Ce sunt flavonoidele?

Last updated:

Published:

O piesă crucială a puzzle-ului: flavonoidele

Compușii care formează o piesă crucială a puzzle-ului CBD sunt flavonoidele. Cu toate acestea, nu doar planta de cânepă a făcut ca acești fitonutrienți colorați să fie populari. Peste 6.000 de flavonoide există în aproape toate fructele, legumele și ierburile. Ardeii roșii, afinele, portocalele - toate aceste alimente își datorează culoarea vibrantă flavonoizilor.

Fiecare culoare reprezintă un flavonoid diferit - răspunsul naturii la respingerea dăunătorilor, la protejarea plantelor și la semnalizarea activității celulare. Cu toate acestea, cercetările indică faptul că, deși nu sunt la fel de importante ca și canabinoizii sau terpenele, flavonoidele par să joace un rol crucial în sănătatea umană.

Trebuie să fim clari, termenul "flavonoide" este o clasificare generală pentru patru grupuri principale: flavonoide, izoflavonoide, neoflavonoide și antociani. Cu toate acestea, din motive de simplitate, "flavonoid" este termenul cel mai frecvent utilizat. Singura distincție semnificativă de care ar trebui să fiți conștienți este că există, de asemenea, o clasă de flavonoide exclusivă pentru specia Cannabis sativa - cannflavinele. Mai multe despre acestea mai târziu.

Flavonoidele sunt mai comune decât crezi

Nu vă faceți griji dacă gândul de a vă aminti 6.000 de flavonoide și patru categorii diferite pare descurajant. Cercetătorii abia acum au început să analizeze fiecare dintre grupuri în parte. Deocamdată, este mai mult decât suficient să evidențiem câteva flavonoide proeminente, multe dintre ele pe care le veți găsi în alimentele, băuturile și plantele de uz casnic.

Exemple de flavinoide

- Apigenină

Peste 68% din totalul flavonoidelor din plantele de mușețel sunt apigenina. Alte surse familiare includ pătrunjelul, țelina și, bineînțeles, ceaiul de mușețel.

- Cannflavine A, B și C

După cum am menționat mai devreme, canflavinele sunt o anumită clasă de flavonoide care există doar în specia Cannabis sativa. Cannflavinele A și B au fost descoperite abia în anii 1980, în timp ce canflavina C a fost izolată abia mai recent, în 2008.

- Kaempferol

Poate că nu recunoașteți numele acestui flavonoid, dar este garantat că îl consumați în mod regulat. Kaempferolul este predominant în mere, struguri, ceai verde, varza de Bruxelles și planta aloe vera.

- Quercetină

Deși se găsește în mod obișnuit în legume, cereale și ceapă roșie, aroma amară a quercetinei a făcut din ea un adaos popular la suplimentele alimentare și băuturi.

Ce este atât de important la flavonoide?

Să fim sinceri; o lume fără culoare ar fi un loc foarte insipid. Dar, plantele și alimentele fără flavonoide ar putea fi și mai dezastruoase. Pe măsură ce atenția s-a mutat încet-încet de la moleculele mai abundente din interiorul plantelor, oamenii de știință au descoperit că am putea datora flavonoidelor o mulțime de beneficii pentru sănătate.

În 2016, Journal of Nutritional Science a întreprins o analiză cuprinzătoare a flavonoidelor. Raportul a afirmat că "flavonoidele sunt considerate în prezent o componentă indispensabilă într-o varietate de aplicații farmaceutice, medicinale și cosmetice". Se pare că, după ce au izolat flavonoidele, oamenii de știință consideră că acestea au "proprietăți antioxidante, antiinflamatorii, antimutagene și anticancerigene".

Provocarea în înțelegerea exactă a modului în care flavonoidele interacționează cu organismul uman este că există atât de multe dintre ele. Cu peste 6.000, este imposibil să se poată spune cu certitudine care flavonoide sunt cele mai eficiente în furnizarea beneficiilor enumerate mai sus. Există, de asemenea, efectul de anturaj de luat în considerare, un fenomen puternic care nu este exclusiv al plantelor de cânepă și canabis.

Înțelegând mai multe despre flavonoide

Am făcut aluzie la acest aspect mai devreme, dar flavonoidele reprezintă o piesă crucială a puzzle-ului CBD, lucrând alături de canabinoizi și terpene. Încă mai trebuie să se lucreze pentru a identifica modul în care diferite combinații de canabinoizi și terpene ar putea spori eficacitatea flavonoidelor și viceversa.

Din fericire, sunt în curs de desfășurare studii pentru a identifica atributele anumitor flavonoide. Știm deja cum ar putea influența corpul uman câteva dintre flavonoidele enumerate mai sus, dar având în vedere amploarea mare a flavonoidelor existente, mai sunt încă multe de descoperit. Ținând cont de acest lucru, sperăm că acest instantaneu al flavonoidelor este util și evidențiază importanța unei diete (și a uleiului CBD) bogate în acești compuși organici.

Fiți atenți la articolele viitoare, în care vom aprofunda mecanismele anumitor flavonoide, inclusiv cele specifice speciei Cannabis sativa - cannflavinele A, B și C.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Căutare produs