Cum de a îmbunătăți memoria și conștientizarea?

Published:

Ați dorit vreodată o modalitate ușoară de a stimula memoria și de a vă simți mai bine mental? Cheia ar putea fi în exercițiile de conștientizare. Studiile arată că scurtele meditații de mindfulness pot ajuta foarte mult să vă amintiți mai bine lucrurile și să gândiți mai clar.

Cuprins:

 1. Înțelegerea legăturii dintre memorie și mindfulness
 2. Beneficiile Mindfulness pentru îmbunătățirea memoriei
  1. Reducerea interferențelor proactive
  2. Creșterea volumului hipocampal
  3. Îmbunătățirea capacității de memorie de lucru
 3. Tehnici de meditație Mindfulness pentru îmbunătățirea memoriei
  1. Meditația cu atenție concentrată
  2. Meditația de monitorizare deschisă
  3. Meditația de scanare a corpului
 4. Încorporarea atenției în viața de zi cu zi pentru o memorie mai bună
 5. Știința din spatele atenției și a memoriei
  1. Neuroplasticitate și atenție
  2. Rolul hipocampusului în formarea memoriei
 6. Depășirea obstacolelor obișnuite în practica de Mindfulness
  1. Gestionarea distragerilor
  2. Menținerea consecvenței în practică
 7. Cum de a îmbunătăți memoria și atenția?
  1. Combinarea atenției conștiente cu alte tehnici de memorare
  2. Crearea unei rutine personalizate de mindfulness
 8. Exemple din viața reală de îmbunătățire a memoriei prin mindfulness
  1. Studii de caz care demonstrează eficacitatea Mindfulness pentru memorie
 9. Concluzie
 10. ÎNTREBĂRI FRECVENTE
  1. Ce este meditația mindfulness?
  2. Cum îmbunătățește meditația mindfulness memoria?
  3. Care sunt câteva tehnici de mindfulness pentru îmbunătățirea memoriei?
  4. Cum pot încorpora mindfulness în viața mea de zi cu zi pentru o memorie mai bună?
  5. Ce rol joacă hipocampul în formarea memoriei?
  6. Cum pot depăși distragerile în timpul practicii de mindfulness?
  7. Pot să combin mindfulness cu alte tehnici de memorare?
  8. Cum îmi pot crea o rutină personalizată de mindfulness?
 11. Linkuri sursă

Cum să îmbunătățești memoria și conștientizarea

Meditația Mindfulness ne antrenează mintea pentru pace și concentrare. Această practică duce la o conștientizare calmă a prezentului. Făcând des aceste exerciții, putem să ne sporim memoria, să ne concentrăm mai bine și să ne simțim mai puțin anxioși sau triști.

Concentrându-ne mintea prin mindfulness ne putem îmbunătăți cu adevărat gândirea și abilitățile mentale. Doar un pic de practică zilnică poate debloca o minte mai ascuțită. Meditația mindfulness aduce multe lucruri bune, făcându-ne să fim atenți la acum.

Să ne scufundăm în modul în care mindfulness poate stimula memoria și starea de spirit. Vom găsi modalități simple de a face față stresului și de a folosi mindfulness zilnic. Făcând acest lucru poate duce la o memorie mai bună și la o stare de bine în general.

 • Scurtele sesiuni de meditație mindfulness pot stimula memoria vizuală pe termen scurt
 • Meditația mindfulness sporește atenția și îmbunătățește capacitatea memoriei de lucru
 • Practicarea regulată a mindfulness poate duce la îmbunătățirea cognitivă și claritate mentală
 • Exercițiile de mindfulness pot fi ușor de încorporat în viața de zi cu zi pentru beneficii de durată
 • Combinarea atenției cu tehnici de antrenament cerebral poate optimiza îmbunătățirea memoriei

Înțelegerea legăturii dintre memorie și mindfulness

Memoria și atenția sunt profund legate. Memoria pe termen scurt ne permite să păstrăm informațiile pentru o perioadă scurtă de timp. Aceasta ne ajută să facem anumite lucruri, cum ar fi să ne amintim un număr de telefon pentru un minut. Memoria noastră de lucru folosește aceste informații pentru a rezolva probleme sau pentru a lua decizii.

