Ce face canabinoidele crude atât de speciale?

Last updated:

Published:

Toți canabinoizii încep viața ca un compus acid

Având în vedere că produsele derivate din canabinoizi au devenit ceva obișnuit, poate fi greu de imaginat că canabinoizii există nestingheriți în interiorul unei plante de canabis. Dacă ar fi să inversați procesul de extracție, v-ați trezi cu o plantă de canabis sănătoasă, plină de canabinoizi cruzi și acizi. Fără influența căldurii, a timpului sau a expunerii la atmosferă, acești canabinoizi acizi sunt precursorii omologilor lor activați.

Când spunem canabinoizi activi, ne referim la THC sau CBD. Niciunul dintre acești canabinoizi nu a păstrat "A" necesar pentru a-i face acizi. În schimb, după ce au fost supuse unui proces cunoscut sub numele de decarboxilare (aplicarea căldurii asupra canabinoizilor), moleculele de acid volatil sunt eliminate. În cazul canabinoizilor menționați mai sus, dacă ați inversa procesul de decarboxilare, v-ați trezi cu THCA și CBDA.

"A" face o mare diferență

Cel mai simplu mod de a avea acces la canabinoizi acizi este să consumați planta de canabis crudă. Sucarea frunzelor, florilor și chiar a tulpinilor oferă o abundență atât de acid THC (THCA), cât și de acid CBD (CBDA). Având în vedere că atât CBD, cât și THC au ocupat un loc central atunci când vine vorba de cercetare și de interesul general al consumatorilor, poate vă întrebați care ar putea fi rostul canabinoizilor cruzi.

La fel ca și omologii lor activi, canabinoizii acizi încep să câștige numeroase aprecieri. Pentru început, canabinoizii acizi nu sunt psihoactivi. Chiar dacă THCA împărtășește unele atribute cu THC, nu vă va face să vă drogați. Prin urmare, este posibil să se păstreze o parte din beneficiile terapeutice fără efecte secundare psihoactive. Studiile preliminare arată că, în unele cazuri, canabinoizii acizi ar putea fi benefici în sine.

Cele mai frecvente canabinoide acide

Am menționat THCA și CBDA, dar aceștia nu sunt singurii canabinoizi acizi care există. Fă o scufundare adâncă în interiorul unei plante de canabis și vei găsi, de asemenea, CBGA, CBCA și multe, multe altele. Selecția canabinoizilor acizi prezenți, precum și raportul lor exact, diferă foarte mult în funcție de specia de plantă de canabis. C. indica, C. sativa și C. ruderalis vor prezenta toate proporții diferite ale canabinoizilor pe care i-am menționat mai sus.

Canabinoizi activați față de canabinoizi neactivați

Următoarea întrebare logică este, care este mai bună: canabinoidele activate sau canabinoidele neactivate (acide)? Concepția greșită comună este că canabinoizii activați sunt mai puternici și mai eficienți decât omologii lor neactivați. Realitatea este că, deși canabinoizii activi pot fi mai puternici, care au un set diferit de utilizări. Mai multe studii favorizează utilizarea canabinoizilor neactivați, deoarece aceștia au efecte secundare minime și pot fi consumați în mod regulat. Sub formă acidă, canabinoizii au diferite aplicații terapeutice, deși este adevărat că se cunosc mai puține lucruri despre capacitățile lor.

Din fericire, lipsa de informații cu privire la acești compuși brute se schimbă. Studiile încep să arate că canabinoizii neactivați, cum ar fi THCA și CBDA, pot avea utilizări unice. În unele scenarii, ar putea fi mai potrivite ca opțiune de tratament decât forma lor activată. Data viitoare când citiți despre CBD, gândiți-vă și la precursorul său acid CBDA. Fără canabinoidele brute, nu am avea sutele de variații care există în interiorul unei plante de canabis.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Căutare produs