Diferența dintre canabisul masculin și cel feminin

Last updated:

Published:

Diferența dintre canabisul masculin și cel feminin

SEXUL PLANTEI

Plantele fac sex - și este probabil mai ciudat decât ați fi crezut. Încă le lipsesc construcțiile sociale pentru a face swipe, sau sex, dar dați-le ceva timp de evoluție și sunt sigur că vom fi cu toții surprinși. Într-o notă mai serioasă, plantele pot fi masculine, feminine sau hermafrodite - unele plante se reproduc asexuat, prin crearea de clone, astfel încât sexul lor nu este determinat.

Cannabis Sativa, adică planta de canabis, are, de obicei, plante masculine și plante feminine, deși uneori plantele pot fi hermafrodite - ceea ce înseamnă că prezintă ambele sexe. Plantele feminine produc flori feminine, iar plantele masculine flori masculine - sau, în cazul unui hermafrodit, puteți vedea atât flori masculine, cât și feminine.

Florile masculine conțin polen - celula reproductivă masculină. Florile feminine conțin ouă - celulele reproductive feminine. Atunci când plantele femele sunt polenizate, ouăle se transformă în semințe.


DE CE SĂ DIFERENȚIEM CANABISUL MASCULIN DE CEL FEMININ

Deși atât plantele de canabis masculine, cât și cele feminine au flori, acestea sunt foarte diferite. Floarea femelă este cea care se consumă de obicei. Deși nu este nimic rău în a consuma floarea masculină, aceasta este mai săracă în canabinoizi și, prin urmare, efectele sunt diminuate.

Cel mai important, plantele masculine vor poleniza plantele feminine, ceea ce va duce la o abundență de semințe în florile feminine. Se spune că producția de semințe scade nivelul canabinoidelor, de exemplu THC. Atunci când sunt expuse la căldură, semințele se sparg cu un sunet distinct și puternic și se spune că provoacă dureri de cap. Semințele prezente în florile de canabis destinate consumului sunt cel mai bine evitate, deoarece sunt un semn al cultivatorilor neglijenți sau începători.


CUM SE FACE DIFERENȚA ÎNTRE CANABISUL MASCULIN ȘI CEL FEMININ

Plantele masculine au tulpini mai groase, dar au frunze mai puțin dense decât cele feminine. Recunoașterea sexului plantelor de canabis în acest fel este dificilă și este mai bine să fie lăsată în seama ochiului experimentat.

Cea mai convenabilă metodă de determinare a sexului plantei este căutarea diferențelor dintre preflori. Preflorile sunt cel mai ușor de găsit pe articulațiile, adică nodurile, de pe tulpină. Preflorile masculine au o formă mai rotundă, în timp ce cele feminine una mai ascuțită, din care ies, în cele din urmă, fire de păr alb - firele de păr se numesc pistil. Așteptarea apariției pistililor este un anumit mod de a recunoaște plantele femele

Planta de canabis trece prin două faze distincte în ciclul său de viață - vegetativă și înflorire.

În faza vegetativă, planta crește rapid, iar organele sexuale cresc mai lent. După aproximativ 6 săptămâni în faza vegetativă, prefloriții ar trebui să dea semne de sex al plantei.

Faza de înflorire constă în dezvoltarea organelor sexuale ale plantei - florile. Dacă nu puteți determina sexul în faza vegetativă, la 3 săptămâni de la faza de înflorire, toate plantele ar trebui să își arate sexul.

Plantele masculine trebuie îndepărtate de cele feminine pentru a preveni polenizarea. În ceea ce privește cultivarea, o plantă hermafrodit trebuie considerată ca fiind masculină, deoarece are același potențial de a poleniza plantele femele.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Căutare produs