Interferența proactivă este o parte interesantă a acestei legături. Este atunci când amintirile vechi ne încurcă amintirea celor noi. Acest lucru se întâmplă foarte des și poate îngreuna învățarea.

Meditația Mindfulness ne poate ajuta să luptăm în această bătălie a memoriei. Ea eliberează spațiu în creierul nostru. Acest lucru înseamnă că avem mai mult spațiu pentru a stoca informații noi.

Studiile arată că practicarea atenției ne îmbunătățește memoria. Devii bun în a ști ce este nou și ce este vechi. Iar memoria ta de lucru devine mai puternică. Acest lucru vă permite să jonglați cu mai multe informații în același timp.

Studiu Principalele constatări
Baltar Y. C., Filgueiras A. (2018) A explorat efectele meditației mindfulness asupra controlului atențional în rândul jucătorilor de fotbal în timpul sezonului secundar
Basso J. C., McHale A., Ende V., Oberlin D. J., Suzuki W. A. (2019) Meditația zilnică de scurtă durată a dus la îmbunătățirea atenției, memoriei, stării de spirit și reglării emoționale la meditatorii neexperimentați
Bergen-Cico D., Possemato K., Cheon S. (2013) A testat eficacitatea unui program scurt de reducere a stresului bazat pe mindfulness (Brief MBSR) asupra sănătății psihologice, demonstrând rezultate pozitive
Chiesa A., Calati R., Serretti A. (2011) O revizuire sistematică a constatărilor neuropsihologice a indicat că antrenamentul de mindfulness îmbunătățește abilitățile cognitive

De asemenea, atenția ne ajută creierul să crească. Este bună pentru partea care ne ajută să ne facem amintiri. Așadar, este mai mult decât a ne face să gândim mai bine. Mindfulness ar putea să ne schimbe creierul pentru a ne aminti mai bine.

Dacă acordăm atenție prezentului și rămânem calmi, ne putem aminti mai multe. Aceasta ne arată că a ne simți bine este la fel de important ca și a gândi bine. Este o cale către o memorie mai clară și un creier mai inteligent.

În continuare, vom vorbi despre modalități simple de a folosi atenția pentru a stimula memoria. Haideți să învățăm cum să folosim puterea de a fi atenți. Este incitant să vedem cum ne poate schimba mintea și viața.

Beneficiile Mindfulness pentru îmbunătățirea memoriei

Mindfulness ajută foarte mult la îmbunătățirea memoriei. Te face mai conștient de prezent. Acest lucru, la rândul său, stimulează modul în care vă amintiți lucrurile. Capacitatea dumneavoastră de a vă aminti amintiri devine mai bună, ceea ce duce la o gândire și un sentiment general mai bun.

Reducerea interferențelor proactive

Mindfulness luptă împotriva interferențelor proactive. În termeni simpli, aceasta este atunci când amintirile vechi le încurcă pe cele noi. Un studiu a arătat că mindfulness i-a făcut pe cei care au participat la un test de memorie să uite mai puțin din cauza amintirilor vechi. Acest lucru evidențiază modul în care îmbunătățirea memoriei poate avea loc cu adevărat cu ajutorul mindfulness.

Creșterea volumului hipocampal

Practicarea mindfulness ne poate schimba creierul, în special hipocampul. Aceasta este zona cheie pentru memorie. Studiul menționat mai devreme a arătat o creștere în hipocampus pentru participanții mindful care au avut rezultate mai bune la test.

Deși acest lucru nu diferă prea mult de grupul de scriere creativă după doar patru săptămâni, alte cercetări au arătat o creștere clară după opt săptămâni de mindfulness. Acest lucru arată că practicarea mindfulness de-a lungul timpului poate, de fapt, să vă stimuleze memoria prin schimbarea creierului dumneavoastră.

