Durerea cronică de spate | Fapte și sfaturi care vă vor face să vă simțiți mai bine

Last updated:

Published:

Durerile cronice de spate afectează milioane de oameni în fiecare an

Afectând milioane de oameni, atât bărbații, cât și femeile sunt afectați în egală măsură de durerile de spate. Deși durerile acute de spate pot crește odată cu înaintarea în vârstă, acestea pot lovi indiferent de vârstă. Din fericire, majoritatea dintre noi se vor face bine fără nicio intervenție medicală. Totuși, riscul unor perioade acute sau cronice de dureri de spate nu ar trebui să ne facă să intrăm în panică. Durerea lombară este o parte naturală a fiziologiei noastre umane. Combinația de oase, ligamente și nervi din spatele nostru poate fi destul de sensibilă, dar se recuperează.

Unele tipuri de dureri apar doar atunci când stăm pe loc; pentru alții, pot apărea atunci când merg. Este suficient un lucru atât de simplu precum aplecarea pentru a saluta copiii și, dintr-o dată, o durere ascuțită și fulgerătoare vă zvâcnește în partea inferioară a spatelui. În unele cazuri, această durere se poate extinde și până la picioare.

Sfatul de modă veche de a se odihni pentru a trata durerile de spate este doar atât, demodat. În schimb, mișcarea, o perspectivă pozitivă și reluarea exercițiilor fizice regulate neintensive sunt cele mai bune modalități de a învinge durerile acute de spate și de a preveni transformarea lor în cronică.

Înainte de a examina câteva "steaguri roșii" ale durerilor cronice de spate - semne care indică faptul că este necesară o investigație suplimentară - este întotdeauna mai bine să știți cu ce tip de durere aveți de-a face.

CBD și dureri de spate

Durerile lombare pot fi împărțite în două categorii majore:

Durere de spate dominantă

Radiind prin coloana vertebrală, durerea se concentrează de obicei în zona inferioară a spatelui și în jurul șoldurilor. Durerea care domină spatele este cea care are cele mai multe șanse să vă cauzeze probleme atunci când vă aplecați. Ridicarea de pe canapea sau ieșirea din mașină poate fi atât dificilă, cât și dureroasă pentru cei care suferă de dureri de spate-dominante. Cea mai mare problemă cu durerea de spate-dominantă este că apare de obicei din senin. Simptomele includ, de asemenea, mici spasme, deși acestea se retrag rapid.

Durere la nivelul picioarelor

Acest tip de durere poate fi mai mult servită, atât ca frecvență, cât și ca intensitate. Motivul pentru care durerea se deplasează în josul piciorului, în loc să rămână concentrată pe spate, are legătură cu nervii noștri. Pentru a ne ajuta să ne coordonăm mișcările, nervii călătoresc prin picioare și urcă prin partea inferioară a spatelui înainte de a fi protejați de coloana vertebrală. Denumită în mod obișnuit sciatică, durerea dominantă la nivelul picioarelor poate indica deteriorarea discurilor din spatele nostru. Prin ciupirea nervilor conectați la picioare, simțim durerea până la picioare. În cazul cazurilor de sciatică, odihna sau luarea greutății de pe picioare poate ajuta momentan.

De cele mai multe ori, simple schimbări în stilul de viață pot eradica durerile de spate

În cazul ambelor tipuri de durere, majoritatea cazurilor dispar după câteva săptămâni. Chiar și cei care nu se încadrează în categoria durerii cronice văd totuși o îmbunătățire a simptomelor în timp. Înainte de a merge direct la medic sau de a întinde mâna pentru medicamente pentru durere pe bază de rețetă, obiceiurile legate de stilul de viață pot avea un mare impact, ameliorând durerile de spate și, potențial, împiedicând ca acestea să devină cronice.

Trei aspecte critice pot susține reducerea durerilor lombare: atitudinea mentală, mișcarea și dieta sau suplimentele care reduc inflamația.

Totul începe cu o atitudine pozitivă - o dorință mentală de a nu lăsa durerile de spate să ne strice planurile sau capacitatea fizică. Durerea acută de spate poate deveni rapid cronică dacă ne gândim la ea ca la o boală terminală, mai degrabă decât ca la o afecțiune tratabilă. Dorința de a rămâne sănătos și de a relua cât mai multe activități normale se va dovedi crucială în reducerea intensității și frecvenței durerilor de spate. Totul se învârte în jurul adoptării unei abordări active, a "stăpânirii" durerii, mai degrabă decât a fi pasiv și a crede că doar tratamentul o va rezolva.

Durere și CBD

Odihna la pat a fost eliminată, iar mișcarea a fost introdusă. Asigurați-vă că rămâneți în limitele a ceea ce este posibil pentru afecțiunea dumneavoastră specifică. Cu toate acestea, chiar dacă este vorba doar de o scurtă plimbare în sus și în jos pe scări în fiecare zi, mișcarea mușchilor va ajuta semnificativ la recuperare în majoritatea cazurilor. Corpurile noastre, și în special spatele, sunt proiectate în mod explicit pentru mobilitate.

Ultimul pas, utilizarea antiinflamatoarelor sau a analgezicelor fără prescripție medicală, ar trebui privit ca un sprijin pentru cele două orientări anterioare. Deși acestea pot atenua suficient de mult durerea pentru a vă ridica și a vă pune pe picioare, singure nu vor împiedica apariția durerilor de spate. Acesta este adesea punctul în care oamenii greșesc - crezând că câteva analgezice și puțină odihnă vor face ca durerea să dispară. Rezultatul final este exact opusul.

Semnalele de alarmă ale durerii cronice de spate

În cazul în care simptomele persistă sau se agravează, există câteva "semnale de alarmă" la care trebuie să fiți atenți. Dacă apare oricare dintre aceste semne, cel mai bine este să solicitați sfatul unui medic. Durerea de spate poate fi, de fapt, un precursor al unei afecțiuni mai grave.

Amorțeala din jurul inghinală sau orice schimbare în controlul obișnuit al intestinelor sunt unele dintre primele semne că este posibil să aveți nevoie de o examinare suplimentară. Dacă durerea de spate apare împreună cu o febră persistentă, o boală sau o pierdere în greutate, aceasta poate indica o infecție ca fiind cauza durerii dumneavoastră, mai degrabă decât o problemă cu anumiți mușchi sau discuri. În cele din urmă, dacă durerea este interminabilă, persistând pe parcursul săptămânilor cu puțin răgaz în ciuda activității fizice și a antiinflamatoarelor, atunci este recomandabil să solicitați asistență medicală. O tomografie computerizată sau o radiografie poate fi necesară pentru a diagnostica problema.

Concentrează-te pe menținerea activă și pe o atitudine de tip "pot face

Îți cunoști propriul corp mai bine decât oricine altcineva. Dacă ceva nu vi se pare în regulă, atunci ar trebui să cereți întotdeauna sfatul unui profesionist din domeniul medical. Cu toate acestea, în aproximativ 90% din cazuri, cei cu dureri acute de spate se ameliorează în câteva săptămâni. Prin adoptarea câtorva principii simple de stil de viață, riscul ca durerea să devină cronică poate fi redus semnificativ. Alte activități, cum ar fi vizita la un chiropractician, yoga sau Pilates, pot, de asemenea, să sprijine o rezistență mai mare la dezvoltarea durerii cronice de spate.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Căutare produs