9 lucruri pe care trebuie să le știți despre extracția de CO₂

Last updated:

Published:

Ce este extracția de CO₂?

Extracția de CO₂ este un proces foarte sofisticat care utilizează gazul natural CO₂ pentru a extrage cu grijă compuși specifici dintr-o gamă largă de substanțe.

1. Extracția de CO₂ nu poate fi efectuată la domiciliu

Asta dacă nu aveți câteva mii de dolari de rezervă. Echipamentele și utilajele necesare pentru extragerea CO₂ sunt foarte specializate. Întregul proces necesită mai multe rezervoare de stocare, compresoare, încălzitoare, extractoare și un condensator. Cu toate acestea, rezultatul este o metodă industrială de extragere a compușilor brute, sigură pentru mediu.

2. Procesul este utilizat pentru mai multe produse decât credeți

Am menționat acest lucru mai devreme, dar nu doar plantele de cânepă folosesc extracția de CO₂. Acest proces este implicat în cafea, vanilie, ceai, fructe, parfumuri, tutun, condimente și hamei. Gândiți-vă la ultima dată când ați copt o prăjitură. Sunt șanse să fi folosit extract de vanilie, un potențial produs al extracției de CO₂. Extragerea compușilor în acest mod este sigură, curată și are un impact minim asupra mediului.

3. CO₂ este considerat un produs natural

Există o mare probabilitate să fi auzit de CO₂ sau dioxid de carbon înainte. Organismul nostru produce acest gaz în mod natural atunci când expirăm. De asemenea, este incolor, inodor și există în atmosfera Pământului. Plantele îl folosesc, de asemenea, pentru a susține fotosinteza, iar fără CO₂, planeta noastră nu ar fi foarte ospitalieră. Așadar, este ușor să îl folosim în mod corespunzător atunci când acest gaz se află peste tot în jurul nostru.

4. CO₂ poate fi atât gaz, cât și lichid

Știm că sună ciudat, mai ales când tocmai am dezvăluit cum CO₂ există în mod natural în atmosfera Pământului. Cu toate acestea, supunând CO₂ unor condiții unice, gazul se poate transforma în lichid. Acesta va umple recipientele ca un gaz, dar își va păstra densitatea unui fluid. Chiar mai bine, CO₂ poate fi transformat din nou în gaz odată ce procesul de extracție s-a încheiat, fără a lăsa în urmă nicio urmă de el însuși.

5. Pentru a transforma CO₂ în "supercritic", aveți nevoie de o combinație de presiune și temperatură

Pentru a transforma CO₂ supercritic, trebuie mai întâi să îl transformați într-un lichid. Acest lucru se face prin menținerea temperaturii sub -69°C/-92°F, cu o presiune susținută la 75 de livre pe inch pătrat. Pentru a reproduce presiunea necesară fără utilaje, ar trebui să călătoriți până la cele mai adânci adâncimi ale oceanului. Odată ce CO₂ este lichid, trebuie să reducem presiunea și să creștem temperatura la aproximativ -32°C/-25°F pentru ca acesta să devină supercritic. Având în vedere că sunt necesare condiții atât de specifice, este ușor de înțeles de ce sunt necesare echipamente specializate.

6. Nu se lasă în urmă toxine sau substanțe chimice

Extracția cu CO₂ nu utilizează solvenți inflamabili sau pe bază de petrol. În plus, deoarece gazul este condensat după încheierea procesului, nu rămâne în urmă niciun strop de CO₂. Nici o particulă reziduală nu se ascunde în compușii care au fost extrași și, ca urmare, vă alegeți cu un produs mai curat și mai pur.

7. Extracția de CO₂ oferă un control complet

Aceasta este una dintre bijuteriile coroanei extracției de CO₂, în special atunci când vine vorba de utilizarea metodei pentru izolarea canabinoizilor. Odată ajuns în stare supercritică, solubilitatea acestuia poate fi ajustată în funcție de presiune. Rezultatul este capacitatea lichidului de a reține compuși specifici atunci când este trecut prin materia vegetală. În cazul cânepei, este posibil să se izoleze anumiți canabinoizi și terpene.

Atunci când acești compuși trec prin diferite etape de extracție, CO₂ poate fi transformat în gaz prin condensare, lăsând compușii originali neatinși. Natura subtilă a extracției cu CO₂ permite un control mai mare în comparație cu metodele volatile, cum ar fi extracția cu butan (BHO).

8. Este posibil un produs mai curat și mai sigur

Nu doar lipsa substanțelor chimice toxice face ca extracția cu CO₂ să fie extrem de benefică. Atunci când se utilizează cânepă, va exista, desigur, riscul ca mucegaiul sau insectele să se ascundă în materia vegetală. La urma urmei, este o plantă care crește în mod natural, așa că acești factori sunt aproape inevitabili. Atunci când cânepa este supusă diferitelor etape de extracție cu CO₂, bacteriile microbiene, mucegaiul și acarienii sunt distruse.

9. Extracția de CO₂ deblochează noi căi de cercetare

Permițând respectarea unor parametri preciși, compușii care, altfel, ar fi distruși prin metode tradiționale de extracție, sunt în schimb păstrați prin extracția cu CO₂. Eficacitatea procesului permite oamenilor de știință să izoleze canabinoizi necunoscuți sau neexplorați anterior.

Prin separarea compușilor într-un recipient de colectare, putem cerceta fiecare canabinoid în parte sau în combinație cu alții. Rezultatul este o lume vastă și tentaculară de tratamente potențiale care utilizează diverse combinații de canabinoizi.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Căutare produs