Îmbunătățirea capacității de memorie de lucru

Mindfulness nu îmbunătățește doar memoria. De asemenea, stimulează capacitatea memoriei de lucru. Aceasta reprezintă cât de bine putem păstra și utiliza informațiile la care ne gândim acum. O mai bună concentrare și atenție, datorită mindfulness, ne fac să procesăm informațiile mai clar. Acest lucru ne ajută să gândim mai bine, să rezolvăm probleme, să luăm decizii și să fim mai creativi.

Mindfulness poate ajuta nu numai persoanele sănătoase, ci și pe cele cu probleme de memorie. Gândiți-vă la persoanele în vârstă sau la cei care se confruntă cu depresia sau cu traume din trecut. Chiar și persoanele cu tulburare de stres post-traumatic pot beneficia. Mindfulness luptă împotriva strivirii amintirilor vechi. De asemenea, ajută creierul să crească în zona memoriei și vă permite să gândiți mai clar. Toate acestea, împreună, îți stimulează memoria și abilitățile de gândire.

Tehnici de meditație Mindfulness pentru îmbunătățirea memoriei

Adăugarea meditației de atenție în timpul zilei vă ajută foarte mult memoria. Un studiu recent a arătat că concentrarea timp de câteva minute pe zi face o mare diferență. Cei care au meditat și-au amintit lucrurile mai bine decât cei care nu au făcut-o.

Meditația cu atenție concentrată

Atenția concentrată înseamnă că te gândești la un singur lucru, cum ar fi respirația. În cadrul studiului, oamenii au petrecut zilnic 10 minute concentrându-se asupra respirației lor. Atunci când mintea vă rătăcește, aduceți-o ușor înapoi, fără a fi dur cu voi înșivă.

Meditația de monitorizare deschisă

Monitorizarea deschisă înseamnă să fii conștient de tot ceea ce te înconjoară. Participanții la studiu au încercat acest lucru, devenind mai în ton cu momentul prezent. Pentru a face acest lucru, observați-vă gândurile și sentimentele fără a vă lăsa prinși în ele.

Meditația de scanare a corpului

Scanarea corpului vă ajută să vă simțiți mai conectați cu corpul vostru. În cartea Mindfulness, se explică cum să faci acest lucru. Întindeți-vă sau stați jos și concentrați-vă asupra fiecărei părți a corpului, fără să vă judecați.

Tehnica de meditație Descriere Beneficii pentru memorie
Atenție concentrată Direcționarea conștiinței către un anumit obiect, cum ar fi respirația sau senzațiile corpului Îmbunătățește atenția și capacitatea de memorie pe termen scurt
Monitorizare deschisă Cultivarea unei conștientizări mai largi a mediului înconjurător și a experiențelor interne Îmbunătățește flexibilitatea cognitivă și reduce interferența proactivă
Scanarea corpului Ghidarea sistematică a atenției prin diferite părți ale corpului Crește conștiința interoceptivă și reduce stresul, sprijinind indirect memoria

Făcând ca aceste practici să facă parte din rutina ta, memoria ta se va îmbunătăți. Începeți cu puțin timp în fiecare zi și adăugați mai mult pe parcurs. A fi regulat cu meditația este ceea ce face cu adevărat diferența.

Încorporarea atenției în viața de zi cu zi pentru o memorie mai bună

Îmbunătățirea memoriei este esențială prin adăugarea atenției în viața noastră. Avem nevoie doar de câteva minute zilnic. Acest lucru se poate întâmpla oriunde, cum ar fi pe scaun sau în timp ce mâncați un măr. Aceasta ne ajută să ne concentrăm asupra prezentului, stimulându-ne memoria și scăzând stresul.

Când încercăm să fim atenți, gândurile vin, dar este în regulă. Ar trebui să le observăm și să ne întoarcem la prezent. Scopul nu este de a nu mai gândi. Este vorba de a avea un echilibru mai bun cu gândurile noastre.

