Înțelegerea receptorilor canabinoizi: Ce sunt aceștia?

Last updated:

Published:

Planta de cânepă este o ființă complexă, conținând sute de compuși diferiți care au efecte diferite asupra organismului. Dintre toți compușii care se găsesc în cânepă, canabinoizii sunt cei care provoacă cea mai mare agitație în comunitatea științifică și de sănătate. Mulți cred acum că, atunci când sunt folosiți ca supliment, canabinoizii precum CBD îi pot ajuta pe oameni să facă față la tot felul de probleme. Cu toate acestea, modul în care interacționează cu organismul poate fi un mic mister, așa că ne-am gândit să aruncăm o privire asupra receptorilor responsabili de toate efectele - receptorii canabinoizi.

TOT FELUL DE PROBLEME

CE SUNT RECEPTORII CANABINOIZI?

Receptorii de canabinoizi sunt "punctele de acțiune" ale sistemului endocanabinoid - mecanismul din organism care interacționează cu canabinoizii. Avem acești receptori deoarece organismul produce propria versiune naturală a canabinoizilor, iar aceștia sunt utilizați pentru a declanșa anumite efecte. Canabisul și cânepa sunt singurele surse naturale externe cunoscute de canabinoizi și declanșează acest sistem în interiorul nostru. Canabinoizii se leagă de acești receptori, care, la rândul lor, activează sistemul endocanabinoid. Acești receptori pot fi găsiți în tot corpul - cam oriunde merge sistemul nervos central, inclusiv în creier.

TIPURILE DE RECEPTORI CANABINOIZI

Există două tipuri principale de receptori canabinoizi, receptorii CB1 și CB2. Receptorii CB1 au fost descoperiți pentru prima dată în 1990, în timp ce receptorii CB2 au fost descoperiți în 1993.

RECEPTORI CANABINOIZI

Receptorii CB1 sunt prezenți în principal în creier, dar și în sistemul nervos central și în organele conexe. De aici se leagă THC-ul găsit în canabis, provocând efecte psihoactive. CBD, pe de altă parte, nu face acest lucru, motiv pentru care nu este psihoactiv. Se crede că acești receptori influențează memoria, starea de spirit, somnul, pofta de mâncare și percepția durerii. Ca atare, ei au implicații în tratamentul unor lucruri precum durerea cronică și depresia.

DUREREA CRONICĂ


DEPRESIE

Receptorii CB2 se găsesc în tot restul corpului, inclusiv în sistemul imunitar, în sistemul gastrointestinal și în organele conexe. Aceștia apar, de asemenea, în creier, dar nu la fel de dens ca omologul lor CB1. Principala funcție pe care se crede că o au receptorii CB2 este aceea de a ajuta la controlul inflamației. Atunci când răspunsul natural al endocannabinoizilor este suplimentat cu canabinoizi externi, se poate reduce foarte mult severitatea inflamației, despre care se știe că se află la baza multor afecțiuni.

SEVERITATEA INFLAMAȚIEI

ALȚI RECEPTORI CANABINOIZI?

Cercetările privind sistemul endocannabinoidian sunt încă relativ noi și mai sunt multe de descoperit. Ar putea exista chiar și alte tipuri de receptori despre care încă nu știm nimic. Cercetările din 2012 au descoperit că canabinoizii par să interacționeze cu unele zone ale corpului în care receptorii CB1 și CB2 nu erau prezenți, ceea ce sugerează că există un alt receptor la lucru. Mai sunt încă atât de multe de învățat. Un lucru este sigur, sistemul endocannabinoid și receptorii canabinoizi pe care îi conține joacă un rol important în viața noastră. Dobândirea unei mai bune înțelegeri ne va ajuta să ne îmbunătățim înțelegerea modului în care funcționează organismul în ansamblu și, la rândul său, va oferi noi căi potențiale de explorare științifică. Viitorul este luminos!

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Căutare produs