Diferența dintre canabis și cânepă

Last updated:

Published:

A sosit momentul să clarificăm orice dubiu persistent pe care l-ați putea avea cu privire la diferența dintre cânepă și canabis. De ce există atâtea controverse în jurul plantei, dar, în același timp, se vorbește mereu despre potențialele sale beneficii pentru sănătate? Adevărul este că există mai multe asemănări decât diferențe între aceste două soiuri, însă fiecare prezintă caracteristici unice și beneficii individuale.

CANNABIS SATIVA L.

Ceea ce noi numim separat "canabis" și "cânepă" sunt pur și simplu genetici diferite din una și aceeași plantă mamă Cannabis sativa L. Diferențele dintre canabis și cânepă, așa cum le cunoaștem, sunt rezultatul anilor de reproducere selectivă. Cel mai abundent compus natural prezent în Cannabis sativa L. este psihoactiv, urmat de compusul benefic CBD. Din punct de vedere istoric, fermierii au cultivat plantele de canabis pentru a conține concentrații disproporționat de mari de canabinoizi psihoactivi, limitând în același timp procentul deja mic de CBD natural.

Canabis

TOTUL ESTE ÎN NUME

Canabisul este un termen utilizat cu precădere cu referire la plantele feminine cu muguri psihoactive care au fost, timp de secole, sursă de idolatrie și ură. De-a lungul celei mai mari părți a istoriei, canabisul a fost denumit "marijuana", un termen învolburat de conotații negative și de o istorie nefericită a denumirii. Reînnoirea termenului "canabis" este un răspuns de rebranding pentru a-l repoziționa ca o plantă sigură cu potențial de sănătate, în loc de un drog ilegal.

De altfel, "cânepă" (care este un titlu precursor înainte de marijuana) descrie aproape exclusiv planta folosită pentru a face o mare varietate de produse practice și comestibile care nu vă vor face să vă simțiți drogat. Cânepa este folosită în mod popular peste produse de îngrijire a pielii și a părului, precum și uleiuri benefice, înlocuitori de lapte și pulpă făcută din tulpinile sale.

Cânepa, ca supliment alimentar, este bogată în proteine, fiind depășită doar de soia. Semințele de cânepă conțin toți cei 9 aminoacizi esențiali pe care oamenii nu îi produc, precum și ceilalți 11. Cânepa se arată în continuare promițătoare ca sursă de combustibil și ca aditiv fibros utilizat în producția de hârtie etică și în reciclare.

CULTIVARE ȘI CREȘTERE

Cânepa și canabisul au fost crescute de-a lungul generațiilor pentru a adopta anumite trăsături și a pierde altele. În forma sa naturală, Cannabis sativa L. crește în aer liber, la o distanță suficient de mică pentru a se poleniza în mod natural. Acest lucru va face ca florile feminine să producă semințe și ciclul de viață să continue. Este posibil să fi auzit că canabisul este planta feminină și cânepa este cea masculină, dar acest lucru nu este adevărat.

Cultivatorii selecționează soiuri de canabis psihoactive pentru a produce cele mai puternice efecte posibile. Cultivatorii casnici de canabis folosesc în mare parte semințe feminizate pentru ca plantele lor să nu se polenizeze încrucișat. Odată ajunse la maturitate, aceste plante produc flori nefertilizate, bogate în trichomi, care oferă o serie de canabinoizi, care pot fi decarboxilați și consumați pentru efecte psihotrope.

În general, plantele de canabis psihoactive sunt cultivate pentru a fi relativ mici și stufoase, permițând o mare cantitate de tulpini pentru a susține înflorirea. Cânepa, pe de altă parte, este cultivată înaltă pentru a încuraja tulpini mai puternice care pot fi folosite pentru orice, de la construirea de case până la fabricarea de covoare.

Soiurile de cânepă sunt crescute pentru a conține niveluri neglijabile de conținut psihoactiv. Acest lucru este ideal pentru a-și îndeplini rolurile în infrastructură, producție și producție alimentară. Cânepa conține totuși canabinoidul CBD, un canabinoid important, care are un potențial de sănătate multiplu.

Cânepă

CONTROVERSĂ JURIDICĂ

Importanța retoricii nu se simte și nu se vede mai mult decât în ceea ce privește Cannabis sativa L. În cartea lui Earnest Small "The Species Problem in Cannabis", cercetătorul face o distincție arbitrară, afirmând că, pentru a fi clasificată ca atare, cânepa trebuie să conțină mai puțin de 0,03% THC. Această poziție a influențat (și, în unele cazuri, a devenit direct) standardul pentru producția de cânepă în multe națiuni.

BENEFICII PENTRU SĂNĂTATE

În timp ce multe rase de canabis au un conținut puternic de substanțe psihoactive între 10-30%, acești compuși oferă proprietăți benefice, inclusiv inducerea somnului, stimularea apetitului și reducerea stării de greață. Cercetările sugerează, de asemenea, mai multe aplicații pentru canabisul psihoactiv în domeniul afecțiunilor grave, cum ar fi cancerul și epilepsia.

Cânepa este folosită pe scară largă pentru semințele sale, care oferă beneficii nutriționale profunde. Pe lângă proteine, cânepa are un conținut ridicat de grăsimi esențiale polinesaturate și saturate. De asemenea, prezintă concentrații nesupuse de CBD, care oferă o serie de beneficii antidurere și inflamatorii. Atât cânepa, cât și canabisul psihoactiv conțin zeci de alți canabinoizi și terpene care colaborează în mod sinergic pentru a oferi un curs sănătos de posibilități terapeutice.

CEA MAI VERSATILĂ PLANTĂ

Deși variația psihoactivă dintre aceste două rase influențează utilizările lor, Cannabis sativa L. este o plantă cu o semnificație de mare anvergură. Chiar dacă dicțiunea referitoare la "canabis" vs. "cânepă" se poate schimba, este acum clar cât de mult este influențată planta de precedentele economice și politice.

La Cibdol, folosim numai cânepă europeană cultivată în mod natural pentru a produce uleiurile noastre purificate de aur CBD. Produsele noastre sunt garantate a fi non-spionice și sunt supuse unor teste transparente și riguroase pentru a asigura cea mai bună calitate în fiecare produs.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Căutare produs