De asemenea, alte trucuri pot ajuta la memorie:

 • A face exerciții fizice regulate este bun pentru creier
 • Consumul de alimente pline de nutrienți care dau putere creierului ajută
 • Dormitul bine noaptea ajută memoria
 • De asemenea, faceți lucruri care vă provoacă mintea, cum ar fi puzzle-uri sau să învățați lucruri noi

Amestecarea acestora cu mindfulness sprijină sănătatea creierului nostru. Ele lucrează împreună pentru a stimula starea de bine. Haideți să vedem cum ne afectează fiecare memoria:

Factorul stil de viață Impactul asupra memoriei
Meditația Mindfulness Ne face să observăm mai bine lucrurile, reduce stresul și stimulează atenția și memoria.
Exercițiul fizic Circulă mai mult sânge către creier, susține flexibilitatea și crește nivelul cognitiv
Dieta sănătoasă Oferă creierului nutrienții necesari, combate umflăturile și îmbunătățește memoria
Somn de calitate Fixează memoria în timp ce spală deșeurile creierului și îmbunătățește gândirea în general.

Adăugarea zilnică a atenției și a unor obiceiuri sănătoase poate maximiza pe deplin puterea minții. Acest lucru duce la o gândire mai clară, o mai bună concentrare și memorie în tot ceea ce facem.

Știința din spatele atenției și a memoriei

Mulți oameni de știință sunt interesați de modul în care mindfulness ne afectează memoria. Ei au făcut o mulțime de studii. Aceste studii arată că meditația în mod conștient ne poate ajuta să ne amintim mai bine lucrurile. Acest lucru ne ajută să învățăm, să ne amintim și să ne ocupăm de lucruri noi.

Neuroplasticitate și atenție

Neuroplasticitatea este o idee importantă în acest domeniu. Aceasta înseamnă că creierul se poate schimba în funcție de ceea ce facem și experimentăm. Studiile arată că meditația mindfulness ne poate face creierul să funcționeze mai bine pentru a-și aminti lucruri.

În 2012, Sara Lazar a realizat un studiu folosind imagini speciale ale creierului. Ea a descoperit că creierul oamenilor s-a mărit după ce au meditat timp de opt săptămâni. Acest lucru înseamnă că meditația ar putea face mai puternice părțile din creierul nostru care își amintesc lucruri.

Rolul hipocampusului în formarea memoriei

Hipocampul este esențial pentru crearea și păstrarea amintirilor. Mindfulness pare să mărească această parte. De asemenea, ne ajută memoria pe termen scurt și ne împiedică mintea să se rătăcească.

Un studiu realizat de Mrazek și alții în 2013 a constatat că meditația ne face creierul să crească și ne ajută să ne descurcăm mai bine la testele de memorie. Acest lucru se datorează faptului că amintirile noastre devin mai clare atunci când medităm.

Studiu Principalele constatări
Mrazek M. D. et al. (2013) Antrenamentul de mindfulness a îmbunătățit capacitatea memoriei de lucru și performanța GRE, reducând în același timp rătăcirea minții.
Jha A. P. și colab. (2010) A explorat efectele protectoare ale antrenamentului de mindfulness asupra capacității memoriei de lucru și a experienței afective.
Hoge E. A. et al. (2014) A arătat efectele meditației de mindfulness asupra tulburării de anxietate generalizată într-un studiu controlat.

Mindfulness ajută, de asemenea, la reducerea stresului și a unui hormon numit cortizol. Acest hormon ne poate afecta memoria și face ca campusul hipopotamic să fie mai mic. Așadar, prin reducerea stresului, mindfulness ne ajută să ne păstrăm memoria puternică.

Din ce în ce mai multe studii analizează modul în care mindfulness ne ajută să ne amintim. Învățarea despre plasticitatea creierului și campusul hipopotamilor arată cât de puternică poate fi atenția. Ne poate ajuta să ne amintim mai mult și să ne păstrăm creierul sănătos.

