Ce este familia ”V“ de canabinoizi?

Last updated:

Published:

Aprofundarea în canabinoizi

Acasă la peste o sută de canabinoizi diferiți, canabisul este plin de un amestec divers de compuși chimici. Pentru a crea acești compuși, planta trece prin numeroase reacții chimice. Canabinoizii creați prin aceste reacții diferă în funcție de tipul de specie de canabis, de stadiul din ciclul de viață, de expunerea la căldură sau de prezența enzimelor.

Ce este familia ”V“ de canabinoizi?

Un astfel de grup de canabinoizi, care poartă toți litera "V", este rezultatul unei modificări chimice specifice care are loc în primele etape de dezvoltare a plantei de canabis. În cazul CBCV, THCV și CBDV, deși părți din structura lor chimică sunt foarte asemănătoare cu alte canabinoide, acestea au unele calități atractive.

Prezentarea familiei de canabinoizi "V"

Haideți să explorăm acea reacție chimică unică la care ne-am referit mai devreme. În primele etape ale vieții unei plante de canabis, un compus chimic numit pirofosfat de geranil are posibilitatea de a se combina cu două tipuri diferite de acizi care se găsesc în interiorul plantei de canabis. Dacă se leagă cu acidul olivetolic, se obține CBGA, în timp ce dacă se combină cu acidul divarinic se creează CBGVA. Ambele sunt canabinoizi intermediari, dar CBGVA este primul nostru membru al familiei de canabinoizi "V".

Poate fi mult prea ușor să fii copleșit de toate familiile sau grupurile de canabinoizi. Unul dintre cele mai simple moduri de a vizualiza sinteza canabinoizilor este să ne imaginăm CBGA și CBGVA ca pe niște tipuri de aluat. În timp ce aluatul CBGA ar putea fi folosit pentru a face spaghete, CBGVA este mai bun pentru rigatoni. Multe dintre ingredientele de bază inițiale sunt aceleași, dar în funcție de modul în care este făcut aluatul, de procesul de gătire și de modul în care este apoi modelat, rezultatul variază.

 familia canabinoidelor

Un concept similar se aplică întregului arbore genealogic al canabinoizilor. Pe măsură ce acesta se împarte în numeroase căi și ramuri (în funcție de reacția sau manipularea care are loc), se ajunge la zeci de rezultate potențiale. Dacă ați urma căile canabinoidei "V" pe măsură ce o plantă crește și ați aplica căldură canabinoizilor brute, ați ajunge la CBCV, THCV și CBDV, menționate anterior.

Unde puteți găsi familia "V" de canabinoizi și ce fac aceștia?

Majoritatea canabinoizilor din familia "V" sunt dificil de izolat. Aceștia reprezintă partea timidă și retrasă a familiei canabinoidelor. Asta dacă nu găsiți o plantă de canabis de rasă locală. Acestea sunt tulpini "pure" din punct de vedere genetic, care nu au fost modificate de decenii de reproducere selectivă și de manipulări din partea cultivatorilor. În schimb, tulpinilor landrace li s-a permis să crească în mod natural, ceea ce a dus la rate mai mari de canabinoizi "V", cum ar fi CBDV.

CBDV

În ceea ce privește capacitățile lor, ei bine, cercetarea familiei de canabinoizi "V" se află încă în stadii incipiente. Cu toate acestea, ceea ce știm este că nu sunt psihoactive și că interacționează cu receptori diferiți de canabinoizi precum CBD. THCV este nepsihoactiv și și-a demonstrat capacitatea de a suprima pofta de mâncare, în timp ce CBDV și-a demonstrat potențialul ca tratament pentru epilepsie și alte afecțiuni convulsive. Deocamdată, trebuie să avem încredere în cercetările care au loc pentru a descoperi adevăratul potențial al canabinoizilor "V".

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Căutare produs