzut din cauza vremii nefavorabile.

ECS și stresul

Din fericire, avem cu toții un sistem biologic înnăscut conceput pentru a menține echilibrul - sistemul endocannabinoid (ECS). În mod intrigant, Departamentul de Psihologie de la Universitatea din British Columbia a propus că sistemul endocannabinoid "se poate opune efectelor stresului prelungit".

Concluzia lor merge mână în mână cu dovezile conform cărora CBD, un canabinoid găsit în cânepă, mediază ECS, exercitând "efecte benefice în diverse condiții patologice". Ca atare, se efectuează din ce în ce mai multe studii pentru a elucida modul în care stimularea ECS cu CBD ar putea fi benefică pentru patologiile cronice legate de stres.

Sfaturi utile pentru a face față stresului de la locul de muncă

În timp ce exercițiile fizice și dieta pot ajuta la gestionarea impactului fizic al stresului, este greu să știi de unde să începi atunci când abordezi simptomele psihologice. Mai jos veți găsi acțiuni și activități simple care vă pot ajuta.

1. Planificarea și stabilirea priorităților

Chiar dacă de obicei sunteți o persoană foarte organizată, haosul termenelor de sfârșit de an poate crea agitație. Identificarea a ceea ce este și a ceea ce nu este esențial este esențială pentru a vă menține în frâu volumul de muncă.

După ce ați evidențiat proiectele secundare care pot aștepta, asigurați-vă că anunțați restul echipei sau managerul, oferindu-le un termen rezonabil de finalizare. Nu numai că volumul de muncă va părea mult mai ușor de gestionat, dar veți preveni orice surprize bruște sau așteptări nerealiste din partea șefului dumneavoastră.

2. Vorbește mai tare

Este extrem de important să vorbești, mai ales atunci când te simți stresat. Cu excepția cazului în care sunteți singurul membru al unui birou, puteți paria că și restul echipei dvs. se va simți la fel. Și, dacă șeful dvs. nu se transformă într-un tiran la sfârșit de an, va recunoaște importanța unei forțe de muncă fericite și motivate.

Comunicați-le îngrijorările pe care le aveți cu privire la volumul de muncă și la termenele de realizare. De cele mai multe ori, există loc pentru un compromis, care nu vă va afecta poziția la locul de muncă.

3. Fă-ți timp pentru tine

Deși probabil că nu este realist să vă rezervați o vacanță de două săptămâni în Bahamas pentru a vă relaxa, doar zece minute de meditație atentă pot face minuni. Alternativ, încercați să faceți o plimbare în pauza de prânz sau să vă acordați suficient timp seara pentru a vă pune la curent cu serialul preferat de pe Netflix.

4. Oferă-ți ceva care să te bucure

A te răsfăța nu trebuie să fie un gest măreț. Ceva la fel de simplu ca și rezervarea unei mese cu partenerul poate face o săptămână la serviciu puțin mai ușor de gestionat. În loc să vă concentrați asupra termenului limită iminent, există o activitate, un obiect sau un eveniment pe care să îl așteptați cu nerăbdare.

5. Concentrează-te pe aspectele pozitive

Este mult prea ușor să te împotmolești în tot ceea ce nu merge sau ar putea merge prost. Acest lucru devine și mai frecvent atunci când presiunea este mare și nivelul de stres este la cote maxime. Realitatea este că succesele la locul de muncă nu sunt exclusive proiectelor uriașe; totul este să înveți cum să le identifici.

În timpul unei perioade aglomerate de muncă, încercați, la sfârșitul fiecărei zile, să vă gândiți la un lucru pe care vă bucurați că l-ați realizat. Vă veți da seama rapid că, chiar dacă volumul de muncă s-a dublat, tot faceți progrese.

Poate părea simplu, dar pașii de mai sus vă pot ajuta foarte mult să vă mențineți motivați și să vă încadrați în termenele de sfârșit de an. Este posibil să fie nevoie de unul, două sau toate sfaturile menționate, dar nu vă fie teamă să încercați o combinație și să vedeți ce funcționează pentru dumneavoastră.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Căutare produs