Depășirea obstacolelor obișnuite în practica de Mindfulness

Să începi o călătorie de conștientizare poate fi dificil, dar și plină de satisfacții. Când am început, era greu să mă concentrez și să practic zilnic. Cu toate acestea, am învățat modalități de a învinge aceste provocări și de a mă bucura mai mult de mindfulness.

Gestionarea distragerilor

Distracțiile au fost un obstacol uriaș pentru mine în ceea ce privește mindfulness. Lucruri precum sunetele puternice și senzația de oboseală pot opri concentrarea. 60% consideră că zgomotul exterior le distrage atenția, iar 50% se luptă cu propriile gânduri.

Pentru a lupta împotriva distragerilor, am devenit bun în a mă concentra din nou. Mă concentram pe respirație sau pe sentimente, sau pe sarcina în sine. Faptul că aveam un loc special de liniște m-a ajutat să îmi pregătesc mintea pentru timpul de mindfulness, de asemenea.

Menținerea consecvenței în practică

A ține pasul cu mindfulness în fiecare zi a fost o provocare. Aproape toată lumea găsește greu să își facă timp pentru practica mindfulness. Acest lucru este valabil mai ales pentru cei cu vieți foarte ocupate.

Dar am descoperit că a începe cu un nivel mic a ajutat foarte mult. Am început cu o meditație de doar un minut. Împreună cu obiceiurile zilnice, cum ar fi spălatul pe dinți, a devenit mai ușor. De-a lungul timpului, aceste micro obiceiuri au făcut o mare diferență.

Micro obiceiuri Beneficii
Meditație de un minut Îmbunătățește consistența în practica de mindfulness
Concentrarea asupra respirației timp de câteva minute zilnic Îmbunătățește concentrarea în timpul atenției
Asocierea mindfulness cu obiceiurile zilnice Integrează mindfulness în rutina de lucru

Aceste strategii m-au ajutat foarte mult. Acum, mă bucur de efectele puternice ale atenției. Cu multă muncă și răbdare, oricine poate face din mindfulness o parte din rutina zilnică. Acest lucru duce la o mai bună concentrare, memorie și o minte mai clară.

Cum de a îmbunătăți memoria și atenția?

Combinarea tehnicilor de conștientizare cu alte trucuri de memorie poate crește cu adevărat cât de bine vă amintiți. Făcându-vă un plan de mindfulness care vi se potrivește, devine mai ușor și distractiv. Acest lucru poate duce la o memorie mai bună și la o stare generală de bine pentru o perioadă lungă de timp.

Combinarea atenției conștiente cu alte tehnici de memorare

Folosirea atenției cu tehnici de memorie ajută și mai mult. De exemplu, mnemotehnica și mindfulness împreună pot stimula modul în care vă amintiți lucrurile. De asemenea, atunci când vă concentrați profund cu mindfulness, vă puteți crea imagini mentale puternice pentru a vă aminti mai bine.

Unstudiu recent a analizat efectele unui curs online de mindfulness față de un curs de scriere asupra memoriei. Grupul care a participat la cursul de mindfulness avea o memorie pe termen scurt mai bună și un hipocampus mai mare. Acest lucru sugerează că mindfulness ar putea schimba structura creierului pentru a ajuta memoria.

Crearea unei rutine personalizate de mindfulness

Pentru a beneficia de mindfulness, aveți nevoie de o rutină care să se potrivească vieții dumneavoastră. Încercați diferite tipuri de mindfulness pentru a stimula memoria și a vă simți bine. Printre opțiuni se numără concentrarea asupra respirației sau observarea gândurilor fără a le judeca.

Luați în considerare acești factori atunci când vă faceți rutina:

Factor Considerații
Timp Exersează zilnic la aceeași oră, de exemplu dimineața sau seara.
Durata Începeți cu sesiuni de 5-10 minute și creșteți încet
Mediu Alege un loc liniștit pentru practica ta
Postura Încercați să stați jos, să vă așezați, să vă întindeți sau să mergeți pentru a vedea ce este mai bine pentru dvs.

Adaptați-vă atenția la ceea ce vă place și de ce aveți nevoie. Acest lucru vă ajută să vă mențineți și să obțineți beneficii de memorie. Nu uitați că este important să vă mențineți și să sărbătoriți progresul.

Exemple din viața reală de îmbunătățire a memoriei prin mindfulness

În multe exemple și studii reale, s-a dovedit că atenția deplină ne ajută să ne amintim mai bine. Prin utilizarea mindfulness în fiecare zi, oamenii observă creșteri mari în ceea ce privește modul în care își amintesc lucrurile.

O persoană în vârstă care avea probleme cu memoria a încercat mindfulness timp de opt săptămâni. Au observat o îmbunătățire semnificativă în ceea ce privește amintirea lucrurilor și menținerea concentrării. Aceasta arată cum poate ajuta mindfulness în cazul pierderilor de memorie cauzate de înaintarea în vârstă.

Un student de la facultate se lupta cu stresul atunci când venea vorba de teste. A început să folosească mindfulness în timp ce studia și a văzut că reușea să rețină și să înțeleagă mai bine informațiile pentru examene. Această poveste dovedește că mindfulness ar putea fi cheia pentru studenții care doresc să aibă rezultate mai bune la școală și să facă față stresului.

Studii de caz care demonstrează eficacitatea Mindfulness pentru memorie

Au existat multe studii de caz care arată că atenția este excelentă pentru memorie. Aceste studii au analizat modul în care mindfulness poate ajuta la reținerea lucrurilor, la menținerea concentrării și la controlul atenției noastre.

Studiu de caz Principalele constatări
Meditația Mindfulness și controlul atențional la jucătorii de fotbal Studiul a constatat că meditația mindfulness a îmbunătățit controlul atenției în timpul sezonului secundar în rândul jucătorilor de fotbal.
Meditație zilnică, scurtă, pentru meditatorii neexperimentați Chiar și scurte sesiuni zilnice de meditație s-au dovedit a îmbunătăți atenția, memoria, starea de spirit și reglarea emoțională la persoane fără experiență anterioară de meditație.
Programul de reducere a stresului bazat pe mindfulness și sănătatea psihologică Un scurt program de reducere a stresului bazat pe mindfulness și-a demonstrat eficacitatea în îmbunătățirea sănătății psihologice generale.
Emoția, anxietatea și performanța memoriei de lucru vizuală Studiul a explorat interacțiunile dintre emoție, anxietate și performanța memoriei de lucru vizuale, subliniind rolul mindfulness în reglarea acestor factori.
Antrenamentul memoriei pe termen scurt la copiii cu sindromul Down Copiii cu sindromul Down au fost evaluați în ceea ce privește capacitatea lor de a menține abilitățile învățate în cadrul programelor de formare a memoriei pe termen scurt, în care mindfulness a jucat un rol de sprijin.

Aceste studii, și multe altele, arată că atenția este o modalitate excelentă de a ne îmbunătăți memoria. Făcând din mindfulness o parte din viața noastră de zi cu zi, ne putem îmbunătăți capacitatea de a ne aminti lucruri și de a rămâne ageri.

Concluzie

Meditația Mindfulness este un instrument uimitor pentru stimularea memoriei și a concentrării. Ajută prin reducerea distragerilor. De asemenea, crește dimensiunea hipocampusului și îmbunătățește memoria de lucru.

Studii recente, cum ar fi cele ale lui Basso et al. (2019) și Norris et al. (2018), arată aceste avantaje. Observăm beneficii în ceea ce privește atenția, memoria, starea de spirit și modul în care gestionăm emoțiile, chiar dacă suntem noi în meditație.

Practicarea zilnică a atenției cu tehnici precum atenția concentrată sau scanarea corpului poate face o mare diferență. Cercetările sugerează că petrecerea a aproximativ 27 de minute pe zi în acest sens este eficientă. Aceasta dovedește că respectarea ei este secretul pentru a ne bucura de progrese în materie de memorie și mindfulness.

Adăugați obiceiuri sănătoase și abilități de a face față stresului în rutina dumneavoastră pentru un impuls suplimentar. Această combinație vă menține mintea și corpul sănătoase, favorizând o memorie mai bună și o sănătate generală.

Este esențial să cunoaștem știința despre beneficiile pe care le aduce memoria prin mindfulness. Aceasta ne arată cum să alegem și să combinăm tehnicile care se potrivesc nevoilor noastre. Programe precum Myndlift oferă îndrumări pentru îmbunătățirea concentrării, clarității și memoriei.

Alegerea mindfulness ca o practică de stimulare a memoriei și de bunăstare este inteligentă. Aceasta poate contribui la îmbunătățirea funcției creierului și ne poate face să ne simțim mai bine în general.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Ce este meditația mindfulness?

Meditația mindfulness este o tehnică de antrenare a minții. Aceasta ne ajută să fim mai conștienți și mai concentrați în prezent. Această stare este descrisă ca fiind calmă și constantă. Facem acest lucru acordând atenție respirației noastre, senzațiilor corpului sau prezentului. Atunci când mintea noastră se abate de la curs, o aducem ușor înapoi.

Cum îmbunătățește meditația mindfulness memoria?

Aceasta ne ajută memoria, reducând probabilitatea de a uita informații noi. Acest lucru se datorează faptului că reduce nivelul de distragere a atenției. De asemenea, face ca o parte a creierului nostru numită hipocampus să fie mai mare. Un hipocampus mai mare este legat de o memorie mai bună.

Care sunt câteva tehnici de mindfulness pentru îmbunătățirea memoriei?

Există câteva tipuri de meditație care vă pot ajuta memoria. Puteți încerca să vă concentrați asupra respirației sau asupra modului în care vă simțiți corpul.

Un alt mod este să fii atent la ceea ce te înconjoară. Apoi, atrageți-vă ușor atenția înapoi atunci când mintea începe să se abată. Puteți încerca, de asemenea, să vă scanați corpul, parte cu parte, ceea ce se numește meditație de scanare a corpului.

Cum pot încorpora mindfulness în viața mea de zi cu zi pentru o memorie mai bună?

Începeți prin a acorda o atenție deosebită sarcinilor zilnice. Acestea pot fi la fel de simple ca statul jos, mersul pe jos sau mâncatul. Atunci când apar gânduri sau judecăți, observați-le. Apoi, mutați-vă liniștit atenția înapoi la ceea ce faceți.

Ce rol joacă hipocampul în formarea memoriei?

Hipocampul este vital pentru stocarea amintirilor. S-a demonstrat că meditația îl poate face mai mare. Iar un hipocampus mai mare înseamnă o memorie mai bună.

Cum pot depăși distragerile în timpul practicii de mindfulness?

Când mintea ta se rătăcește, nu-ți face griji. Este ceva natural. Doar readuceți ușor atenția înapoi. Vă puteți concentra pe respirație, pe senzațiile din corp sau pe orice altceva faceți în acel moment.

Pot să combin mindfulness cu alte tehnici de memorare?

Da, puteți amesteca atenția cu alte trucuri de memorie. Lucruri precum folosirea poveștilor sau a imaginilor în minte. Încercați diferite metode. Vedeți ce vă ajută cel mai mult memoria.

Cum îmi pot crea o rutină personalizată de mindfulness?

Gândește-te la ceea ce s-ar potrivi cu viața ta și la ceea ce îți place. Găsiți un moment și un loc liniștit și confortabil pentru dumneavoastră. Încercați diferite exerciții de mindfulness pentru a vedea ce vă place cel mai mult. A face acest lucru în fiecare zi este important pentru memoria dumneavoastră.

Linkuri sursă

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Căutare produs